CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Nasz serwer Counter-Strike - A moze FFA ???
kodik - Czw 23 Gru, 2004 07:43 a ja popieram zdanie lejmy i jest ono takie jak moje.....
nie ma doskonalych serwerow TP - team play mozna uzyskac w klanie po dobrych treningachnemrod - Pią 24 Gru, 2004 18:36 ja bym przede wszystkim zwikszyl freezetime zeby sie ludzie mogli przez mikrofony dogadac co i jak w tej rundzie zanim wszyscy pobiegna w losowo wybranych kierunkach. I tez czesto mam tak ze czekam do tych 2:00 nawet jak ktos 5sek wczesniej dal Need Backup bo po jakliego grzyba bede naokolo lecial jak tak jeszcze moge ich zza zaskoczenia od tylu pojechac. I takie strefy niestety tworzy złe przyzwyczajenie - brak jakiejkolwiek zdolnosci do oslony tylow - ostatnio chcielismy jakies spary pograc to okazalo sie ze jada nas od tylca jak 150. I rasz to rzeczywiscie wyglada tak jak ljm mowi, a nie jakies przekroczenie strefy. poza tym to terro ma atakowac i jak sie postara z raszem to ct do konca strefy nie dobiegnie. I @ powinni kickowac nie tych co strefe przekrocza tylko tych terro co najpierw biegaja gdzies sobie radosnie zamiast na BSa rasza ze wszystkimi a potem pluja ze CT raszuje... i jeszcze, ze skoro CT raszuje to lepiej tam nie idzmy bo jeszcze nas zabija... no ludzie trzymajcie mnie! jak ktos chce zeby go nie zabijali to niech nie gra! a ja to zawsze mam najwiecej deathsow bo zawsze wbijam pierwszy i nawet jak 2 pojade (rzadko jak 5 tam stoi wali we mnie) to i tak zostasnie jeszcze 3 i co? i qpa z wygranej... jakbym mial ja admina na tym serwie to chyba polowa terro by leciala za niestosowanie reguł TP (na mapach de_ sie rozumie)! no serwer TP to TP, jest napisane na wejsciu wiec trzeba sie stosowac ichoc troche zmusic ludzi do jakiegos myslenia w czasie gry! bez stref moze bvy czasem sie trafilo kilku z charyzma wystarczajaca by przekonac team terro do jakiegos konkretnego rasza (albo zeby wszyscy na walku zapodali po cichu)! ciastek tak potrafi. (ostanio co pamietam to na aztecu CT jechalo nas ostro, ciastek przyszedl do T nakrzycal i jakies 4 rundy takie rasze nam szly ze CT zmiazdzone jak sie patrzy :D:D)
uff... to tyle na temat FFA i TP na bydzi...
Pozdro for allB_S_E - Pią 24 Gru, 2004 22:33 OOOOOOOOO nemrod ale ciekawostaka ^^ ale masz racje >>>>>niestety TP mozna uzyskac tylko grajac klanem ale wsumie my sie troche juz znamy bo gramy tu juz dlugo i powinnismy grac takie mini TP ale i tak zawsze znajdzie sie jakas czarna owca ktora pobiegnie w prawo >a rasz mial byc w lewo ^^shch0ta - Sob 25 Gru, 2004 07:49 B_S_E masz racje zawsze ktoś pobiegnie w prawo ...
Jak dla mnie to TP jest dobre tylko, że potem na cw ciężko zacząć osłaniać tyły ... Może gdyby zwiększyć freeze time żeby team mógł się dogadać a potem dać drużynie broniącej tylko np. 30 sekund czekania a nie 60 to może byłoby lepiej ... wtedy ct (na mapach de_ ) nie biegłoby od razu na respa terro ale miałoby szansę zajść ich od tyłu jescze przed podłożeniem bomby... i tak ćwiczylibyśmy skill ...
Nie rozumiem jednego. Dlaczego na takim np. Nations Cup to drużyna broniąca nie raszuje tylko czeka na bs'ach?nemrod - Sob 25 Gru, 2004 08:55 B_S_E i wlasnie o to chodzi, ze jak serwer jest TP to ma byc TP i juz! jak czarna owca ibegnie w prawo a nie w lewo jak wszyscy to KICK i juz. a jak zrobi to 3 razy to ban na 60 min. moze sie nauczy ze na TP nie biega sie gdzie popadnie. Fakt, ze bez klanu to ciezko o takie naprawde TP ale chociaz troche moznaby upilnowac towarzystwo. I shch0ta tez ma racje: wiekszy freeze time (8, 10, lub moze wiecej) i mozliwosc raszy po 30 sek. I zeby admini nie kickowali tylko tych co przekroczyli strefe o dwa kroki choc bylo 2:01. bo czasem to jest taki team terro zje...ny< ze w ogole kazdy w swoja strone i dosteje jakies 15 do 0. wtedy pol teamu kick i juz.ljm - Sob 25 Gru, 2004 10:06 ja tam jakos nie mam problemow z oslona 4 liter moich jak i kumpla z team'u nemrod - Sob 25 Gru, 2004 11:26 no tak ale ty grasz w klanie 5 meczy dziennie wiec to troche co innego...
a tak btw. to nie wiesz skad mozna wytrzasnac kogos co by dal kilka dobrych rad co do grania na CW? taki zobaczylby jakies 2 mecze i powiedzial co mamy cwiczyc i w jaki sposob?ljm - Sob 25 Gru, 2004 11:32 ja nie znam B_S_E - Sob 25 Gru, 2004 14:44 NIE moge musze to napisac kazdy wie ze FFa to syfffff a dlaczego?>no sa mapy na ktorych 1 z teamow ma zawsze gorsza pozycie NP:AZTEC wersia FFA TERRo musi <teoretycznie musi:/ podlozyc bombe!!> a ct ma brocic bs'ow? tak >>a na FFA terro podklada bombe zCT raszuje od tylo woda przez respa i tak dalej to nie ma sensu!!!!!!!!!!!!!! terro nie ma szans NAPRAWDE chyba ze W TERR teamie sa lepsi gracze >>a tak na marginesie to FFA to jest zwykly DETCHMACH a ktorym chodzi jedynie o to aby na raszu wbiec w tlum i nabic jak najwiecej fragow >>>>> ja nie rozumiem jednego przeciesz chodzi o wygrana teamu a nie o nabijanie statow i chwalenie sie O JAKI JESTEM PRO >chcecie byc statami prosze jest taka jedna gra QUAKE 3 arena
NAJLEPSZA bezmozgowa SIEPANINA !!!!!!! tan mozecie nabijac staty do woli!!!! FAJNIE by bylo jak BY wszyscy gracze slulechowa i bydzi <mowie o tych ktorych znam juz troche i wiem jak graja>grali jak jeden team JAK KLAN fajnie by bylo a nawet super NP:OLDBOYS TEAM ljm - Sob 25 Gru, 2004 15:16 BSE w Q3 gralem 1.5 roku ... i jakos nie chodzilo mi i mojemu klanu o staty... wrecz przeciwnie tam to czeba umiec celowac... i miec naprawde zgrany zespol to tam sie cwiczy prawdzie rasze... i tam tez powstaly najrozniejsze tricki... ktore teraz sa wdrazane w cs'ie , gra jest wypas