To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Hyde Park - kulinaria

no. 10 - ¦ro 10 Gru, 2008 13:55

Bułeczki faszerowane.

Składniki :
Bułka / i duża
20dag sera zoltego
3 pomidory
3 zabki czosnku
¶mietana mała 18%
bazylia
oregano
pieprz czarny mielony
Wędlina - dowolna polecam boczu¶ albo szynke wiejsk± :D

Sposob przygotowania:
Odcinamy gorna czesc bulki tak aby powstal nam tzw garnuszek xD , wyciagamy ze srodka miasz,do srodka upychamy nie wielka ilosc zoltego drobno startego sera,pokrojona w drobne kawalki wedline i farsz
Farsz:
-kroimy pomidora(najlepiej uprzednio obrawszy ze skorki) w drobne kawaleczki,dodajemy mał± ¶mietanę, pol lyzki stolowej czarnego pieprzu, lyzeczke mala plaska oregano,lyzeczke mala plaska bazylii, i wyciskamy 4 zabki czosnku. Wszystko ladnie mieszamy i ugniatamy aby powstala gesta masa.

Po wypelnieniu buleczek posypujemy gore zoltym serem i wkladamy do piekarnika na okolo 15-20 (100-150 C)

Jezeli ktos nie lubi czosnku to mozna zamiast pomidora kupic papryke i koncentrat pomidorowy, papryke kroimy w kosteczke,2-4lyzeczki koncentratu i zamist smietany dodajemy pol lyzki oliwy z oliwek i mniej pieprzu a wiecej oregano, tak tez smakowe wychodzi :]


Wazna jest kolejnosc wypychanie bulki, najpierw ser,pozniej wedlina,nastepnie farsz i na koniec znowu ser.

A co do tego obierania pomidora ze skorki to nie jest to obowiazkowe,ja po prostu to musze czasem robic , bo kobieta moja przewrazliwona w tym temacie i sie martwi ze pawia pusci. (najlepiej sie obiera pomidora uprzednio wsadziwszy go pod goraca wode na jakies 5-10 min ,albo 2 min z wrzatkiem :) )



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group