Klan: botland
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 18:35 Forumowy antybluzgator
No więc wpadłem na genialny pomysł jak nabić jeszcze parę postów (obym się mylił...)
Zastanówmy się nad sensem istnienia automatycznego cenzurowania na forum.
Przedstawiam mój tok myślenia.
Na forum jak i serwerze obowiązuje zakaz przeklinania. OFC tego nie chcemy zmieniać. Ale teraz pojawia się pytanie. Na serwerze zainstalowanie pluginu ma sens - jak nie admina, jak ktoś jest osłem i da się 3x złapać to go wywala, później banuje etc.
A na forum? Głównie cenzura przeszkadza w pisaniu takich słów jak ss.ij gó.wno etc. Każdy radzi sobie z problemem tak jak ja. Ale przecież to jest jakaś żenada.
Jeśli ktoś komuś będzie chciał nawciskać to i tak ominie cenzurę. Jeśli ktoś komuś nawciska, to nie przepadnie jak na serwerze. Napisze na forum, a to zostanie. Cały czas ktoś z moderacji jest na forum. Zaraz wlepi się warna i papa.
Dla mnie to idiotyczne żeby działała ta kretyńska cenzura, która zabrania słów jakich używałem w zerówce
BEZ PRZERWY każdy dostawia te idiotyczne kropki. Przecież to jakaś parodia.
Moja propozycja - wywalamy cenzurę, a każde przekleństwo (PRAWDZIWE! NA LITOŚĆ BOSKĄ!) przyklepujemy warnem. Proste i skuteczne.
Ostatnio zmieniony przez qBert Sob 31 Sty, 2009 19:22, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 18:48
ja przeciw, fakt troche denerwuje szczególnie w linkach ale boje sie pomyslec co bedzie jak do wprowadzimy. Większość nierozgarniętych dzieciuchów zacznie bluzbać na lewo i prawo a modom bedzie brakowało jaja(przynajmiej tak sądze) żeby dać takiemu te +3 i w konsekwencji zakazać pisania. Pozatym .... ehhhhh sam dobrze wiesz jacy ludzie czytają to forum i jak to sie skończy
Wysłany: Sob 31 Sty, 2009 19:43
ciekawe jak Ty chcesz tego dopilnować jak jest tylko czterech użytkowników z rangą moderatora z czego dwóch rzadko zagląda na forum. No ale dobra jest ankieta i mamy demokracje niech lud zdecyduje