CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - doradz zestaw
Aqq - Nie 23 Mar, 2008 09:57
x0x :p napisał/a:
tamte ramy ogólnie są szybsze i wydajniesze ale ty tej różnicy chyba nie będziesz zauważał
Cytat:
Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz <--- to?!?!?!?!
mam ten sam i nie narzekam wszystko bez problemu chodz
ja mam również ten sam procesor z 2,2 na 3,3ghz przy chłodzeniu za 70zł, w ogole na intelach nie warto przepłacać kupujesz core 2 duo 1.8(słabszy od E4500, nie pamietam pełnego nr E2.. różnica bedzie tylko w L2 cache, 512kb<>E2... w stosunku do 1MB <>E4500) chłodzenie za ok. 70zł, podkręcasz do 3.2ghz bez problemu, oczywiście dobra płyta to podstawa jeżeli ktoś chciałby przeciętną pod E4500 to najbardziej chwalony/chwalona jest FOXCONN P35-S overclocking na niej to na prawde duza przyjemnosc, daje duzo możliwosci w0mbat - Nie 23 Mar, 2008 10:27 to ja moze troszke z innej strony zapytam. Czemu nie na AMD i z RADEONEM ? czemu sie tak wszyscy rzucaja na te intele? co one takiego w sobie maja?.:Solid_Snake:. - Nie 23 Mar, 2008 10:46 Monitor Gateway 2185w ~ 1200zł
xBox Arcade ~ 777 zł
a teraz mu złóżcie skrzynke za około 1500 zł, tak by mogl grac w cs'a, utka, css'a itd. Nie powinno byc z tym problemów
lepszego zestawu do grania poprostu za taką kasę nie ma Trel - Nie 23 Mar, 2008 11:02
w0mbat napisał/a:
to ja moze troszke z innej strony zapytam. Czemu nie na AMD i z RADEONEM ? czemu sie tak wszyscy rzucaja na te intele? co one takiego w sobie maja?
wydajnosc ?
pozatym jak masz intela to przed pierwszym wlaczeniem kompa mozesz go wykrecic w kosmos a temp i tak podskoczy o jakies 2-3 stopnie : d
a gf > radeon , przynajmniej teraz na dx10...Szczubel - Nie 23 Mar, 2008 11:11 Wiem iż to nie jest do 3.5 tys ale moze by wart wziąć na raty bo na pewno przez najbliższe lata nie moglbys na rzekac na to http://sklep.vobis.pl/ofe...digital_lx.aspx a i jeszcze doliczajac 1tys na monitor i kolumny;pdomeztoz - Nie 23 Mar, 2008 11:21 hmmm bez przesady... chyba ze nie masz co z pieniedzmi zrobic.
ale ja szukam 19'... Gateway 2185w ma 8 ms... to duzo? bo sie nie orientuje.
dobra ale mowa teraz o padzie plastik surfejs... nie (?)wzr - Nie 23 Mar, 2008 12:29 mam takiego
jest całkiem duży, powierzchnia śliska tylko ma gumy na boku ... nie wiem czy takie coś Ci odpowiada
gra się całkiem nieźle , nie mam żadnych problemówx0x - Nie 23 Mar, 2008 12:35
Szczubel napisał/a:
Wiem iż to nie jest do 3.5 tys ale moze by wart wziąć na raty bo na pewno przez najbliższe lata nie moglbys na rzekac na to http://sklep.vobis.pl/ofe...digital_lx.aspx a i jeszcze doliczajac 1tys na monitor i kolumny;p
niepotrzebny wydatek jak i tak używałby 40%-60% tego na co go stać, za sam procesor
Core 2 Quad Extreme QX9650 3-3,5 tys.
Bo$s napisał/a:
Na cholerę Ci to? Żeby wypakować rar-a w 0.02 sekundy szybciej? Programy, które obsłużą poprawnie Quada policzysz na palcach jednej ręki po amputacji dwóch palców. Większość proramów, które obsługują wielowątkowość przy quadach robi tak, że niby wykorzystuje te 4 rdzenie, ale gdy "zsumujesz" to wykorzystanie to wychodzi na to, że program wykorzystuje moc obliczeniową jedynie z dwóch rdzeni. Powtarzam jeszcze raz. Nie wyrzucaj kasy w błoto! Jak już musisz ją wydać to kup Core2 Duo, a resztę wpłać na konto x0x'a
2 dyski po 500GB hmmm mi tam wystarcza 500i mam jeszcze duuużo wolnego ale wolnego miejsca nigdy nie ma za dużo
2 x GeForce 8800GTS ok.1600 po co ci 2
ogólnie Szczubel nie patrz na cenę, ten komputer żadnemu zwykłemu użytkownikowi nie jest potrzebny To jak kupić Ferrari f430 Spider i jeździć 40km/h po jakiś wiejskich drogch i mieć nadzieje że za 5 lat będziesz mógł jechać 70 a za 10 wybudują autostradę.Szczubel - Nie 23 Mar, 2008 13:16
x0x :p napisał/a:
To jak kupić Ferrari f430 Spider i jeździć 40km/h po jakiś wiejskich drogch i mieć nadzieje że za 5 lat będziesz mógł jechać 70 a za 10 wybudują autostradę.
Dobry przykład fakt i tak bym sobie takiego nigdy nie kupil, chyba że bym wygrał w Lotto domeztoz - Nie 23 Mar, 2008 13:41 omg...