A wiec tak... siedze sobie wczoraj (bez zamulania) dorwalem zeszyt z informatyki sorx przedmiot nazywal sie Komputeryzacja Prac biurowych...
W skrucie.... rok 1995 moja szkola byla SUPER miala komputery!!! Wysoki standart!!!
LEKCJA 1
TEMAT: Lekcja organizacyjna.
TEMAT: Podstawowe pojecia informatyki
Komputery moga przechowywac i przetwarzac wylacznie informacje zapisana przy uzyciu zmiennych binarnych(dwulinowych) to znaczy tylko zmiennych dwoch wartosci znakowane umownie jako 0 i 1 ewentualnie Low(0V) i High(5V) niski wysoki.
Wektor informacji - wektor ktorego zmiennymi sa binarne.
Informacja cyfrowa - info przedstawiona za pomoca ciagow wektorow informacjio cyfrowej.
1kb= 2(10)bitow=1024bity
1kB =1024Bajty
(itd)
Adresowanie wektorow z pewnego zbioru tych wektorow nazywa wzajemnemu przyporzdkowaniu. Kazdemu v. informacji cyfrowej z tego wzoru innego wektora zwanego wektorem.
(tutaj obrazek jak wyglada adres=taka macierz na 0 i 1)
Fajnie mam opisane dzialanie komutera mh... tak mh... troche walki z DOS
Buhaha wiecie co znalazlem jakie wtedy byly grafy uuuuu jaki wypas HERKULES i mono VGA wow!!! Pamioetacie dyskitki B: 5¼
OOOO i male przedstawienie kompow 286\386SX,DX\486SX,DX,DX|2,DX|4\pentium90
A Jakiego mieliscie pierwszego KOMPA???Kiedy???
celeron 400
vodo 2
HD 6,2
RAM 64
CD
pamietam ze PIII 500 byla cena na telefon rok okolo 98
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2006 20:51
Ahaha moim pierwszym kompem byl herkules, pozniej powoli sie rozwijalo i mialem oszalamiajacego PIII 450 a stacje dyskietek dzialajaca do dzis mam. A kto pamieta takie gry jak golf, tetris 3d i prince of persia
Ja zaczynałem od ... Amigi To była dopiero zabawa hehe. Później miałem Sonke a takiego prawdziwego kompa dostałem jakoś chyba z 5 może 6 lat temu i to już był Celeron 1 giga
_________________ - Jakie założenie masz??
- Proste Walczyć i wygywać
sprzet to oryginalny Siemens dodany byl oryginalny Windows 95 pod Siemensa niepamietam zeby mnie kiedykolwiek zawiodl nadal go mam w domu i czasami do niego siadam
no jak pegazusa do kompa mozna zaliczyc to to byl moj pierwszy komp. do teraz gdzies go mam i nawet dziala niema to jak Mario, Kontra i Kaczor Donald ile ja w to gralem naszla mnie ochota przez to wasze gadanie i zaraz ide podlaczyc do tv i gram