-I.G.L.A.X.- ma, jescze nie sluchalem, ale za to pamietam strsze utwory Fenomena ( jednym slowem klasyka ) najlepsze kawalki to Fenomen z Grammatikiem - Marzenia, Ludzie przeciwko ludziom, polskie realia, Sensacje ...,
Wysłany: Śro 09 Maj, 2007 22:01
Ja tam pamiętam jak przyjechał Fenomen do mojej dzielnicy grać jakiś koncert i wpadło 6 Teddy Boysów, rozwalili wszystko tak że stoliki latały przez okna a chłopcy z Fenomenu wrócili z piiiiii pod okiem... A to wszystko za kawałek który nagrali dla Arki. I to dla rugbystów...
Tak więc dlatego dobrze pamiętam Fenomen A co do płyty, nowej nie słuchałem jeszcze, może to zrobię ale jak będę miał czas, bo nie lubię słuchać od tak. Pierwszy raz płytę słucha się w całości, skupiając się na niej... A stary fenomen... no cóż... takie tam kłapanie... Chyba jakoś nie mój klimat, dlatego po nowym dużo się nie spodziewam. Ogarnę ją to jeszcze napisze
Oczywista sprawa że słycham polish hh A ta płytka niestety nie jest rewelacyjna może to kwestia gustu ... NIe mówie że jest jakaś słaba czy do du*y ale jakoś nie powaliła mnie ... Jest pare smaczków ale też bez przesady Szczerze mówiąc nawet pod względem bitowym nie wyróżnia sie, ja przynajmniej zauważam duże podobieństwo do poprzednich płyt (podobne sample) nie mówie że to źle ale mogli sie bardziej postarać z doborem bitów. A czy jest jedną z lepszych grup hh hmm może, nie mówie że są słabi czy coś ale znam dużo lepsze
_________________ - Jakie założenie masz??
- Proste Walczyć i wygywać
Mnie tez ta plyta nie powalila na kolana jak poprzednie, ale + za to, ze wprowadzili nowy/inny styl rapowania i przynajmniej piosenki sa takie bardziej 'przejzyste' niz wszystkie inne .
Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Czw 10 Maj, 2007 19:43
no wiec powiem tak... mam/sluchalem i posiadam jak dla mnie ogromna ilosc albumow polskiego HH i album jak na rok 2007 nie powala na kolana... powoli zaczyna sie komercjalizowac jak np. Nowa MOLESTA, stary TEDE oraz niektore inne zespoly HH ( nie mowie ze wszystkie ale...). Niestety jak dla mnie albumy ktore wyszly w 2006/2007 procz ELDO (czlowiek ktory ukradl alfabet, 27) i O.S.T.R (WSZYSTKIE) sa mierne... ale to w sumie zalezy od gustu ja jednak zostane przy klasyce czyli rocznik 99/2005. Jezeli ktos sie ze mna nie zgadza to spoko ale jak juz mowilem to zalezy od gustu PIS
Razel nie zgodziłbym sie z Tobą jeżeli chodzi o kmercjalizacje ja inaczej to widze A co do albumów z 2006 ja ta mam para na serio b. dobrych ale to moja opinia
Dam wam link do dobrych nielagali które jak ktoś jeszcze nie słyszał to można przesłuchać bo na serio są dobre jak dla mnie oczywiście
Smarki http://www.polskie-podzie...kcja=get&id=108
834 chciałem dać linka ale strona jakoś nie działa jak ktoś chce to niech pisze na PW to prześle mu czy coś
_________________ - Jakie założenie masz??
- Proste Walczyć i wygywać