CS bydzia :: www.cs.telsten.com .: Forum użytkowników serwisu i serwerów CS bydzia by www.cs.telsten.com :.
Hyde Park - Gdzie konto?
WEGier - Wto 20 Lis, 2007 09:04 ile osób tyle opinii
inaczej:
napisz moras do czego Ci to konto
- ile bedziesz robil przelewow online
- zobacz jakie bankomaty są głównie u ciebie
- jakie bedziesz mial wpływyMoras - Wto 20 Lis, 2007 12:31 tzn w tym momencie juz mnie wiecej bylbym zdecydowany na mbank, ale do rzeczy:
-potrzebuje przedewszystkim konta na ktorym moze procentowac sporo suma, a do tego
zeby w razie czego mozna bylo z niej korzystac -wiadomo im wiekszy procent tym lepiej.
-przekazow internetowych jakos specjalne sporo nie przewiduje, ale chce zeby byla taka mozliwosc
-bankomaty to tez, im wiecej tym lepiej (Czytalem wlasnie, ze mbank jest w tej sieci bankomatow i w miare sporo tego jest - tylko nie wiem jak z prowizjami w tym przypadku.)
Do tej pory mozna powiedziec, ze mialem w BPH konto, ale:
-strasznie malo bankomatow, u mnie chyba tylko jeden w miescie [lol].
-prowizje bodajze z kazdej operacji - ktorych u innych nie ma
ale duzym plusem byla lokata, z ktorej wlasnie mozna bylo korzystac (oprocentowanie co miesiac wyzsze)
Generalnie chodzi mi o to samo tylko tanszym kosztem
czyli jakas lokata z wys. opr.+ mozliwosc korzystania z niej i osobnych srodkow na koncie + male prowizje badz ich brak + dostep do bankomatow i platnosci internetowe ;>
takie rzeczy tylko w erze? WEGier - Wto 20 Lis, 2007 13:20 mbank lub zachodni - bz wbk <30
obczaj na stronach
Broń Cię Panie Boże od takich banków jak millenium, śląski, PKO (czy inaczej pisane - niewazne), BPH (praktycznie już wchłonięty przez pko) oraz większość spółdzielczych i BGŻ (100 lat za murzynami)
Citybank - dawno nie przeglądałem ile jest oprocentowanie, konto za darmo też dają, dobrze rozwinięta oferta online, bankomaty ... http://www.online.citiban...ent=o_bankomaty
Raiffeisen - jak wyżej, bankomaty - euronet, cash4you
prawie z każdego banku w jakiś tam sposób korzystam, korzystałem więc znam je dobrze ... np raiff > konto firmowe, BGŻ - ex konto firmowe (ex z powodu ***cenzura*** tam pracujących ale to loong story), citybank > fundusze, millenium > miałem konto osobiste i prawie kredyt hipoteczny (dają najlepsze warunki), śląski (marka sama dla siebie - syf syf syf i ludzie tam pracujący - tak jak w BGZ- z innej dekady, film MIŚ), spółdzielcze> BPH > dobrze rokował ale po przejęciu przez te PeKaEsy nic dobrego nie wyniknie, PKO > drogo drogo drogo i ... taki mały PRL ... na przykład w koncie firmowym płaciło się za przelew wychodzący, przychodzący i ... duzo duzo innych "pulapek"
morasku > poczytaj sobie najlepiej sam w tych bankach co Ci wymieniłem.
@all > nie zamierzam nikogo tutaj denerwować ani się kłócić o jakies głupie banki - to sa moje doświadczenia
@siata > bez obrazy ... może twój Tata miał dobre odczucia jako pracujący tam, ale ja jako klient <rzyga> albo padały zabierając kasę niewinnych ludzi, albo mają jakieś chore zasady, a o necie? zapomnij
@vorek - też słyszałem dużo dobrego o multibanku ale nie miałem okazji się przekonaćqBert - Wto 20 Lis, 2007 13:34
Moras napisał/a:
Do tej pory mozna powiedziec, ze mialem w BPH konto, ale:
-strasznie malo bankomatow, u mnie chyba tylko jeden w miescie [lol].
-prowizje bodajze z kazdej operacji - ktorych u innych nie ma
Chyba żartujesz?!?!
Primo to bankomatów jest dużo + PKO z żubrem (też full) + Euronet (każdy większy sklep, stacja itp.)
Secundo - Jakie prowizje? Za co?
Zgodzę się że utrzymanie samo w sobie jest drogie dość. Ale przelewy walisz za free gdzie Ci się podoba...
Od razu napiszę jeszcze że nie chwale swego! Być może teraz sam bym się zdecydował na mbank. Wcześniej nie był żadnego bankomatu w mojej dzielnicy z którego mógłbym kase wyjąć. Teraz jest ten WBK więc prawdopodobnie bym sam założył mbank. Ale już mi się przenosić nie chce tryvial - Wto 20 Lis, 2007 13:40 Temat postu: kontomultibank
prowadz konta - jakies 5 pln miesiecznie,
wszystkie przelewy free online
słabo z kredytami - tu polecam pko bp
co prawda raz mnie ***cenzura*** bo nie podnieśli mi roklinii ale poza tym ok
bankomaty: euronet (czyli markety, lukas, wbk, itd)
co do zabezpieczeń przelewów online nie wiem czy sa super bezpieczne, shtml co prawda, ale pewnie nie ma bezpiecznych przelewów online
nie mialem wczesniej konta, te mam prowadzone 5 lat, nie mam specjalnego porównania, ale chyba nienajgorzejciasteczkowy - Wto 20 Lis, 2007 14:00 Ja mam milenium 3 lata
opłata za konto 0 zł
internet 0 zł
przelewy 0.50 gr
ale chyba zmienie niebawem na Lukasa wiem wiem zaraz mnie zjecie , ale jak masz tam konto i wieksze dochody to linia kredytowa też duża , ja bez konta mam linie 25tyś zł a z kontem to przy moich zarobkach to chyba ze 100.000 zł dostane ,
tak więc na milenium nie nażekam , ale jakoś tak niekoniecznie najlepiej
Od Śląskiego z daleka....
przysłali mi komornika po 2 latach od zamkniecia konta za 60 zł o których nie wiedziałem i dali na czarna liste dłuzników...
A w lukasie i Milenium i tak kredyt dostałem bez niczego...
Dlatego lubie lukasa