Potrzebuje napisać list na niemiecki co robiłem w wakacje używając perfektu, tylko że ja "nie paje maju". Może ktoś z was ogarnia ten język i by mogł napisać pare zdań (na kartke z zeszytu), bym był bardzo wdzięczny, co robiłem można zmyślać ze byłem nad morzem etc.
z góry dzięki.
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.
Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Nie 23 Wrz, 2007 09:48
potek uczyles sie rosyjskiego?
imo szybko przekonasz sie ze pracy domowej forum za ciebie nie zrobi... sam juz probowalem... ja bym mogl tam ewentualnie kiedys komus pomoc cos z anglika...
pogadaj z okiem moze on ci pomoze... jak sie od bf oderwie <german kid>
Sam już coś zeskrobałem teraz prosze o sprawdzenie
Libe Tomasz, 22. September 2007
zuerst mochte ich mich bei dir entschuldigen, weil ich dir schon so lange nichts geschriben habe. Maine Sommerferien waren sehr gelunden. Im Juli war ich zwei Wochen in Turkei, in Kemer mit meiner Familie. Ich habe dort vile Freunde konnen gelernt. Ich habe viele Photos gemacht. Schrib doch mal, wo do in den Ferien warst? Was hast du da gemacht?
Tschus Dein Maciek
Prosze o sprawdzenie ewentualnie poprawienie/dopisanie czegoś.
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.
Sam już coś zeskrobałem teraz prosze o sprawdzenie
Libe Tomasz, 22. September 2007
zuerst mochte ich mich bei dir entschuldigen, weil ich dir schon so lange nichts geschriben habe. Maine Sommerferien waren sehr gelunden. Im Juli war ich zwei Wochen in Turkei, in Kemer mit meiner Familie. Ich habe dort vile Freunde konnen gelernt. Ich habe viele Photos gemacht. Schrib doch mal, wo do in den Ferien warst? Was hast du da gemacht?
Tschus Dein Maciek
Prosze o sprawdzenie ewentualnie poprawienie/dopisanie czegoś.
za cholere nic nie rozumiem
_________________ wszyscy mówią lama, a zagraje se jakiś z okularami jak stępień
Chyba powinienem sie wstydzic ale przyznam sie do czegos.
Uczyłem sie języka Niemieckiego 6 lat.
Juz od pierwszych zajec miałem problemy. I co mi zostało ?
Umiem liczyc do stu ^^
I powiedziec "Ich libe dich." pewnie i tak sie pomyliłem.
Jakos mi nie leży ten język. ^^
Zdrówko.