CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Pomoc - darmowy antyvirus
Moras - Nie 13 Sty, 2008 21:49 marv po czesci ma racje, bo wlasnie przed chwila mi wyskoczyla sprawa z kluczem ale to po 2 miesiacach wiec nie jest tak zle, juz jest kolejny zobaczymy na jak dlugo :pROSOMAK - Śro 16 Sty, 2008 11:05 najlepiej przesiasc sie na linuxa i macie all za free i koniec tematu z antywirusem a co do tematu - to jezeli bym juz mial instalowac darmowego antywira to wybralbym Avira AntiVir
Pozdrowionka dla wszystkichSinecod - Śro 16 Sty, 2008 11:27
potek napisał/a:
Ja na laptopie nie używam zdanego antywirusa tylko wszystkie updaty windowsa i rozsądek
pewnie a wirusy grzecznie omijaja twoj komputer bo tys rozsadny <rotfl>adaxdk - Śro 16 Sty, 2008 13:44 hymmm... zastanawiam sie nad tym mocno, chyba mam dobre antywiry na serverze, bo mego kompa nic nie atakuje ;P bynajmniej o tym nie wiem. Ostatnio tylko został przyatakowany przez bardzo młodego użytkownika pampersów, na szczescie ucierpiała tylko obudowa Viper - Czw 13 Mar, 2008 19:21 Generalnie żaden antywirus nie ochroni Cię przed atakami, bo wirusy są generowane codziennie, jakieś nowe wypusty etc.. musisz wiedzieć gdzie wchdzoisz i czym to grozi, jeśli juz sie zabezpieczasz:P to Avast! albo nod32, są to programy które w odróżnieniu od np Kasperskyego skanują tylko używanę programy, te które sięwłasnie łaczą, czy pracują.
Ja osobiście wiem po jakich stronach chodzę, wiem czego mogę się spodziewać i kontroluję nowo insatlowane skrypty i programy.
Niezłym skanerem on-line jest www.mks.com.pl . Baza danych aktualizowana jest codziennie, wprowadzane są najnowsze wirusy, co raczej pomaga już tylko wykryć i unieszkodliwić, ale nie pełni roli firewalla. Mimo wszystko polecam przelecieć raz w tygodniu dyski, zwłaszcza C, gruntownie i szczegółowo określi Ci co jest wirem a co nie.
pzdrPuma - Pon 17 Mar, 2008 09:37 Viper cos ta strona mi nie dziala ...Viper - Pon 17 Mar, 2008 10:08 Właśnie coś zdechło, ale to pewnie jakaś chwilowa awaria, spróbuj później, aha i ważne, ten skaner działą tylko pod IE...Puma - Pon 17 Mar, 2008 11:39 Pod co? Internet Explorer?adaxdk - Pon 17 Mar, 2008 12:06 takqBert - Pon 17 Mar, 2008 12:58 chyba że zainstalujesz jakiś tam plugin (już nazwy nie pamiętam ;P) to na FF też ruszy...