jeszcze tak a propos ex_interp małe wyjaśnienie jakby ktoś nie wiedzial ;p
ex_interp jest od tzw. hitboxow i nie mozna ustawic w nim wartosci ON/OFF.Gdyby na serwerze publicznym wszyscy mieli poprawne raty i interp o wartości 0.01 wtedy grałoby się bardziej tak jak nam sie wydaje tzn. > Dlaczego czasami padają stwierdzenia, ze "strzelałem do typa w głowe, ale byl niesmiertelny, jakby go kule przelatywaly a strzelalem centralnie w niego?" odpowiedz jest prosta > interp.Jeżeli wasze wartości były by takie same i serwer byłby dobrze skonfigurowany to wtedy jeżeli wchodzi Ci pod celownik głowa, strzelasz... to ta głowa musi wejsc, a czesto jest tak jak na zalaczonych filmach przeze mnie:
ad.2)to są właśnie hitboxy, często wydaje nam sie ze ich nie ma,ale spowodowane jest to szybką grą i nie zwracaniem uwagi na takie duperele podczas gry.
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
ta, szkoda tylko, ze teraz 95% spoleczenstwa grajacego w cs'a zwala swoj slaby skill na interp przeciwnika
szkoda, kiedys tak nie bylo
nie przypominam sobie, zeby kiedys lecialy teksty typu 16 bit, czy interp, teraz to masakra jakas jest i wszedzie to mozna spotkac
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.
Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Pią 01 Maj, 2009 19:13
skoro na temat, to ja moze o czyms innym. mianowicie taka ciekawostka odnosnie hitbox'ow... ponoc gdy ktos kuca do ciebie plecami i jest na tej samej wysokosci co ty, to bardzo ciezko trafic w hs hitbox'a