Witam , mam pytanie dotyczace zasilacza. Kupilem se karte GF 6800gs , i mam zasilacz codegan 300W , a musze podczepic dodatkowe zasilania do tej karty. Czy ten zasilacz wytrzyma czy kupic nowy? jezeli mialbym kupic nowy , to nadalby sie ten? : ZASILACZ MODECOM FEEL III P4 400W ILLUMINATION
a zamiast kupowac zasilacz mozna by bylo zrobic tak? ; mam stary komp , nie uzywany , moglbym go podlaczyc do pradu i do jego zasilacza + tego co mam w aktualnym kompie podlaczyc te dodatkowe ? , mozna tak zrobic? czy lepiej nie ? ;p
a zamiast kupowac zasilacz mozna by bylo zrobic tak? ; mam stary komp , nie uzywany , moglbym go podlaczyc do pradu i do jego zasilacza + tego co mam w aktualnym kompie podlaczyc te dodatkowe ? , mozna tak zrobic? czy lepiej nie ? ;p
^na basha ktoś
nie tak nie bedzie dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Moras Wto 30 Gru, 2008 18:40, w całości zmieniany 1 raz
Klan: botland
Wysłany: Wto 30 Gru, 2008 19:05
Zacznij od tego, że podlicz ile cały sprzęt będzie zjadał prądu. Oblicz jaki Ci jest potrzebny. Poza tym zasilacz wejdzie jakikolwiek prawdopodobnie do Twojej obudowy.
A tak w ogóle to bym się poradził na Twoim miejscu na jakiś forum maniaków komputerowych. Oni Ci doradzą dokładnie jak podasz parametry kompa.