Odzyskiwanie danych a pamięć na backup to co innego, a ten sposób wyżej działa. To co odzyskujemy ma zupełnie inną strukturę niż poprzednie pliki, są zapisane jakby 'pod' nowymi danymi. A to co tutaj to ukryta partycja (tak jak np. w laptopach partycje recovery).
Ojj nappy nappy myslalem ze sie znasz... nie ma takiej mozliwosci zacznijmy od tego. Ta rzecz dziala na zasadzie albo bledu Ghosta, ktory tworzy wirtualne dane, a tak naprawde powiela te ktore juz mamy... Owszem jest tez opcja ktora dziala ale to nie dziala w ten sposob, otoz producenci czesto sprzedaja 1 ten sam dysk jako rozne modele z roznym firmwarem i po odpowiedniej modyfikacji mozna oblokowac np. czesc dysku ktora producent zablokowal, jednak to rzadkosc... podsumowujac jedna wielka sciema ;D
Ojj nappy nappy myslalem ze sie znasz... nie ma takiej mozliwosci zacznijmy od tego. Ta rzecz dziala na zasadzie albo bledu Ghosta, ktory tworzy wirtualne dane, a tak naprawde powiela te ktore juz mamy... Owszem jest tez opcja ktora dziala ale to nie dziala w ten sposob, otoz producenci czesto sprzedaja 1 ten sam dysk jako rozne modele z roznym firmwarem i po odpowiedniej modyfikacji mozna oblokowac np. czesc dysku ktora producent zablokowal, jednak to rzadkosc... podsumowujac jedna wielka sciema ;D
ROTFL ! No jaj sobie nowiś nie rób...
myslisz, ze pojemnosc dysku zalezy o firmware? Mylisz, ze producentowi bardziej oplaca sie okroic fw niz dac inne talerze etc? No chyba sobie kpisz.
Poczytaj troszke o adresowaniu MZR (Multiple Zone Recording chyba? ). Chodzi tu po prostu o to jak bardzo 'ściśnięte' są sektory na tych zewnętrznych ścieżkach (wcześniej było tak, że nie zależnie jak daleko od środka dysku na każdej ścieżce było tyle samo sektorów = marnowanie miejsca, ZBR to się chyba nazywało (?) ).
ale cos w tym musi być
miałem hdd 200gb i niestety mi upadł(mała wysokość), po podłączeniu do kompa sys wykrył dodatkową partycje i łącznie dawało ponad 534gb ! i wszystko było ok :0 kilka dni pożniej dysk już nie działał, może sie spalił lub na skutek upadku
A partycja (dodatkowa) była prawdziwa, sprawdzałem kilkoma programami, nawet dos wykrył
Na początku był to obszar nie przydzielony, dziwna też była etykieta :0
Pozdrawiam