CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Hyde Park - Wybory cd..
ROSOMAK - Wto 25 Wrz, 2007 22:05 Ludzie glosujcie tylko a bedzie dobrze bo tylko wtedy bedziecie mieli prawo narzekacadaxdk - Wto 25 Wrz, 2007 23:10 Racja. Pójdźmy wszyscy wybrac mniejsze zło.
To będzie najrozsądniejsze.qBert - Wto 25 Wrz, 2007 23:14
Sylwia napisał/a:
qBert napisał/a:
Sylwia napisał/a:
Tusk ma oczy diabła wystraczy hahahaha
bez urazy, ale po takich tekstach dochodzę do wniosku że prawa wyborcze powinno się nabywać a nie dostawać je automatycznie z dowodem... Zaznaczam że nie chodzi mi o to że napisałaś że głosujesz na PiS. Ale poproszę o jakieś poparcie swojego wyboru ewentualnie, bo to co napisałaś...
eh chyba nie zrozumiales... tak napisalam tylko :O
to napisz konkretnie ocb
ps. więcej nie napiszę bo jestem nawalony opar - Śro 26 Wrz, 2007 08:36 @ moras już cie nie lubię ...
po pierwsze primo - PiS już miał okazję pokazać jak potrafi rządzić i każdy był świadkiem tych rządów, bo nie udawało się nie słyszeć tego całego medialnego pokazu. Walka z układami itp itd - wszystko fajnie, ale w moim uznaniu upublicznianie działań prokuratury,ABW,CBA itd jest nie na miejscu i wszelkie działania powinny dopiero być komentowane po wniesieniu aktu oskarżenia, a nie w trakcie śledztwa. Ziobro nie zdał na aplikację, a teraz się realizuje jako strażnik teksasu i rzuca oskarżenia publicznie na lewo i prawo, mimo zasady domniemania niewinnośći jaka funkjonuje w polskim prawie. Konferencje prokuratury - kto to widzaił, żeby ujawniać podstawy zatrzymania podejrzanego o popełnienie przestępstwa w trakcie śledztwa!!
Walka z układami ponad wszystko. Rządy PiS-u to nieustanne nagrywanie,filmowanie,pomówienia itd. ehhh. Niech walczą z układami, ale w sposób nie tak medialny i publiczny, bo można powiedzieć, że coś zdziałali dopiero jak ktoś trafi za kratki....
po drugie primo - koalicja z SAMOOBRONA I LPR - no poniżej jakiejkolwiek krytyki. Podział stołków i all zadowoleni. Andrzej ministrem - dopiero co robił blokady dróg, Roman ministrem - wprowadził reformy roq (lektury i mundurki) - no masakra. Sam obraz koalicji : jest... nie ma ... jest ... nie ma... jest ... nie ma .... Zło konieczne Jak dla mnie nieodparta ochota rządzenia!!! (wiekszość mamy i jedziemy a jak Andrzej albo Roman będą podstakiwać to ich sie do parteru sprowadzi - i tak nieraz było).
Rządu tej koalicji to jak już wcześniej wspomiałem dużo krzyq,afer i przepychanek ... Jak się Kurski w jakimś programie chwalił co PiS wprowadził w życie spotkało się to z odpowiedzią Romana, w której na podstawie wyciągów z poszczególnych głosowań wyszło, że : w jednej sprawie Kurski nie głosował, w drugiej było głosowanie nad projektem LPR, w trzeciej jeszcze co innego itd itd. Ponadto nieraz słyszałem już jak PiS mówił, że oni idą cały czas q IV RP - znaczy, że gówno zrobili i sami o tym wiedzą. Projekt taniego państwa - a wydatki wzrastają. Odwoływanie ministrów - odprawa i nowe mianowanie.
Samowolka w Sejmie - no bo po co głosować nad wszystkimi uchwałami - Dorn nie dopuści do głosowania, bo szkoda czasu ... Gosiewski i jego stacja - MAX
po trzecie primo ultimo - ojciec Tadeusz i jego "berety". No Kaczuchy liżą mu pięty strasznie... Anna Sobecka z Torunhia - zaufany działacz ojca Tadeusz piekli się, że nie jest na pierwszym miejscu listy PiS-u w Toruniu (nie tak się umawiali).... Prawda taka, że roszady w partiach są wszędzie (Miler - LOL ), ale nawet Roman nie jest już takim dobrym chłopcem ojca dyrektora jak Kaczuchy ...
