no tak, czy PiS czy PO to i tak bedzie zle, a lewica calkowicie odpada, jeszcze nie wiem czy pojde glosowac
A popatrzcie na inne kraje Europy, skoro nie starcza wam czegoś, żeby to zobaczyć w Polsce.
Kto tam rządzi? Lewica czy prawica?
Popatrzcie na najbardziej rozwinięte kraje świata
Czy tam jest podatek liniowy? A zagłosowała na niego lewica czy prawica?
Skąd pomysł że to wszystko są agenci SB itp. itd.
Czy wtedy wszyscy ludzie u władzy byli uczciwi i pracowici i działali dla dobra kraju i mieszkańców? A może teraz tacy są?
Może oprócz patrzenia na program partii i na zestaw obiecanek w nim zawarty, warto jeszcze zastanowić się czy oni maja pomysł i wiedzę jak to zrealizować?
Może ci co wrócą z zagranicy i zobaczą jak tam jest będą potrafili lepiej wybierać?
Głosujcie jak się komu podoba, ale idźcie na wybory.
Nikt nie może powiedzieć, że ma to w *****.
Od tego zależy przyszłość nasza i naszych dzieci itd.
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 07:49
@ morasq : apropos obserwatorów OBWE (Organizacja Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie) - to oni - OBWE- zaproponowali swoją obecność w Polsce podczas wyborów. Wcześniej Waclaw Havel coś walnął o zagrożeniu wyborów w Polsce i może też stąd się wykluła ta cała sytuacja.
Nie jesteśmy krajem Afryki tu się z Tobą zgodzę, ale ja np. jak nie mam nic do ukrycia to z chęcią poddaję się kontroli. Przede wszystkim taka kontrola mnie uspokoiłaby. Lewa czy Prawa strona Sejmu i tej i tej nie wierze, a obecność takich obserwatorów wpłynęłaby pozytywnie na obraz nadchodzących wyborów wśród społeczeństwa. Ponadto na arenie międzynarodowej widziane byłby to dobrze, a tak mimo nienajlepszej opinii naszych rządzących braciszków, samego narodu Polskiego (takie stereotypy, m.in. Polak złodziej itp. itd.) odmowa przyjęcia obserwatorów (heh - jak sama nazwa wskazuje obserwator - tylko obserwuje) jest wg mnie plamą.
apropos nagonki na Prokurature - no nawet ciebie można na 48h zatrzymać, później po przedstawieniu zarzutów zastosować za zgodą Sądu środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania. Jak dla mnie Prokuratura uległa nagonce. Zamiast realizować swoje zadania, zabawiła się w medialny pokaz. Prawdą jest, że powstała za pośrednictwem mediów nagonka publiczna, ale czy trudno jest powiedzieć : Odmawiam odpowiedzi na to pytanie mając na względzie dobro śledztwa Po co Prokuratura walczy o media Przecież Prokuratura ma walczyć o sprawiedliwość, a to ma miejsce przed Sądem.
Cały ten pokaz miał dla mnie zabarwienie polityczne - już pomijając "aktorów", którzy grali tam główne role, a mając na uwadze odparcie ataków na działania Prokuratury, która jest pod "nadzorem" naszego wspaniałego, bezpodstawnie oskarżającego publicznie (sprawa lekarza - "już nikogo nie zabije") szanownego posiadacza "gwoździa" Ministra Ziobro
apropos UE - no jesteśmyw UE, tylko czasami działamy jak kamikadze - wszyscy są "za" a Polska "przeciw" i blokujemy zasadę jednomyślności w Radzie . Prawda - własne zdanie podstawa i zawsze coś wywalczymy, tylko zauważ, że i tak w końcu będzie po myśli tej drugiej strony, jak np. było w sprawie sposobu głosowania. Mamy "stare głosowanie" do któregoś tam roq, wiec mimo wszystko wyszło po "niemieckiemu"....
