CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
IPHONE
Autor Wiadomość
tryvial

Klan: nie
Dodatkowy Nick: h.e.l.
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 07:21   IPHONE

dla tych którzy chca go brać, kilka ostrzeżeń:

Z użytkowych wad:

1. Wbudowana na stałe bateria, którą wymienić może tylko Apple – zaleca się wymianę po 400 ładowaniach.

2. Brak możliwości wysyłania MMS-ów

3. Bluetooth służy tylko do komunikacji z zestawem słuchawkowym czy też innym urządzeniem zewnętrznym, tak więc można zapomnieć o przesłaniu, zdjęcia, wizytówki itp.

4. Brak możliwości ustawienia mp3 na dzwonek

5. Płatne aktualizacje oprogramowania

6. Internet po GSM lub EDGE lepiej wyłączyć, gdyż iPhone co jakiś czas łączy się z czymś – najprawdopodobniej z serwerem Apple – jeden testujący mimo że nie korzystał z internetu mobilnego, otrzymał rachunek za usługi internetowe w wysokości ok. 100zł – wszystko przez to że miał włączonego EDGA

7. ekran dość szybko się brudzi

8. soft ma tendencje do zawieszania się na ekranie startowym, ponadto czasami zmula przy ksiazce telefonicznej.

9. Aktywacja tel. aby aktywować trzeba podłączyć do komputera z dostępem do Internetu i uaktywnić na stronie Apla gdzie jest pobierany IMEI urządzenia i co ciekawe IMSI naszej karty SIM.

10. Autoryzacja- tu jest dopiero zabawa.Tel raz podłączony do jednego komputera autoryzuje sie na tym właśnie komputerze. Jeżeli będziemy chcieli podlączyć go do innego kompa nie ma mowy.Musimy go najpierw wyautoryzować na starym komp.(tel. zapamietuje,zapisuje sobie w pamieci urządzenie, z którym sie autoryzował) a dopiero możemy go podłączyć do nowego komp. i na nim autoryzować urządzenie

11. pisanie smsów czy mail na tej wirtualnej klawiaturze to masakra.Można pisac jedynie palcami wszelkiego rodzaju rysiki odpadaj nie działają

12. tel. Po każdym podlaczeniu do kompa. I połaczeniu ze strona wysyła szereg danych do producenta typu – jakie mamy zainstalowane aplikacje, jaki SIM w nim siedzi i niewiadomo co jeszcze. ludzie z Apple mają pełną kontrolę nad naszym aparatem, mogą zablokować dostęp do aplikacji, jak i również wyłączyć nam iPhona.

Z wad multimedialnych:

1. brak możliwości zgrania sobie mp3 bezpośrednio z komputera do iPhona. Multimedia możemy wgrywać tylko za pośrednictwem aplikacji do tego stworzonej, gdzie multimedia normalnie się kupuje, poprzez płatność kartą kredytową.

2. wszelkie dodatkowe aplikacje dla iPhona również są płatne – są oczywiście też takie darmowe, ale jest ich bardzo mało. Apple ma monopol na aplikacje do iPhona, dlatego możemy pomarzyć o tym, że znajdziemy coś w sieci i sobie wgramyJ

3. Brak obsługi dokumentów takich jak xls, doc.

4. słaba jakość zdjęć

5. brak możliwości kręcenia filmików

6. przeglądarka nie obsługuje animacji we flashu

Jest jeszcze kilka wad, ale myślę że te najistotniejsze wymieniłem.

To są jedynie wady tego urządzenia, moim zdaniem posiada wiele ograniczeń, które trudno przeskoczyć.

iPhone posiada oczywiście wiele ciekawych opcji, które postrzegane są jako duże zalety, choć myślę że warto zastanowić się nad wyborem czegoś, co da nam większe możliwości korzystania z funkcji smartphona.

adaxdk

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 09:58   

tryvial napisał/a:
4. Brak możliwości ustawienia mp3 na dzwonek

az trudno uwierzyc ... :0o:

Quidquid latine dictum sit, altum videtur - Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.

http://www.bash.org.pl/330347/

Puma

Klan: nie lubie :D
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 10:15   

w ogole z tego co czytam to mam wraznie ze to tylko na pokaza... tak samo jak lgshine....
- myślą chyba, że są wybrańcami...
wszyscy tu, niestety... Na takie podejście brak mi słów.

