CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - Rozdzielczości, bity i inne dotyczące ekranu w CS-ie.
koJOt - Sob 17 Sty, 2009 19:17 moze sprawdz w CS-ie ustawienia myszki moze masz "mouse smooth"Bo$s - Nie 18 Sty, 2009 09:12
koJOt napisał/a:
minimalne odswierzanie zeby Ci oczy nie wyplynely to 75hz , najlepiej 80hz wtedy nie meczy oczu. Najlepiej zrob test daj 60 , popatrz na czarne Tlo z tekstem a po minucie zminimalizuj okno, jak beda ci latac paski przed oczyma to za male odswierzanie, daj 75 i znowu to samo.
To dotyczy monitorów CRT A dmz mówi o LCD. W LCD odświeżanie działa inaczej niż w CRT i 60 jest wartością wystarczającą nie męczącą oczu.domeztoz - Nie 18 Sty, 2009 12:42 ok teraz pare slow do tych, ktorzy twierdza ze roznica miedzy 100 fps a 60 fps jest niezauwazalna dla ludzkiego oka. albo ktos wam to powiedzial a wy bezmyslnie to powtarzacie albo nie graliscie na 100 fps przez caly czas przesiadajac sie nastepnie na 60.
albo ja nie mam ludzkiego oka
poza tym w FC2 w opcjach gry mozna ustawic odswierzanie 75. nierozumiem tego bo w systemie 60 max. fps moge osiagnac nawet 120 jak sie dobrze ustawie w terenie. ale wydaje mi sie ze pokazyje tylko te 120 fps a wyswietlane jest 75. raczej nie mam ochoty ryzykowac z reforce... na starym crt z odswierzaniem 100hz max w reforce ustawilem 120 i monitor zgals
btw ktos kiedys tlumaczyl jak wylaczyc synchronicacje w ustawieniach ale nie moge tego znalezc...
i nie interesuja mnie mouse fix'y wiec nie zawracajcie mi tym kontrafaudy. chyba ze wylaczenie synchronizacji i wylaczenie akceleracji myszy to to samo <mysli>
na nowym monitorze mam zamiar zostac przy rozdzielni 1024x768 i w cs 800x600. ewentualnie 640x480 ale to juz byl by akt rozpaczy.qBert - Nie 18 Sty, 2009 12:52 http://cs-guide.net/czestotliwosc-odswierzania/
PS. Nie ten temat!
Przenieś się z problemem tam gdzie trzebadomeztoz - Nie 18 Sty, 2009 13:56 wylaczylem synchronizacje pionowa i co prawda pokazywalo mi 100 fps. ba nawet roznica byla zauwazalna w poruszaniu myszka ale artefakty od razu sie pojawily
przy -freq 100 nie zauwazylem wiekszej roznicy poza tym ze cs jest w mniejszym okienku na tle pulpitu.
nawet w ustawieniach monitora nagle pojawilo sie 75 [wczesniej troche grzebalem] i po zmianie dalej 60 fps. wiec nic z tym chyba juz nie da sie zrobicAqq - Nie 18 Sty, 2009 22:25 rforce sciagnij, zalatwi sprawe z Hz
co do okienka przy 800x600 w tle pulpitu, usun freq 100 z komend i ustaw wlasnie w rforce wymuszanie 100 dla 800x600, 120 dla 640x480, pozniej pulpit > prawy przycisk myszy > wlasciwosci > ustawienia > zaawansowane > monitor > i zobacz czy zaznaczona jest krokiewka "ukryj tryb..." jezeli tak to po rozwinieciu wartości Hz powinna byc tylko ta ustawiona w rforce... napisz jak poszlodomeztoz - Pon 19 Sty, 2009 09:50 masz 20' czy 22'? bo zakladam, ze tez masz lcd. i nie chce narazie bawic sie reforce'em bo juz raz zgasilem swiatelko. ale to byl crt. ktos z was ustawial juz 100 hz na lcd z 75hz max?
narazie gram z wylaczona synchronizacja i jest nawet znosnie... ale w ostatecznosci moge zaryzykowac i sprobowac reforce ale tylko jak ktos mnie upewni ze nic sie nie ***spsuje***
btw 100 hz ustawic tylko dla rozdzielczosci na ktorej gram w cs?WEGier - Pon 19 Sty, 2009 09:57 ja tylko używam reforce - sprawdzasz ile wydoli twój monit i tyle ustawiasz i nie ma możliwość coś popsuć .... kiedyś wziąłem lcd - ustawiłem 60 bo tyle miał max i co? dało się grać ale wolałem go oddać do biura a sobie wstawić z powrotem 5 letnie CRT i nie ma porównania.domeztoz - Pon 19 Sty, 2009 11:46 kupujac nowy monitor liczylem sie z tym ze bede sie musial do niego przyzwyczaic, ale nie myslalem ze bedzie taki cyrk. gdybym wiedzial to naprawde bym chyba nowy crt kupil 19'.
z reforce sprobuje jak z pracy przyjde wieczorem. i nie wiem teraz bo maxymalnie moge ustawic 75hz, to mam w reforce zmienic na 100 hz dla 800x600? [na takiej gram] czy na 75? na 75 chyba nie ma sensu imo.
ps. i nie chce mi sie wierzyc ze tylko Ty uzywasz reforce WEGier - Pon 19 Sty, 2009 11:52 "ja tylko" means in Polinsky language że ktoś używa tylko programu reforce na swoim komputerze albo "ja tylko" means also że tylko on używa ale brakuje jeszcze słowa "(..) z użytkowników tego forum / z użytkowników wszystkich for na świecie / ze wszystkich użytkowników windowsa ikspe na całym świecie"