To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
CS bydzia :: www.cs.telsten.com
.: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.

Pomoc - Oponki zimówki :D

foXx - Sob 15 Wrz, 2007 11:50

OK zamówiłem GY 7+, najpóźniej w środę powinienem mieć :crazy:
domeztoz - Wto 18 Wrz, 2007 17:01

tak na marginesie poki jeszcze nikt tematu nie zamkna... jakie jest wasze zdanie o oponach calorocznych/wielosezonowych?
foXx - Wto 18 Wrz, 2007 18:07

Jak to sie mowi: ni w chu... ni w (_!_), czyli wiadomo o co chodzi :D

BTW. Dzisiaj przyszly moje GoodYear'y :D juz leza na strychu i czekaja na pierwszy snieg :P

v1ncent - Wto 18 Wrz, 2007 23:01

domeztoz napisał/a:
tak na marginesie poki jeszcze nikt tematu nie zamkna... jakie jest wasze zdanie o oponach calorocznych/wielosezonowych?

Mniej więcej takie jak o jednej żonie na całe życie. Jak ktos bardzo chce, to sie da...

A serio. Kiedys mi ktoś powiedział, że opona jakaś tam opona "zimowa" zrobiona przez kogoś, trzyma sie na lodzie tak jak letnia na asfalcie. Może troche upraszczam, ale mniej więcej tak to było. Moim zdaniem przyczepność zimą jest lepsza na zimówkach.

vincent

tryvial - Śro 19 Wrz, 2007 07:35

sie podpiąłem pod temat ale akurt to moja branża, wiec mam jakies tam pojecie :D

caloroczne sa srednie

latem opona bedzie sie lekko ciagnac po asfalcie (ci ktorzy jechali na zimowkach latem wiedza o co chodzi ;) ) a zima bedzie szybciej od typowych zimowek twardniec,

to dobre rozwiazanie dla kogos kto chce zaoszczedzic, nie kupujac dwoch kompletow wymiennie na sezon letni/zimowy, pod warunkiem jednak ze niie jezdzi za duzo i glownie w miescie, poza miastem moze byc kruchutko :D
w chlapie, rozjechanym sniegu spoko, ale o poranku nie radze wyjezdzac

pzdr

WEGier - Śro 07 Lis, 2007 19:52

właśnie jutro zakładam zimówki - do mojej mrówki Goodyear 7+ a do kangura Kleberki. Chciałem podziękować koledze HEL za pomoc i porady.
Z tego miejsca chciałem mu tez pogratulować .... chyba pozazdrościł naszemu rosomaczkowi i .... BĘDZIE TATĄ :)

gratuluję i jeszcze raz dzięki ;)

adaxdk - Śro 07 Lis, 2007 20:53

oO
zimówki, właśnie zdałem sobie sprawę że to już ten czas.
Wracam właśnie z przejażdżki samochodem. Morko, ciemno, asfalt się świeci. Stoje na światłach, a za mną jakiś wariat ledwo wyhamował przede mną. Co prawda była mniędzy nami różnica 1-2 metra, ale to był znak. Jurto z rana zmieniam oponki. Papa moje aluki :(

qBert - Śro 07 Lis, 2007 20:54

ja dzisiaj założyłem - barumy xD
ale w jakiś tam testach wypadły najlepiej z tanich :)

WEGier - Śro 07 Lis, 2007 21:33

CO Qbercik ... jednak zalożyłeś :D czyżbyś nie wierzył w swoje umiejętności? :chytrus: przecież podobno nawet na łysych stomilach można jeździć? :D :D ... zarcik zarcik ;)

ja tam zakładam na ALUsy ... jak się zniszczą to daję do renowacji, jak się nie da to sobie najwyżej kupie nowe

foXx - Śro 07 Lis, 2007 21:34

Ja już od tygodnia na GoodYear'ach UltraGrip 7+ jeżdżę :D jak narazie miodzio, zobaczymy jak trochę śniegu spadnie ;)