Ponadto nasz wizerunek na arenie międzynarodowej - fakt, że Kaczuchy jak się postawiły, to coś tam wynegocjowały, ale nie zapraszać obserwatorów na wybory Co to jest Wyjdzie teraz, że Polska z demokracją jest 100 lat za murzynami... ale przecież Jarek i Lechu razem z mamą postanowili, że nie ... i nie
Jestem świadom tego, że PO o wiele lepiej nie bęzie rządzić, ale PiS już pokazał na co go stać, a mi osobiście nie podoba się taki obraz życia publicznego. Twierdzenie, że lepiej nie będzie więc nie idę = nie idę się wysrać, bo za chwilę znów będe musiał iść ... później patrząc na wyniki widać - frekwencja poniżej 50 % a ktoś kto nie głosował znów będzie najgłośniej narzekać : "kogo oni wybrali... znów ci sami ... " itd. Jak już nawet wg CIEBIE - kim kolwiek jesteś - nie ma opcji na lepsze rządy TO IDŹ NA WYBORY ODDAJ GŁOS NA NIEZALEŻNEGO - ALBO POMYŚL CHWILĘ I WYBIERZ COKOLWIEK INNEGO NP. PSL - bardzo spokojne ugrupowanie
bez ataq, bez urazy
pzdrMoras - Śro 26 Wrz, 2007 08:48
adaxdk napisał/a:
"obowiązek" – obowiązek to Szkoła Podstawowa.
Obecne Polskie władze aka. PiS, nie pozwoliły kobiecie na aborcję, która narażała jej życie na poważne niebezpieczeństwo.
Dopiero po skierowaniu sprawy do Strasburgu przyznano jej odszkodowanie w wysokości 25 tyś. euro. Oczywiście Polska odwołała się od tego.
To jest skandal. Zaznaczyłem że nie pójdę, ale to może się zmienic, musze zapoznac się z programem.
Musialem to zacytowac, bo jest to wlasnie bardzo dobry przyklad propagandy, albo tez zle przekazana/zrozumiana informacja.
Wiekszosc rzeczy, ktore wpajają nam rozne media sa 'naciagane' albo tez mijaja sie czesto z prawda. Typowe juz stalo sie wycinanie fragmentow wypowiedzi, z ktorego mozna kogos osadzic jednoznacznie, a po wysluchaniu calosci okazuje sie, ze tak naprawde chodzilo o cos zupelnie innego.
Sprawa, o ktorej wspomina adaxdk miala miejsce 7 lat temu i doskonale wiemy kto wtedy byl u wladzy.
Koalicja rzeczywiscie nie nalezala do 'udanych' , ale tez warto zwrocic uwage ze przed jej powstaniem zadna inna partia oprocz PiSu nie chciala wczesniejszych wyborow, a to co powstalo pozniej bylo z gory spisane na porazke. I jakos nie moge zrozumiec takiego toku rozumowania, ze "ludzie zaglosowali na PiS i mamy teraz kolejne wybory" - skoro wiadomo, ze polowa polakow nie poszla na wybory i wygrala partia, ktora nie mogla samodzielnie rzadzic, bo nie miala wystarczajacej wiekszosci w sejmie.
@Rosomak: Jednym zylo sie dobrze, a innym gorzej. Dobrze, ze wspomniales o komunistach (bo lewica to nic innego jak byli agenci SB, badz ludzie mocno powiazani z nimi) , ale pamietaj, ze najwiecej afer (przekretow na miliony zl) bylo wlasnie w czasie ich rzadow i to oni utracili zaufanie milionow osob, ktore oddaly wczesniej na nich swoj glos.
A pozniej zeby odbudowac jakos wizerunek, powstala "nowa" lewica, ktora w gruncie rzeczy opiera sie na tych samych osobach (oprocz lidera oczywiscie - ktory tak czy siak bedzie sterowany, przez starszych kolegow)
Z dnia na dzien i tak nie bedzie zylo sie lepiej, bo ktora partia by nie wygrala to efekty i tak poznamy pod koniec jej kadencji (o ile wytrwa ) i wszelkie korzystne zmiany beda wymagaly czasu.
Ktos wspomnial o Irlandii - po wejsciu do UE i tym calym zamieszaniu z rynkami pracy ,
bylo juz wczesniej wiadome, ze ludzie beda jechali za granice w poszukiwaniu lepszej legalnej! pracy (zreszta mnostwo osob wyjezdzalo juz znacznie wczesniej, tyle ze pracowali na czarno - co wiem z wlasnego doswiadczenia) i to wykorzystalo wiele osob.
To jest wlasnie UE.. i na tym ona ma polegac (sam L.Miller o tym mowil ostatnio i musze sie z nim zgodzic w tej kwestii) jedynym sposobem zeby zatrzymac tych ludzi w kraju bylby radykalny wzrost pensji , co jest po prostu niemozliwe! . Nawet tak wiele obiecujaca PO , nie jest w stanie tego dokonac , bo tak jak juz wczesniej wspomnialem , wszystko wymaga czasu.
@opar: o koalicji napisalem wyzej, to juz nie bede do tego wracal.
Tak prawde mowiac, PiS nie mial okazji "rzadzic" bo jak wiemy koalicja polega na ciaglych kompromisach itd. O ukladach najglosniej bylo za rzadow SLD, ale nie w mediach tylko golym okiem mozna bylo je zobaczyc po tym co sie wtedy dzialo. Wiele osob nadal pracuje w agencjach rzadowych, a jak doskonale wiadomo tzw "uklad" to nic innego jak polityka PRL-u.
Zgodze sie z tym co napisales o ujawnianiu dzialan roznych slub, ale tu tez musze cos sprostowac. O ile dobrze pamietam, zostali zatrzymani a nastepnie zostaly im postawione zarzuty. Wez pod uwage, ze po tych zatrzymaniach byla prowadzona nagonka na prokurature i cale ministerwo o "niesluszne zatrzymania i skandal", czego bylismy swiadkami i potem nastapil calkowity zwrot sytuacji..
