Tylko ze denon sie ceni jako marka ;d słuchawki CREATIVE AURVANA LIVE! były porównywane do denonów którychś o wartosci ~300zł a te creativy kosztowały wtedy 149zł jak kumpel kupował... poszła fama że są tak dobre te słuchawki że wiara zaczęła je masowo kupowac, producent obczaił i teraz te słuchawki kosztują koło 300zł @ allegro
Qb senki hd 201 ? teraz mam +(X-Fi music) i spokojnie starczają jak na dzień dzisiejszy, chociaż wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ale wiem jedno nigdy nie kupie słuchawek Creative kumpel ma aurvany (dokanalowe) i jakoś nie zaskakują dźwiękiem Właśnie inwestował bym w senki, akg, beyerdynamic(na które mnie średnio stać).
A co do uczula to może jakaś zbiórka na nowe uszy, bo słuchawki chyba juz nie pomogą
Klan: botland
Wysłany: Śro 05 Sie, 2009 16:39
orion151 napisał/a:
Qb senki hd 201 ?
202
Oczywiście, że rośnie
Słuchałem ostatnio coś na Kossach (nie pamiętam modelu ale coś ~1000zł) i powiem szczerze, że wymiatały!
Ale ja na razie nie mam zamiaru inwestować, bo siedzę ostatnio tylko na lapku, więc nie mam za bardzo jak dobrej karty kupić. Z resztą i mnie kryzys ostatnio dopadł
Klan: Klaco?
Wysłany: Nie 18 Paź, 2009 13:56
ja sie wlasnie delektuje AKG-514
sluchawki sa neisamowite poprzednio mialem Philipsy SPH2500 i w porownaniu z AKG to uszusciski byly! Tych AKG praktycznie nie czuc na glowie. Jest roznica w dzwieku, wydaje mi sie on bardziej czysty i ma co prawda łagodniejsze basy, ale nie slucham techna tyle co uczu .
Mam zintegrowana karte dzwiekowa, czy zakup jakies (bo ja wiem SB) widocznie tzn slyszalnie polepszy dzwiek? Jedyne co mnie boli to brak potencjometru ktorym bym sobie regulowal glosnosc
bez przesady, jak kupi jakiegos sb do 100zeta to nie bedzie uber kolosalnej roznicy jakby byla przy tych bardziej wygorowanych kartach.Jednak lepiej juz kupic sb i jako tako wykorzystac te sluchawki niz kaleczyc na zintegrowanej ;- )
Klan: botland
Wysłany: Nie 18 Paź, 2009 23:48
podłącz się pod porządny sprzęt dla sprawdzenia. Jakaś solidna wieża etc. Poza tym jeśli katujesz mp3 i divixy z tego kompa to lepiej zaoszczędzić na tej karcie i jej wcale nie kupować.
Bo z gówna bata nie ukręcisz, jak to mawiają.
Co do potencjometru - hmmm, wydaje mi się że większość dobrych słuchawek go nie ma. Powód - nie ma się co zepsuć, oraz nie psuje jakości dodatkowym badziewiem na kablu. A taki brak można sobie wynagrodzić softem.