Wczoraj grając pogadałem sobie z graczami co mają neostrada i wszyscy mówią ze ostatnio podskączył im ping o ~20. Dziś sobie siedze w przeglądam na forach moze ktoś o tym napisał i
!Uwaga ostatnio TPSA zmniejsza celowo prędkość neostrady!!! smilies/mad2.gif
Brzmi to jak żart lub moja głopota, ale to prawda. Polega to na ustawianiu nieprawidłowej synchronizacji na porcie na centrali (oraz nieprawidłowego trybu interleaved, czyli ogromnych pingów z 10 ms na 45 ms itp).
trzeba dzwonic 0800102102 i ich opier*****, ciekawe co z tego wyjdzie.
Kod:
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 644 kbps
Upstream Rate: 162 kbps
Downstream Margin: 24 db
Upstream Margin: 36 db
Downstream Line Attenuation: 51 db
Upstream Line Attenuation: 11 db
Downstream Transmit Power: 8 db
Upstream Transmit Power: 18 db
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.
#cs.telsten.com @ QuakeNet
Ostatnio zmieniony przez potek Nie 03 Maj, 2009 09:55, w całości zmieniany 1 raz
wczoraj dzwoniłem, typ powiedział ze odda sprawe do ludzi minitorujących siec. Ping dziś wygląda trochę lepiej, ale zaraz jeszcze raz zadzwonie i powiem ze przełączyli mnie w tryb Interleaved.
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.
MNie smieszy to a wlascie totalnie , permanentnie ***cenzura***!!!
ze ping do wwa mam 42 , a jak sprawdzam do w bydgoszczy to mam 88!!! jak tu sie nie pociac?!
wlasnie sprawdzilem ping do RZYMU.. zgadnijcie.. 73 ***cenzura***!
a najlepsze jest to , spojzcie na odleglosc do ISP , jest podana w prawym dolnym rogu .
Ostatnio zmieniony przez koJOt Wto 05 Maj, 2009 20:33, w całości zmieniany 4 razy