Jezeli chodzi o nagrywania itp. to zaczely sie znacznie wczesniej i tez wiadomo przez kogo.
Skoro juz jestesmy w tej UE, to miejmy jakies wlasne zdanie. Jak byl Kwasniewski i ta jego ekipa, to siedzielismy cicho i wszystko bylo cacy - bo tam wtedy kazdy dbal o wlasny interes a nie kraju. A wizerunek sie ciagle zmienia.
Obserwatorzy?? a czyj to pomysl? czy my zyjemy w jakiejs Ugandzie czy tam Bialorusi? gdzie nawet slepy wie, ze falszowane sa listy wyborcze i wiadomo kto wygra. Takich ludzi wysyla wlasnie do takich krajow, zeby sprawdzali czy nie ma jakis przekretow. Ja to wlasnie w ten sposob postrzegam.
I na koniec. Bardziej mi odpowiada program PiSu i dlatego na nich glosuje , ale nie bede zalamany jak wygra PO.
Problem pojawi sie natomiast pozniej, kiedy okaze sie ze mozna powiedziec "prawicowa" partia jaka jest PO, utworzy koalicje z LiDem zeby rzadzic - a to moim zdaniem jest juz totalnym przegieciem. Zycze im zeby wygrali te wybory z taka iloscia glosow zeby mogli samodzielnie rzadzic - czy to PiS czy to PO.opar - Śro 26 Wrz, 2007 09:18 a tutaj mamy kampanię wyborczą prowadzoną przez obecnie panującego nam niby bezpartyjnego Prezydenta
http://polonia.wp.pl/coun...30&ticaid=44882
tak tak adaxdk - Śro 26 Wrz, 2007 09:59
Moras napisał/a:
Sprawa, o ktorej wspomina adaxdk miala miejsce 7 lat temu i doskonale wiemy kto wtedy byl u wladzy.
Co jak co gadane to ma. Jak A. Lepper prawie Rider - Śro 26 Wrz, 2007 11:54 Nie można rządzić w kraju bez większości w sejmie ... więc tak na prawde PiS nie pokazał jak rządzi tylko pokazał że nie umie sobie dobierać partnerów bo koalicja od początku była pomyłką ...
Prawda jest taka że nie ma na kogo głosować (znaczy pewno jest ale o nich sie nie słyszy) bo kandydują ciągle Ci sami którzy chcą hajsu hajsu i hajsu ... taka jest prawda przynajmniej w moich oczach. Nie będzie u nas zmian na lepsze jak w sejmie nie będzie zmiany pokoleniowej bo inaczej ciągle będziemy uwikłani w przeszłość i to nas gubi. Zresztą PiS jest tego przykładem ciągle chce udowadniać że w przeszłości było gorzej zamiast skupić sie na przyszłości ... no i doprowadziło to do wyborów ...
Dlatego mówiłem że te wybory są jak lokata i marne dla mnie pocieszenie żeby iść na głosowanie bo
Cytat:
Ludzie glosujcie tylko a bedzie dobrze bo tylko wtedy bedziecie mieli prawo narzekac
i tak nie widze niczego co by wskazywało na poprawe. PO jak dojdzie do wladzy też nic nie zdziała bo jak widać nie różni sie tak ogromnie od PiS-u, wnioskuje to po kampani wyborczej. Ja bym speca od ich kampani wywalił na zbity pysk. Te spoty są poprostu śmieszne do mnie nie przemawiają i pkazują tylko ich "złą" strone.
Ale podrzymam swoją opinie ze i tak pewno zajde na wybory i wrzuce coś do urny ...100lec - Śro 26 Wrz, 2007 15:55 no tak, czy PiS czy PO to i tak bedzie zle, a lewica calkowicie odpada, jeszcze nie wiem czy pojde glosowacP-C P-K - Śro 26 Wrz, 2007 18:18 Jakakolwiek podstawa do narzekania jest frekwencja na wyborach. Ludzie nie idą glosować a później maja pretensje ze politycy nie spełniają obietnic itd. Gdyby Polska uzyskiwała frekwencje rzędu 80%, jak w krajach ze starsza demokracja, (Francja, żeby daleko nie szukać) to żaden polityk nie gadałby głupot typu "Tanie Państwo" a później z jednego WSI robił dwie inne instytucje. Poważnie, rozwiązanie WSI było skrajnym ***cenzura***. Ogarnijcie jak żołnierze w Iraku czy innym Afganistanie nagle zostali pozbawieni wywiadu, informatorów, jakiejkolwiek informacji.
Co do armii to akurat w naszych czasach nie ma AŻ takiego znaczenia jak kiedyś. Owszem giną Polacy na misjach pokojowych, ale amerykańce też mimo że mają sprzęt najwyższej klasy. Amerykanie w samym Iraku stracili już więcej istnień niż w ataku na WTC. Łożą ostro na armie. Ale czy dlatego są supermocarstwem?