Klan: nie przepadam
Dodatkowy Nick: no ammo?KniVeS!
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 23:21 Pomocy ! Wybór Laptopa
Witam Bydziaków
Zbliżają się moje urodziny i zastanawiam się już od dłuższego czasu nad kupnem nowego komputera. Po burzy mózgu zdecydowałem ,że wybiorę Laptopa, gdyż jest mobilny i będzie dla mnie bardziej użyteczny patrząc w przyszłość.
Ma on służyć jak na razie do grania, tak więc dobrze by było jakby jego procesorek nadążał i się nie zacinała, gra musi działać na najwyższych ustawieniach + do tego najlepsza grafika w tej cenie + wifi. Tyle z wymogów.
Czyli:
+ Nie może się zacinać na najwyższych obrotach~płynne działanie przy dużym użyciu procesora
+ Wysoka jakość grafiki
+ Wifi
Nie istotne są
- Pad
- Głośniki (mogą być dobre ale się nie kieruje dzwiekiem)
- Duża pamięć - do 300gb styknie
Cena od 3.5 do 4tys złoty.
I co myślicie apropo ilości rdzeni 2 czy 4 rdzenie ? Co będzie dla mnie lepsze ?
Czekam na wasze propozycje
_________________ "..Tutaj nie ma "my", jestem tylko ja i ty.."
Ostatnio zmieniony przez lydka Pią 14 Maj, 2010 23:28, w całości zmieniany 2 razy
Klan: botland
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 23:26
lydka napisał/a:
Ma on służyć jak na razie do grania jak więc dobrze by było jakby jego procesorek nadążał i się nie zacinała, gra musi działać na najwyższych ustawieniach + do tego najlepsza grafika w tej cenie + wifi. Tyle z wymogów.
Czyli:
+ Nie może się zacinać na najwyższych obrotach~płynne działanie przy dużym użyciu procesora
+ Wysoka jakość grafiki
+ Wifi
Jak spaliła mi się grafika w laptopie, facet w serwisie powiedział świętą prawdę: Laptopy NIE SĄ do grania. Z racji budowy, zawsze będą mniej wydajne, słabiej odprowadzać ciepło i prędzej padać. Lepiej zbuduj sobie jakiegoś fajnego blaszaka. A w tej cenie (bez monitora) to już niezłego potwora zmontujesz...
A WIFI mają wszystkie laptopy teraz Lepiej przypilnuj, żeby karta była w prędkości n.
Klan: nie przepadam
Dodatkowy Nick: no ammo?KniVeS!
Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 23:40
qBert napisał/a:
Jak spaliła mi się grafika w laptopie, facet w serwisie powiedział świętą prawdę: Laptopy NIE SĄ do grania. Z racji budowy, zawsze będą mniej wydajne, słabiej odprowadzać ciepło i prędzej padać. Lepiej zbuduj sobie jakiegoś fajnego blaszaka. A w tej cenie (bez monitora) to już niezłego potwora zmontujesz...
A WIFI mają wszystkie laptopy teraz Lepiej przypilnuj, żeby karta była w prędkości n.
Masz oczywiście racje co do tego ,że lepiej zmontować sobie blaszaka i nawet Ci powiem ,iż przez cały czas tylko nad tym myślałem, ale jak już napisałem wczesniej patrze w przyszłość (np. jade do Londynu na miesiąc i blaszaka nie wezme ale laptopa tak ) i to jest dla mnie ważne.
Ponad to mój brat ma tego laptopa : http://allegro.pl/item103...by_4_1_wwa.html
i wszystko działa mu wręcz zajedwabiście. Gry na najwyższych ustawieniach itd. śmiga płynnie ale ja szukam czegoś jeszcze ciut lepszego.
Co do rdzeni to nie ma sensu brać 4, bo jeszcze jest zbyt mało programów/gier obsługujących te 4 rdzenie.
Co do laptopów to bym strzelał w DELLa. Znalazłem coś takiego:
Może jeszcze ktoś zna jakieś ciekawe modele to z chęcią bym je zobaczył Piszcie co polecacie
Do wymogów dodaje ekran 17' albo większy
+ 17' ekran
Co do wypowiedzi qBerta i mobilności - Chodzi tylko o to, żeby można było wziąć na kolana albo gdzieś na wycieczkę. Więc wielkość ekranu nie jest tutaj [dla mnie] problemem.
Uczulony` napisał/a:
moze cos z lenovo ci podejdzie.
Jak już pisałem wcześniej mój brat ma laptopa firmy lenovo fajnie śmiga i w ogóle, ALE nie wszystkie gry działają - jest jakiś głupi błąd przy włączaniu gry - ekran jest ciemny i się wyłącza gra oO, po drugie lenovo jest świeżą firmą i wolałbym coś sprawdzonego jak np. Asus, który bije konkurencje na łeb w temacie niezawodności i bezusterkowości.
+ do tego nie wiem jak z jego windowsem czy już wypuszczają 7 czy nadal viste, ale jak bedziecie mieli coś godnego uwagi z lenovo to podawać linki P
Ostatnio zmieniony przez lydka Sob 15 Maj, 2010 13:07, w całości zmieniany 2 razy