CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wybory cd..

Głosuję na..
PiS
12%
 12%  [ 5 ]
PO
50%
 50%  [ 20 ]
LiD
10%
 10%  [ 4 ]
PSL
0%
 0%  [ 0 ]
Samoobronę
5%
 5%  [ 2 ]
LPR (Prawica RP)
0%
 0%  [ 0 ]
Nie idę na wybory!
22%
 22%  [ 9 ]
Głosowań: 40
Wszystkich Głosów: 40

Autor Wiadomość
v1ncent

Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 10:11   

100lec napisał/a:
no tak, czy PiS czy PO to i tak bedzie zle, a lewica calkowicie odpada, jeszcze nie wiem czy pojde glosowac

A popatrzcie na inne kraje Europy, skoro nie starcza wam czegoś, żeby to zobaczyć w Polsce.
Kto tam rządzi? Lewica czy prawica?

Popatrzcie na najbardziej rozwinięte kraje świata
Czy tam jest podatek liniowy? A zagłosowała na niego lewica czy prawica?

Skąd pomysł że to wszystko są agenci SB itp. itd.
Czy wtedy wszyscy ludzie u władzy byli uczciwi i pracowici i działali dla dobra kraju i mieszkańców? A może teraz tacy są?

Może oprócz patrzenia na program partii i na zestaw obiecanek w nim zawarty, warto jeszcze zastanowić się czy oni maja pomysł i wiedzę jak to zrealizować?

Może ci co wrócą z zagranicy i zobaczą jak tam jest będą potrafili lepiej wybierać?

Głosujcie jak się komu podoba, ale idźcie na wybory.
Nikt nie może powiedzieć, że ma to w *****.
Od tego zależy przyszłość nasza i naszych dzieci itd.

uff
vincent

Sinecod
Admin :: bydzia {3} FUN

Klan: Klaco?
Wysłany: Czw 27 Wrz, 2007 12:51   

ja jestem za mala rewolka wojskowa :) przynajmniej bylby porzadek :>

opar

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 07:49   

@ morasq : apropos obserwatorów OBWE (Organizacja Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie) - to oni - OBWE- zaproponowali swoją obecność w Polsce podczas wyborów. Wcześniej Waclaw Havel coś walnął o zagrożeniu wyborów w Polsce i może też stąd się wykluła ta cała sytuacja.
Nie jesteśmy krajem Afryki tu się z Tobą zgodzę, ale ja np. jak nie mam nic do ukrycia to z chęcią poddaję się kontroli. Przede wszystkim taka kontrola mnie uspokoiłaby. Lewa czy Prawa strona Sejmu i tej i tej nie wierze, a obecność takich obserwatorów wpłynęłaby pozytywnie na obraz nadchodzących wyborów wśród społeczeństwa. Ponadto na arenie międzynarodowej widziane byłby to dobrze, a tak mimo nienajlepszej opinii naszych rządzących braciszków, samego narodu Polskiego (takie stereotypy, m.in. Polak złodziej itp. itd.) odmowa przyjęcia obserwatorów (heh - jak sama nazwa wskazuje obserwator - tylko obserwuje) jest wg mnie plamą.

apropos nagonki na Prokurature - no nawet ciebie można na 48h zatrzymać, później po przedstawieniu zarzutów zastosować za zgodą Sądu środek zapobiegawczy w postaci tymczasowego aresztowania. Jak dla mnie Prokuratura uległa nagonce. Zamiast realizować swoje zadania, zabawiła się w medialny pokaz. Prawdą jest, że powstała za pośrednictwem mediów nagonka publiczna, ale czy trudno jest powiedzieć : Odmawiam odpowiedzi na to pytanie mając na względzie dobro śledztwa :) Po co Prokuratura walczy o media ?? Przecież Prokuratura ma walczyć o sprawiedliwość, a to ma miejsce przed Sądem.
Cały ten pokaz miał dla mnie zabarwienie polityczne - już pomijając "aktorów", którzy grali tam główne role, a mając na uwadze odparcie ataków na działania Prokuratury, która jest pod "nadzorem" naszego wspaniałego, bezpodstawnie oskarżającego publicznie (sprawa lekarza - "już nikogo nie zabije") szanownego posiadacza "gwoździa" Ministra Ziobro :mrgreen:

apropos UE - no jesteśmyw UE, tylko czasami działamy jak kamikadze - wszyscy są "za" a Polska "przeciw" i blokujemy zasadę jednomyślności w Radzie :lol: . Prawda - własne zdanie podstawa i zawsze coś wywalczymy, tylko zauważ, że i tak w końcu będzie po myśli tej drugiej strony, jak np. było w sprawie sposobu głosowania. Mamy "stare głosowanie" do któregoś tam roq, wiec mimo wszystko wyszło po "niemieckiemu".... :crazy:

apropos koalicji - zawarli jakiś tam pakt, gdzie pewnie były punkty programowe, które będą realizowane przez wszystkie partie koalicji i wszystkie partie koalicji będą głosowały za wprowadzeniem określonych ustaw. Jenakże z tych zdań programowych dużo się nie wykluło w postaci ustaw. Dłuższe rządy mniejszościowy chyba uświadomiłyby ALL, że potrzebne są wcześniejsze wybory, a tak mamy je dopiero po 2 latach.