apropos koalicji - zawarli jakiś tam pakt, gdzie pewnie były punkty programowe, które będą realizowane przez wszystkie partie koalicji i wszystkie partie koalicji będą głosowały za wprowadzeniem określonych ustaw. Jenakże z tych zdań programowych dużo się nie wykluło w postaci ustaw. Dłuższe rządy mniejszościowy chyba uświadomiłyby ALL, że potrzebne są wcześniejsze wybory, a tak mamy je dopiero po 2 latach.
apropos programu - to im coś nie poszło przez te 2 lata, bo program "tanie państwo" wyszedł na "droższe państwo". W szczegóły nie wnikam, ale kluczowe i propagowane hasła nie mają przełożenia na rzeczywistość ...
CI CO NIE IDĄ NA WYBORY NIECH PRZEMYŚLA KWESTIĘ, ŻE BRAK WIĘKSZOŚCI W SEJMIE JAKIEJKOLWIEK PARTII BĄDŹ PIS BĄDŹ PO MOŻE ZRODZIĆ KOLEJNE "ANOMALIA" W POSTACI JAKIŚ DZIWNYCH KOALICJI, ALBO DOPROWADZI DO KOLEJNYCH WYBORÓW. A MY ZA NIE PŁACIMY, TAK SAMO JAK PŁACIMY ZA ODPRAWY DLA CAŁEJ RZĄDZĄCEJ EKIPY... STABILIZACJA RZĄDÓW WPŁYWA NA ROZÓW POLSKI A MY MOŻEMY TA STABLIZIZACJĘ ZAPEWNIĆ
a za wybory : " Pan płaci, Pani płaci , my płacimy .... społeczeństwo "
_________________ przeważnie zachowuje się poważnie...
obojętnie kogo nie wybierzemy i tak bedzie burdel dlatego jestem za tym władze w ręce ludu wróć komuno
a wracając do tematu polska powinna po upadku komuny zrobić jak to zrobila czechosłowacja odsuneła wszystkich komunistów od władzy od najniższedo szczebla do najwyższego i zobaczcie jak im się teraz dobrze powodzi. wszyscy psioczą na wałęsę że taki i owaki ale on chciał dobrze tylko polacy jak się dopadną do żłoba to już o bożym świecie zapominają a poza tym jedna osoba nie może wiele zdziałać choć w historii zdarzają się wyjątki ale jak narzie to nie widzętakiego kandydata, za którym ruszą tłumy, sami złodzieje, zobaczymy czy następny rząd też bedzie taki oszczędny jak panowie z pisu ja rozumiem też chcą się pokazać ale k***a bez przesady. nasz kochany premier ostatnio się chwalił że wzrosły płace i srednia doszła do 1000 dolarów, brawo co za jełopo zapraszam go na jedną z dzielnic szczecina i niech mi pokaże kto tam ma 4000zł znam może jedna osobę która tak zarabia, niech najpierw pomogą biednym a nie sobie nowe limuzyny kupują , polityka to jeden wielki kanał, która wielkich ludzi o świetnych poglądach zmieniała i bedzię zmieniać w potwory.
ps. ale się rozpisałem
EDIT: słownictwo!
_________________ wszyscy mówią lama, a zagraje se jakiś z okularami jak stępień
Ostatnio zmieniony przez qBert Pią 28 Wrz, 2007 10:00, w całości zmieniany 2 razy
Dodatkowy Nick: czlowiek z roli
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 15:54
Endrju wróć...
PO pewnie
"Schowaj babci dowód, trzeba uratować kraj" ... hahaha
_________________ Mój Lśniący Miecz I Ma Ręka Sprawują Sąd, Dokonam Zemsty Na Mych Wrogach I Odpłacę Tym Którzy Mnie Nienawidzą... O Panie Posadź Mnie Po Prawicy Swojej I Zalicz Mnie W Poczet Swych Świętych ... kto rozlał krew człowieczą,tego krew przez człowieka zostanie rozlana
Ostatnio zmieniony przez no. 10 Pon 01 Paź, 2007 15:55, w całości zmieniany 1 raz