Ostatnio dość często jestem na serwie i brak wyrównywania składów lub jego spore opóźnienia (zwykle reakcja jest wtedy, gdy stosunek ilościowy osób z drużyny przegrywającej do wygrywającej jest jak 1:3, reszta już opuściła serwer) kończą się zwykle tym:
po 5-7 przegranych rundach pada hasło rtv i większość na tyle jest znudzona przebiegiem gry, że chętnie się dopisuje.
Nie kumam, jaką radość z gry daje skład, gdy przykładowo w ctkach jest foxx, moras i kanker, zwykle to pogrom. Ale trwamy aż do rtv, pomimo, że mapa może być fajna.
Ok, najprawdopodobniej, powiecie - to mów adminowi - ale czy rzeczą admina nie jest widzieć takie rzeczy?
Ktoś inny powie, nie podoba się - to zmień serwer - ale to takie dość mało konstruktywne, poza tym lubię ten serwer, a właściwie ludzi na nim grających. I jak sądzę, wszyscy tworzymy tę społeczność, nie tylko kadra.
Jeśli żadna zmiana techniczna nie wchodzi w grę (bo pewnie zaraz pojawi się ogrom trudności z tym związanych) - zmiana jakiegoś "pluginu", który sam wyrównuje; to zgłaszam się z apelem do ciała adminowskiego:
Drodzy Admini miejcie to na uwadze, dokonujcie zmian w składach, gdy widzicie, miażdżące przewagi. Nie czekajcie do 10:0 lub opustoszenia drużyny przeciwnej z graczy, by pomyśleć, że coś trzeba zrobić.
Jest jeden minus takich przerzutów: upodobania graczy: że ten lubi w ct a ten nie lubi w ct. Na to nie widzę rozwiązania.
Dziękuję za uwagę
Pozdrawiam
_________________ Subtelność to sztuka mówienia tego, co ci się podoba i wycofywania w porę, zanim twój rozmówca zrozumie.
Anatol France
A tak na serio, to czesto pisze na "say_team @" o przeniesienie mnie do druzyny przegrywajacej (jak jestem w wygrywajacych) badz tez o swap (zamiana najlepszego z wygrywajacych z najgorszym z przegrywajacych). Mozliwe ze ktorys z @ to poswiadczy. Jednak czasem nie mam ochoty na przeniesienie (kazdy chce czasem "pokarac" ).
Co do pluginu, to jestem za czyms takim, jednak @ tez wyrownuja szanse, niekiedy dosc przesadnie.
Uwierz tryvial, ze ja osobiscie jako adm widze to co sie dzieje na serwerze odnośnie składów.Każdy przerzuca inaczej tzn. jeżeli znacząco wygyrwa T to na poczatku przerzucamy siebie z CT bo wtedy nie ma pretensji, że" ja chcialem CT a ty przerzucasz do T".Czasami jest tak jak mówi Fox, ktoś po prostu pisze na adminowski o przerzucenie. Jestem neutralny bo składy wyrównane bądź nie, zależa od dnia i od tzw. kadry jak sam napisales.
_________________ "Walka o pokój, jest jak pieprzenie w imię dziewictwa."
Ostatnio zmieniony przez Aqq Pon 13 Kwi, 2009 21:14, w całości zmieniany 1 raz
Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 19:35
hahahahah fox i moras weeez bo mam laskotki. kanki jeszcze sie zgodze.
a co do tematu to jest to baaardzo zauwazalne, dzisiaj juz kilka razy taka sytuacja. sklady 7vs5. wynik 8:1. napewno nie popieram ptb, raczej obliguje<--(fajne slowo) adminow o pilnowanie, wiadomo ze nie 24h na dobe 7 dni w tygodniu jest admin... to nie reksona, ale jak jest to moglby juz ogarnac... tym bardziej ze nasi admini wiedza kto jak gra i kogo wypada przerzucic a kogo nie