apropos programu - to im coś nie poszło przez te 2 lata, bo program "tanie państwo" wyszedł na "droższe państwo". W szczegóły nie wnikam, ale kluczowe i propagowane hasła nie mają przełożenia na rzeczywistość ... :)

CI CO NIE IDĄ NA WYBORY NIECH PRZEMYŚLA KWESTIĘ, ŻE BRAK WIĘKSZOŚCI W SEJMIE JAKIEJKOLWIEK PARTII BĄDŹ PIS BĄDŹ PO MOŻE ZRODZIĆ KOLEJNE "ANOMALIA" W POSTACI JAKIŚ DZIWNYCH KOALICJI, ALBO DOPROWADZI DO KOLEJNYCH WYBORÓW. A MY ZA NIE PŁACIMY, TAK SAMO JAK PŁACIMY ZA ODPRAWY DLA CAŁEJ RZĄDZĄCEJ EKIPY... STABILIZACJA RZĄDÓW WPŁYWA NA ROZÓW POLSKI A MY MOŻEMY TA STABLIZIZACJĘ ZAPEWNIĆ :cfaniak:

a za wybory : " Pan płaci, Pani płaci , my płacimy .... społeczeństwo " :mrgreen:

BABCIA

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 08:00   

obojętnie kogo nie wybierzemy i tak bedzie burdel dlatego jestem za tym władze w ręce ludu wróć komuno :papryczka:
a wracając do tematu polska powinna po upadku komuny zrobić jak to zrobila czechosłowacja odsuneła wszystkich komunistów od władzy od najniższedo szczebla do najwyższego i zobaczcie jak im się teraz dobrze powodzi. wszyscy psioczą na wałęsę że taki i owaki ale on chciał dobrze tylko polacy jak się dopadną do żłoba to już o bożym świecie zapominają a poza tym jedna osoba nie może wiele zdziałać choć w historii zdarzają się wyjątki ale jak narzie to nie widzętakiego kandydata, za którym ruszą tłumy, sami złodzieje, zobaczymy czy następny rząd też bedzie taki oszczędny jak panowie z pisu ja rozumiem też chcą się pokazać ale k***a bez przesady. nasz kochany premier ostatnio się chwalił że wzrosły płace i srednia doszła do 1000 dolarów, brawo co za jełopo zapraszam go na jedną z dzielnic szczecina i niech mi pokaże kto tam ma 4000zł znam może jedna osobę która tak zarabia, niech najpierw pomogą biednym a nie sobie nowe limuzyny kupują , polityka to jeden wielki kanał, która wielkich ludzi o świetnych poglądach zmieniała i bedzię zmieniać w potwory.

ps. ale się rozpisałem

EDIT: słownictwo!
Ostatnio zmieniony przez qBert Pią 28 Wrz, 2007 10:00, w całości zmieniany 2 razy  

nowik
Webmaster

Klan: Czasami ogladam
Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 19:22   

Uratuj polskę! - Schowaj babci dowód w dniu wyborów!

adaxdk

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007 23:40   

pojdzie z paszpotrem.
zwiażmy go ^^

Quidquid latine dictum sit, altum videtur - Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.

http://www.bash.org.pl/330347/

opar

Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 06:41   

@ moras - PO nie będzie miało koalicji z LiD ... Wspominali o koalicji z PSL - o ile Walduś się zgodzi :lol: :mrgreen:

qBert

Klan: botland
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 10:08   

opar napisał/a:
Wspominali o koalicji z PSL

to są ślizgacze n1! Byli w większości rządów, a nigdy nie wygrali wyborów :P

Sinecod
Admin :: bydzia {3} FUN

Klan: Klaco?
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 12:10   

a ja wam i tak mowie ze bedzie POPIS :) .. PSL jest na granicy progu wyborczego ...

[ Dodano: Pon 01 Paź, 2007 15:14 ]
A co wy na TO

no. 10

Dodatkowy Nick: czlowiek z roli
Wysłany: Pon 01 Paź, 2007 15:54   

Endrju wróć... !! xD
PO pewnie
"Schowaj babci dowód, trzeba uratować kraj" ... hahaha xD
Mój Lśniący Miecz I Ma Ręka Sprawują Sąd, Dokonam Zemsty Na Mych Wrogach I Odpłacę Tym Którzy Mnie Nienawidzą... O Panie Posadź Mnie Po Prawicy Swojej I Zalicz Mnie W Poczet Swych Świętych ... kto rozlał krew człowieczą,tego krew przez człowieka zostanie rozlana
Ostatnio zmieniony przez no. 10 Pon 01 Paź, 2007 15:55, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu