A z kanonu lektur szkolnych wycofano takie ksiazki jak: Ferdydurke, Zbrodnia i Kara... i jeszcze kilka jakis znanych... niedlugo to nam przyjdzie chyba ojca Dyrektora na lekcjach polskiego sluchac i pisac sprawdozdania z jego wypowiedzi i oraz czytac jego ksiazki jak napisze i jakie poleca ;s;s;s;s
no co ty gadasz? Poważnie ? Wycofali Zbrodnie i Kare? Ferdyduke? Nie mogę w to uwierzyć
przecież to istne średniowiecze Oszaleli chyba ... nie nie nie nie nie ... nie mam pytań
Klan: botland
Wysłany: Sob 02 Cze, 2007 12:47
wycofali ale szkoły, nauczyciele sami mogą je przerobić jako lektury. Z tego co wiem to jest ileś tam obowiązkowych lektur i część dowolnie wybrana przez nauczyciela. Więc rozważni nauczyciele dalej będą dawać te książki...
Fakt. Ale generalnie do kanonu lektur zamiast tych weszły jakies inne nowe, nieznane mojej polonistce lektury... Zatem bedzie trzeba czytac duzo wiecej i ja tak osobiscie bede mial bo mojej polonistki giertycha zdanie nie obchodzi Tylko ze mnie zastanawia po co przerabiac lektury skoro ich nie bedzie na maturze a jak jeszcze napiszemy na maturze cos o nich to giertych nas zje ?:|
heh tak to jest jak sie nieuwaznie czyta i sieje panike
to jest tylko PROPOZYCJA i mam nadzieje, ze kaczynski zbeszta giertycha za to, ze takie cos w ogole ujrzalo swiatlo dzienne
kaczynski trzyma giertycha&leppera krotko, daje im jasno do zrozumienia, ze sa w rzadzie tylko dlatego, ze szybko potrzebowal akurat jakichs ... ehem... ktorzy pozwola soba rzadzic i imo nie pozwoli mu na tak kontrowersyjna zmiane
btw mam nadzieje ze podczas nastepnych wyborow zorganizuje ktos w koncu akcje "Włącz myślenie - wyłącz radio M."
Ostatnio zmieniony przez akira Sob 02 Cze, 2007 13:53, w całości zmieniany 2 razy
Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Nie 03 Cze, 2007 09:29
'Zbrodnia Ikara' fajna kniga... mi sie podobala... najbardziej motyw jak Ikar zabladzil z Raskolnikowem w labiryncie i nie mieli co jesc i raskolnikow wyciagnal z kiermany siekierke, ktora zajumal dla portiera i ta siekierka zajumali minotaura... i zjedli...
Kubuś Puchatek - myśli tylko o sobie i konsumpcji miodu. W wersji angielskiej nazywa się Winnie. Ma samych przyjaciół facetów, z czego jeden jest na pewno G E J E M (Prosiaczek), drugi prowadzi rozwiązły tryb życia (Tygrysek), a trzeci jest transwestytą (Pan Sowa). Jedyna kobieta w tym towarzystwie to samotna matka (kto jest ojcem?) - co się stało z tradycyjnym modelem rod ziny? Jedynym plusem tej "bajki" jest szczerość. Pozostali bohaterowie - Królik i Osioł - to ofiary homoseksualnego życia. Pierwszy cierpi na histerię, drugi na depresję.
Wg wiarygodnych źródeł (okolice SCOOBY-DOO polskiego wywiadu i kontrwywiadu - Pan Minister Maciarewicz) okazało się, że Kubuś Puchatek był agentem GRU, NKWD itp. i jego kryptonim to nie Kubuś Puchatek ale KAPUŚ PARCHATEK!
Miś Uszatek i koledzy - Króliczek z Misia Uszatka nosi damskie ciuszki. Polecamy odcinek "Później" z 1979, w którym ma na sobie czerwony lateksowy płaszczyk i getry w groszki. Ponadto, wszystkie zwierzątka w Uszatku mówią męskim głosem, ergo wniosek jasny - wszystko transwestyci i/lub drag queens. Last but not least - żaden heteroseksualnych mężczyzna nie jeździ na wrotkach. Wolimy też nie wiedzieć skąd się wzięło to "klapnięte uszko".
Koralgol (też miś) - ciągle płacze, boi się, unika odpowiedzialności - typowe oznaki homoseksualizmu. Poza tym wygląda jak kowboj z teledysku G E J O W S K I E G O zespołu Village People. Nie ma koleżanek. Jego kumple lubią się przebierać. Koralgol ciągle jeździ po świecie - seksturystyka?
Bolek i Lolek - Tola to przykrywka.
Smurfy - wioska smurfów to przykład gejowsko-socjalistycznej komuny - tzw. homotopii. Prawie sami mężczyżni, gospodarka centralnie planowana. Poza tym obrazek mówi sam za siebie.
Kot Filemon - związek dwóch kotów, między którymi jest bardzo duża różnica wieku. Wnioski nasuwają się same. Kot Bonifacy to prawdopodobnie transwestyta - ma podejrzanie kobiecy głos.
Budowniczy Bob - na niego jeszcze nic mamy. Ale szukamy. Nosi taki sam kask jak jeden z członków Village People
Żwirek i Muchomorek - szukamy więcej danych, choć są uzasadnione podejrzenia, że to narkomani: cały czas w piżamach i biali jak ściana.
Krecik - nie dość, że krypto-homoseksualista (żyje w podziemiu i podkopuje fundamenty heteroseksualnego społeczeństwa), to jeszcze czarny.
ATOMÓWKI - mieszkają razem, nie mają chłopaków, walczące feministki to jak wiadomo na 100% lesbijki.
Bohater "zaczarowanego ołówka "- ciągle sam, nie ma dziewczyny no i mieszka z dziadkiem. a kto wie, że to rzeczywiście jego dziadek? może to pedofil? a władza mówi, gej = pedofil, władzy trzeba słuchać...
U Muminków szczególnie podejrzany jest Ryjek - zawsze łazi za Muminkiem. I wydaje się, że Paszczak liczy na to, że z żalu (bo starszy pan to przecież jest) ktoś się nim.. hmmmm.. zaopiekuje;-)
JEDYNI SPRAWIEDLIWI:
Rumcajs - ma brodę, ma fuzję, ma rodzinę i zwalcza układ - Księcia i Księżną. Zabiera bogatym i daje biednym. Nie ma kolegów.
Morał z powyższych bajek:
PiS pozdrawiamy i sugerujemy zmianę lekarza, bo ten oszukuje.
_________________ Cechuje Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie - Dzisiaj Wrogu Wczoraj Bracie ...