Mam prośbę ... mam dość swojego neta i nie długo go zmienie na kablówke (choć nie jestem pewnien czy będzie lepsza ) do tego czasu chciałem coś poprawic swoje pingi ... Dzejmsik chciał mnie poratować i polecił mi cFosSpeed - wczoraj go wrzuciłem w wersji 2 bo czwórka jest na dwurdzeniowe procesory.
Moja prośba - co tam trzeba ustawić żeby coś pomogło. Włączyłem kalibracje łącza, wyłączyłem modelowanie łącza i ustawiłem żeby uzyskać lepsze czasy pingów (do wyboru są pingi albo pasmo).... ejjj już sam nie wiem co robić ... może jeszcze Outposta wywale i dam standardową zapore windowsa? Narazie nic nie pomogło ... wczoraj coś próbowałem pograć i dalej to samo
HEEEELLLLPPPP
edit
przegladałem rozne fora, czytalem instrukcje ale dlatego zakladam bo sie pytam was > ludzi ktorzy graja w CS i moze mieli do czynienia z tym programem albo sobie zrobili tuning neta pod CS
Ostatnio zmieniony przez WEGier Śro 27 Cze, 2007 08:29, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią 29 Cze, 2007 14:31
WEGier, dwie rzeczy. cFosSpeed jest tylko do DSL (Neostrada, Net24). Do innych typów łącz jest cFos. Po drugie mówisz, że masz Outposta. Wejdź w Outpostcie w Options => System => ICMP Settings => w wierszy Echo Reply musisz dać ptaszka przy In i Out. Mi czasem przy uruchamianiu systemu czy przy wyłączaniu CS wyskoczy okienko, że pingi nie przechodzą, ale w okienku mini statusu po kliknięciu w niebieską kulkę pokazują się czasy pingów więc pingi muszą przechodzić:
Tak przy okazji to tu masz wersję cFosSpeed 3.22 bulid 1254 z witaminką: http://www.2baksa.net/news/13863/ (do moderatorów - to nie jest bezpośredni link)
_________________ Pozdrawiam, Bo$s
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.
Ostatnio zmieniony przez Bo$s Pią 29 Cze, 2007 14:31, w całości zmieniany 1 raz