CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Fenomen Outsider (2007)
Autor Wiadomość
bbl`

Klan: srogo
Wysłany: Śro 09 Maj, 2007 19:14   Fenomen Outsider (2007)

Slucha tu ktos polskiego hh? ;) Co myslicie o tej plytce ? :mrgreen: Imo Fenomen to jedna z lepszych grup hiphopowych w polsce :] .

Uczulony`
SteamBans Member

Dodatkowy Nick: nedlee
Wysłany: Śro 09 Maj, 2007 19:24   

-I.G.L.A.X.- ma, jescze nie sluchalem, ale za to pamietam strsze utwory Fenomena ( jednym slowem klasyka :P ) najlepsze kawalki to Fenomen z Grammatikiem - Marzenia, Ludzie przeciwko ludziom, polskie realia, Sensacje ...,

F*** Tomorrow, Live Today,
Forgot yesterday and Just Play.

bbl`

Wysłany: Śro 09 Maj, 2007 20:31   

Dokladnie :mrgreen: Efekt (2001) i sam na sam (2003) Na fenomenie sie 'wychowalem' :mrgreen: to poprostu klasyka

Ostatnio zmieniony przez bbl` Śro 09 Maj, 2007 20:32, w całości zmieniany 1 raz  

qBert

Klan: botland
Wysłany: Śro 09 Maj, 2007 22:01   

Ja tam pamiętam jak przyjechał Fenomen do mojej dzielnicy grać jakiś koncert i wpadło 6 Teddy Boysów, rozwalili wszystko tak że stoliki latały przez okna a chłopcy z Fenomenu wrócili z piiiiii pod okiem... A to wszystko za kawałek który nagrali dla Arki. I to dla rugbystów...
Tak więc dlatego dobrze pamiętam Fenomen :P A co do płyty, nowej nie słuchałem jeszcze, może to zrobię ale jak będę miał czas, bo nie lubię słuchać od tak. Pierwszy raz płytę słucha się w całości, skupiając się na niej... A stary fenomen... no cóż... takie tam kłapanie... Chyba jakoś nie mój klimat, dlatego po nowym dużo się nie spodziewam. Ogarnę ją to jeszcze napisze :D

Rider

Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 08:57   

Oczywista sprawa że słycham polish hh :D A ta płytka niestety nie jest rewelacyjna może to kwestia gustu ... NIe mówie że jest jakaś słaba czy do du*y ale jakoś nie powaliła mnie ... Jest pare smaczków ale też bez przesady ;) Szczerze mówiąc nawet pod względem bitowym nie wyróżnia sie, ja przynajmniej zauważam duże podobieństwo do poprzednich płyt (podobne sample) nie mówie że to źle ale mogli sie bardziej postarać z doborem bitów. A czy jest jedną z lepszych grup hh hmm może, nie mówie że są słabi czy coś ale znam dużo lepsze ;)

bbl`

Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 14:16   

Mnie tez ta plyta nie powalila na kolana jak poprzednie, ale + za to, ze wprowadzili nowy/inny styl rapowania i przynajmniej piosenki sa takie bardziej 'przejzyste' niz wszystkie inne ;) .

WOJTAS

Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 19:43   

no wiec powiem tak... mam/sluchalem i posiadam jak dla mnie ogromna ilosc albumow polskiego HH i album jak na rok 2007 nie powala na kolana... powoli zaczyna sie komercjalizowac jak np. Nowa MOLESTA, stary TEDE oraz niektore inne zespoly HH ( nie mowie ze wszystkie ale...). Niestety jak dla mnie albumy ktore wyszly w 2006/2007 procz ELDO (czlowiek ktory ukradl alfabet, 27) i O.S.T.R (WSZYSTKIE) sa mierne... ale to w sumie zalezy od gustu ja jednak zostane przy klasyce czyli rocznik 99/2005. Jezeli ktos sie ze mna nie zgadza to spoko ale jak juz mowilem to zalezy od gustu ;] PIS :P

lnk

Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 21:48   

fenomen nie bardzo ja tam bardziej za pfk k44 wyp3 ostr czy molesta a co do eldo to taka sobie ta nowa plyta ;- )

Rider

Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 22:19   

Razel nie zgodziłbym sie z Tobą jeżeli chodzi o kmercjalizacje ja inaczej to widze ;) A co do albumów z 2006 ja ta mam para na serio b. dobrych ale to moja opinia ;)

Dam wam link do dobrych nielagali które jak ktoś jeszcze nie słyszał to można przesłuchać bo na serio są dobre jak dla mnie oczywiście ;)
Smarki http://www.polskie-podzie...kcja=get&id=108
834 chciałem dać linka ale strona jakoś nie działa jak ktoś chce to niech pisze na PW to prześle mu czy coś ;)

WOJTAS

Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Pią 11 Maj, 2007 00:22   

Smarki-smark ;> :P Polecam ;]
Ostatnio zmieniony przez WOJTAS Pią 11 Maj, 2007 00:23, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu