witam jaki byście mi polecili sprzęt do 4000 zł. bez monitora i dysków bo te posiadam i nie polecajcie mi radków (radeonów) wole gf, potrzebuje coś wydajnego
_________________ wszyscy mówią lama, a zagraje se jakiś z okularami jak stępień
Ostatnio zmieniony przez BABCIA Pon 04 Gru, 2006 16:37, w całości zmieniany 1 raz
na takiego kompa zasilka 500w to minimum
ramki za 850 sie znajdzie patriota
e6600 imo nie ma sensu bo wystarczy dacinny niz boxowy wentylator i kupic za 850zeta slabszy 6300/6400 i przetaktowac
gf7 nie maja dx10 wiec niedlugo wydajnosc ich spadnie do zera
Ale pamietaj ze seria 7 obsługuje dx 9 a pod xp bedzie wydany dx 9.1 czy jakos tak to bedzie to samo co dx 10 pod vista wiec az tak nie spadnie ale seria 8 jest drogie jak narazie
VorteX^^ napisał/a:
na takiego kompa zasilka 500w to minimum
ramki za 850 sie znajdzie patriota
e6600 imo nie ma sensu bo wystarczy dacinny niz boxowy wentylator i kupic za 850zeta slabszy 6300/6400 i przetaktowac
530 starcza maxymalnie nie bedzie skokow napiecia nawet przy podkrecaniu bo przy takim sprzecie co napisałem juz sie bawiłem geil ultra sa lepsze od pdp patriot 667 bo raczej tylko 667 kupisz za 850 a e6600 jest piekny bo tez sie na nim bawiłem e6300 sie kryje
Ale pamietaj ze seria 7 obsługuje dx 9 a pod xp bedzie wydany dx 9.1 czy jakos tak to bedzie to samo co dx 10 pod vista wiec az tak nie spadnie ale seria 8 jest drogie jak narazie
dokladnie to 9.0L i tylko dla kart majacych shadery 4.0 a wiec gf8 . To samo co dx10 tylko zmieniona nazwa
Jak widać, nawet się zmieściłem Na przesyłke + piwo (nalewke? ) zostanie
ofkors sirius ma czasem wysokie ceny, jak dobrze poszukasz to -200zł powinno być, ja teraz tylko orientacyjnie Jeśli uda ci się zjechać z ceny/dołożyć troszkę to bierz 2x1GB (~1000zł - powiedz to coś się dobierze) i będzie seksi.
Do krzykaczy u góry - cholera, jak to możliwe, żeby E6300 którego L2 = 2mb był porównywany z E6600 którego L2 = 4mb ? Dajcie sobie luz, odpalcie coś @ 3D i zobaczcie różnicę...
@Do kogoś kto mówi o DX10 - jedyna gra której premiera jest już oficjalnie przedstawiona jako gra na silniku wspierającym DX10 to Crysis (twórców FarCry'a), jaki sens jest kupować teraz 8800GTX/S po ~2k zł a po premierze okaże się, że te karty wcale tak nie wymiatają w DX10? Poczekajmy na odpowiedź ATI (R600), i wtedy możemy dyskutować.
Ten thermaltake ponoć cichy, u znajomego widziałem (bo raczej nie słyszałem ^^) i napięcia trzymał (7900GTX, Core2Duo e6600, ta sama mobo - w sumie zestaw b. podobny, tyle, że na memkach Patriot'a 2x1gb 800mhz z serii PDC22G640ELK - jeśli przekręciłem to wybaczcie ^^).
PiS!
Babcia, jak masz nadmiar to mi też możesz na gwiazdkę taki kupić ;*