Niestety muszę odkopać temat, gdyż po wiernej 5-letniej służbie ślizgacze na moim mx510 (który o dziwo całkiem nieźle się trzyma, no może oprócz znaczka logitecha, który jest coraz mniej widoczny ) zaczęły się buntować, a jeden z nich nawet całkiem zdezerterował
Na dodatek mój Qck też dość mocno się wytarł (pomimo tego, że dzielnie go odwracałem ).
Z tego co się orientuję w kwestii ślizgaczy, najczęściej polecane są albo mICEskatez albo SteelSeries. Może ktoś przypadkiem używał obu i mógłby, któreś zarekomendować? Dalej, kwestia podkładki, tego Qck używam jakieś 4 lata, jednak jestem zmuszony kupić jeszcze jedną podkładkę i tu moje pytanie: czy jest jakiś godny zamiennik Qck? Czy też Qck nadal jest najlepszy w "rozsądnym" przedziale cenowym?
Ostatnia kwestia to gdzie zamówić? Najchętniej zamówiłbym na komputroniku, bo tam można na miejscu odebrać, ale niestety nie mają pojęcia kiedy będą mieć na składzie jakiekolwiek ślizgacze
Klan: botland
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 13:47
Jeśli 5 lat grałeś na stockowych ślizgaczach to nie zrobi Ci różnicy czy kupisz mICEskatez czy SteelSeries.
Sklep - bierz gdzie najtaniej. Ja tak robię przyjmując jako kryterium miejsce odbioru osobistego w moim mieście. Szczególnie jeśli chodzi o taką pierdołę jak ślizgacze, nie masz co się zastanawiać
A co do podkładki to nie doradzę, bo sam też mam Qcka