hmm jedyne co mi przychodzi to Seat ibiza na gazie albo leon w Dieslu
sprawdzone nie są, aczkolwiek lubie te fury, polecam jeszcze Peugeot'a 206 silnik HDI ( diesel, 95kM, silnik 2.0 ) pali jakieś 6-7 na 100 w trasie, do 8 w mieście ( info od kumpla ) ROPY oczywiście
Klan: botland
Wysłany: Śro 17 Lut, 2010 23:24
Reanault Clio 1.5dCi
Bardzo tanie w utrzymaniu, kupa zamienników, używanych części ze względu na popularność.
Ofc ma wady, jak każdy francuzik, ale psują się mało istotne rzeczy, które nigdy nie unieruchamiają samochodu. W zakupie także tani, duży wybór.
W mieście pali 5,5l/100km
W trasie 4,5/100, a jakby jechać bardzo delikatnie to raz spalił mi 3,8
A za 25k to kupisz prawie nówkę, zajefanie wyposażoną. I może nawet w wersji 80 koni.
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 10:17
domeztoz napisał/a:
audi a 3 1.9 tdi... sam zbieram na te auto ale daleko jeszcze... jeszcze dluga droga...
sry domez, ale jak się nie znasz to nie doradzaj, k?
Napisał wyraźnie, że auto ma być maks 4 lata i ma 25k PLN.
A za takie Audi czteroletnie trzeba zapłacić ze 40k. Co swoją drogą jest totalnym nieporozumieniem, bo za 10k mniej można mieć np. Mondeo 2.0tdci, które jest samochodem o klasę większym...
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010 13:09
Moras napisał/a:
dzieki za propozycje, sklanial bym sie wlasnie do tego co qBert podal - i mniej wiecej cos takiego znalazlem:
Jeśli chcesz aby było taniej w zakupie i utrzymaniu a nie dbasz o design, proponuję Clio IIB, obecnie sprzedawane jako Clio Storia.
Jest mniejsze, lżejsze, mniej elektroniki więc mniej się może popsuć. Jedyny "minus" że jest to poprzedni model. Ale ja bym poszukał raczej czegoś takiego:
http://otomoto.pl/renault...a-C9757500.html
Ostatnio zmieniony przez qBert Czw 18 Lut, 2010 13:16, w całości zmieniany 1 raz