P-C P-K

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 10:59   

Z wad ogólnych. Szajs jakich mało. Poza tym psują się, a jedyny punkt jaki je serwisuje jest w Belgii :O Chociaż ten w którym ja pracowałem walczy o uprawnienia do naprawy z Orangem.
Ogólnie polityka Appla jest dość dziwna bo stwierdzili, że zrobili produkt tak wspaniały, że każdy im wypucuje tyłek jęzorem żeby tylko móc to sprzedawać. I Orange tak właśnie wyglancował im te jabłczane zady. A na serwisy Apple już wogóle leje gęstym moczem bo wszelkie umowy nie obejmują Iphonów.

Jadę Szatańskim Czołgiem, Jadę Na Wojnę!

BABCIA

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 13:41   

mms mozna wysylac ale trzeba zainstalowac wtyczke

WEGier

Klan: na drzewie :)
Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 17:05   

żenua :/

mam nadzieje że "podróbka" samsunga będzie lepsza

Moras

Wysłany: Wto 16 Wrz, 2008 20:55   

kolega ma i zgazdam sie z tym co jest napisane, zenua ;]
Ostatnio zmieniony przez Moras Wto 16 Wrz, 2008 20:56, w całości zmieniany 1 raz  

Bo$s

Wysłany: Śro 17 Wrz, 2008 10:52   

Cytat:
mam nadzieje że "podróbka" samsunga będzie lepsza

Znaczy się Omnia? Ciekawy interfejs no i możliwości dużo większe (Windows Mobile - emulatory gier, od cholery programów itd.), ale radzę rzucić okiem na HTC Diamond lub HTC Touch Pro. W obydwóch wyświetlacze o wiele lepsze niż w Omnii, a i rozmiary mniejsze :) A wybiegając troszkę w przyszłość - HTC Touch HD i Sony Ericsson Xperia X1. Prawdopodobnie ten drugi będzie bardzo podobny do tego pierwszego bo to właśnie HTC tworzy Xperię dla SE ;)

Ja osobiście nie mogę się doczekać S60 Touch (filmiki są na YT). Windows Mobile jest niestety awaryjny, a poza tym ma duże wymagania co do sprzętu. Natomiast Symbian S60 ma może mniejszą funkcjonalność, ale nadrabia stabilnością i lepszą obsługa takich podstaw jak telefonowanie i smsowanie ;) Co ciekawe - taka Nokia N95 czy E51 czy podobne bez problemu odtworzą film z kompa bez żadnych konwersji, a na Windows Mobile jest już problem pomimo szybszego procesora, większej ilości dostępnego RAM'u itd.

Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.

Dzejms

Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Śro 17 Wrz, 2008 21:28   

Polecam to w zamian bo mam:
1. http://www.telepolis.pl/t...=1247#parametry
plus to http://www.spbsoftwarehou...mobileshell/?pl luknijcie na filmiki. Główna zaleta to ogromna konfigurowalność.

Cała seria SPB jest świetna.

HTC TyTN II + SPB Software = :banan: :papryczka: :marchew:

Ostatnio zmieniony przez Dzejms Śro 17 Wrz, 2008 21:29, w całości zmieniany 1 raz  

tryvial

Klan: nie
Dodatkowy Nick: h.e.l.
Wysłany: Czw 18 Wrz, 2008 08:53   

fajny ten htc...mialem go do wyboru, ale jakis za duzy dla mnie.. postawilem na prostego k850i z fajnym aparatem 5 mpix

Odpowiedz do tematu