Wysłany: Wto 22 Sty, 2008 14:34
miałem neo 1m i miałem ping 30-50
teraz mam netie 1m i mam ping 50...60... czasem 70 - choć w sumie na łączu tpsa więc powinno być identycznie, ale mi się wydaje, że była chwila kiedy pingi podskoczyły odrobinę na serwerze.... Nie potrafię powiedzieć kiedy i o ile, ale pamiętam jak znany wszystkim Heat inaczej spalony tudzież lol miał ping spadający do 9 .. co teraz jest wręcz niespotykane.
loss i choke - nie doświadczam wzrostu powyżej 0
_________________ przeważnie zachowuje się poważnie...
po złożeniu entej reklamacji w tepsie przyjechała dzisiaj w końcu zewnętrzna firma i co mi koleś powiedział: serwery są zawsze zapchane, przeludnione i ogólnie nie wyrabiają na jesień i na początku roku się sytuacja stabilizuje, lecz w tym roku sytuacja dalej jest ... serwery nie wyrabiają i ogólnie lipa. Podobno najbardziej cierpią posiadacze 6mb. U mnie teraz coś poprawili i pingi niby mają zmaleć a w poniedziałek mają jeszcze sprawdzić wszystko dokładnie bo : serwisy zawsze przyjeżdżają w ciągu dnia jak net hula spoko, więc zaznaczają w raporcie że "bzdura" ale ... wyobraźcie sobie że ktoś pomyślał i mają przyjechać do mnie po 19 kiedy te problemy się nasilają i mają puścić trace .... także może u mnie się będzie z powrotem bajka
PS ale nie twierdzę że TELSTEN może mieć znowu czkawkę ..... <modli sie> oby nie
Ostatnio zmieniony przez WEGier Sob 26 Sty, 2008 14:39, w całości zmieniany 1 raz
Klan: botland
Wysłany: Sob 26 Sty, 2008 14:59
oby to nie była maszyna też!
Prawda jest taka że to nie jest wina na pewno TYLKO tpsy, no pingowałem kilka serwerów różnych providerów i powiem że jest O NIEBO lepiej.
Tak czy inaczej ja już czekam aż pozbędę się neoszmatławca i przesiadam się na chello. Tam przynajmniej jak coś nie gra to robisz awanturę i jest dobrze. Poza tym sąsiad założył niedawno i zachwala pod niebiosa po zmianie.
To prawda, dlatego zmieniłem na 2mb ^^ przy 6 miałem .... właściwie to nic nie miałem, było dno totalne
Na bydzi tez mam dziwne te choki i lossy nie da sie czasem grac to znaczy da sie grac ale co to za gra ... skacze, pinguje i w ogóle ble.
zbiorowy lag
Wysłany: Sob 26 Sty, 2008 21:49
Czy tak powinien wyglądać traceroute?
Dla porównania traceroute do onetu:
PS: Czytałem w paru miejscach, że TP ma przebudowywać w tym roku swoją sieć
_________________ Pozdrawiam, Bo$s
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Ostatnio zmieniony przez Bo$s Sob 26 Sty, 2008 21:51, w całości zmieniany 1 raz