Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 13:31 Seriale godne uwagi :)
Siemacie,
postanowiłem otworzyć owy temat, ponieważ zauważyłem że dużo typa ogląda seriale, niekoniecznie te które lecą w TV polsat czy TVN
Tak więc jakie seriale polecacie, co Wam przypadło do gustu ? Jaki serial uważacie za wielką plamę ? Chciałbym abyście napisali coś o nim , niekoniecznie własnymi słowami
Polecam obejrzeć takie seriale jak :
- Dexter - aktualnie skończyła się 4 seria. ***cenzura*** trzyma w napięciu
Cytat:
Dexter, tytułowy bohater serialu, jest... seryjnym mordercą. Jednak nie zabija on przypadkowych i niewinnych ofiar. W dzieciństwie został przygarnięty przez policjanta Harry'ego, który nauczył go zaspokajać swoje chore pragnienia - nazwał to "kodeksem", który ma zezwalać bohaterowi wyłącznie na karanie osób, zasługujących na to. Od czasu śmierci Harry'ego nie ma nikogo kto znałby mroczną prawdę o Dexterze, nawet jego przybrana siostra Deb, która również jak i on pracuje w policji. Pewnego dnia w sielankowe życie bohatera wkrada się ktoś kto wzbudza jego najszczerszy podziw. Morderca z ciężarówki-chłodni, nazwany tak przez policję, okalecza swe ofiary w niezwykle oryginalny i wyjątkowy sposób. Okazuje się również, że zabójca poszukiwany przez całe Miami, wie zadziwiająco wiele o życiu Dextera - nawet o jego najmroczniejszych sekretach, o których jakby się zdawało, nie wie nikt.
-Weeds - 6 sezon niebawem dobra, a zarazem intrygująca komedia kryminalna.
Cytat:
Po nagłej śmierci męża i późniejszych kłopotach finansowych, zwykła gospodyni domowa Nancy Botwin (Parker) podejmuje się nowego zajęcia: sąsiedzkiego sprzedawcy. Jak się okazuje, wszyscy potajemnie chcą nabyć to, co ona sprzedaje - nawet miejski radny Doug Wilson (Nealon). Nancy utrzymuje rodzinę i chroni swój sekret firmy nawet przed swoją przyjaciółką Celią Hodes (Perkins).
-True Blood - czekam na 3 sezon Spodziewałem się czegoś gorszego, a tu takie miłe zaskoczenia ;D , w końcu ktoś ciekawie przedstawił wampiry...
Cytat:
Historia Sookie Stackhouse, barmanki żyjącej w Louisianie, która potrafi czytać w ludzkich myślach. Pewnego dnia jej życie zostaje wywrócone do góry nogami, gdy Wampir Bill, wchodzi do miejsca jej pracy -dzieje się to w dwa lata po tym, jak wampiry "wychodzą z trumien" w publicznej telewizji.
-Two and a half man - 7 sezon aktualnie leci czekam na 12 odcinek. Świetna komedia, obejrzysz 1 odcinek, będziesz chciał wszystkie ;D
Cytat:
Charlie Harper prowadzi niczym nieskrępowane życie zamożnego kawalera. Ta idylla kończy się jednak gdy do jego samotni przybywa brat Alan ze swoim 10-letnim synkiem Jake'iem. Jakby tego było mało, życie zatruwają mu 3 kobiety: żona Alana, egoistyczna matka oraz atrakcyjna sąsiadka Rose, z którą Charlie miał kiedyś przelotny romans. Pomimo skomplikowanych relacji bracia znajdują nić porozumienia. Obaj kochają Jake'a i chcą stworzyć mu prawdziwy dom.
Losy dwóch jajogłowych, którzy muszą nauczyć się dużo o życiu. Leonard i Shelton wiedzą jak rozszczepić atom, ale nie mają pojęcia jak postępować z kobietami. Gdy w sąsiedztwie pojawia się piękna dziewczyna postanawiają zostawić dotychczasowy bałagan, i poprosić ją o kilka przydatnych, życiowych wskazówek.
Co mi nie przypadło do gustu :
- Prison Break -> obejrzałem 3 serie, ale jakieś takie mulące
- Jerycho -> nie moge się przełamać, podobno świetny
- LOST -> moim zdaniem największy chłam jaki może być ;D
Ostatnio zmieniony przez wzr Czw 24 Gru, 2009 13:34, w całości zmieniany 2 razy
Klan: Klaco?
Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 13:43
wzr napisał/a:
Dexter
nie widzialem
wzr napisał/a:
Weeds
nuuuuuuda
wzr napisał/a:
True Blood
nie widzialem
wzr napisał/a:
Two and a half man
swietny... uwielbiam Sheena
wzr napisał/a:
Big Bang Theory
Sheldon <rotfl> ...boski
wzr napisał/a:
- Prison Break
nuuuuda
wzr napisał/a:
Jerycho
1seria super... 2 naciagana... dlatego tylko sa 2
wzr napisał/a:
LOST
THE BEST! EVER czekam na 6 serieeeee
od siebie -
Dr. House - uwielbiam
Scrubs - do 9 serii... pozniej to juz taki syf sie zaczyna robic
Swiat wedlug Bundych - genialny klasyk
M.A.S.H. - po prostu niesamowity
On,Ona i Dzieciaki - nie ma to jak rodzinka
Ostatnio zmieniony przez Sinecod Czw 24 Gru, 2009 14:20, w całości zmieniany 1 raz
jesli lubicie seriale na styl Dr House to polecam Mentaliste, a także nawet wciągający jest Lie to me a i oczywiście Califronication chociaż mimo wszystko 1 sezon najlepszy:)
_________________ "To co nie zabija,wciąż wzmacnia nas...A to co nas czeka pokaże czas"
Ostatnio zmieniony przez Szczubel Czw 24 Gru, 2009 22:32, w całości zmieniany 1 raz
1. BattleStar: Galactica [remake] (So say we All!!!)
2.House
3.Dexter
True Blood [czasami wkurzajace, jak glowna bohaterka]
Scrubs tez genialny humor a'la House.
Jak juz ktos animowane podlaczyl to z anime.
Trigun
Berserk
Cowboy Bebop
ale chyba najbardziej wymiatajacym anime -serialem jest Golden Boy , arcy zabawne o chlopaku ktory lubi laski i lapie takie miny ,ze scenka opada. szkoda tylko ze 6 odcinkow jest polecam goraco nawet nie lubiacym anime!
Czego nie trawie!
Prison Break - porazka
HEROES - wieksza porazka ?
LOST - na ta porazke nie ma chyba odpowiedniego slowa.
CSI - nuda nuda nuda nudaaaaaaaa, moja baba to uwielbia ja mowie nuda do szescianu.
DollHouse - pomysl bardzo ciekawy , wykonanie o zgrozo przykre.
Polskie seriale - zerowo. Poza Kiepskimi ich da sie obejrzec ale bez sily przyciagania.