Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Śro 02 Lis, 2005 23:47 Lista najlepszych programów do obsługi systemu.
Według mnie lista najlepszych programów:
1. The Bat - obsługa poczty (ma jedną podsatwową zaletę - wiadomości można kasować przed ściągnięciem na swój komputer, bezpośrednio na serwerze, co ma wiele zalet)
2. Advanced System Optimizer - czyszczenie rejestru, systemu itp. - rewelka
3. Opera - przeglądarka internetowa (fakt by Roso - coś źle wyświetla czasami)
4. AVG Anti-virus - wiadomo - b.szybki, b.dobry i w dodatku darmowy. (Nortona wywaliłem bo zamulał)
5. Ad-Aware SE lub Spy Sweeper - program służący do wykrywania i usuwania wszelkiego rodzaju oprogramowania szpiegowskiego i reklamowego
6. Tweak-XP Pro - program do modyfikacji ustawień systemu XP
7. Outpost Firewall - zapora sieciowa systemu
8. Ghost firmy Symantec - obrazy dysków, partycji, kopie bezpieczeństwa itp.
9.Total Commander - najlepszy menedżer plików ( a nie jakiś tam Eksplorator Windows)
10. O&O Defrag - porządkowanie plików na dyskach (by Ja nie Nowik)
Dawajcie swoje propozycje. Ja napewno coś jeszcze dodam do swoich.
I przejrzyjcie sobie testy tu http://www.toptenreviews.com/
Ostatnio zmieniony przez Dzejms Czw 03 Lis, 2005 19:27, w całości zmieniany 3 razy
2. Firefox, Opera jaki firefox coś źle wyswietla - przeglądarka internetowa
3. Kaspersky Antyvirs - bardzo skuteczny, aktualizacje co kilka godzin, wykrywa trojany, wiry, spy i full innego syfu, wygrywa full testów, Francja, Hiszpania ( pkopnana Panda ) Anglia, Szwecja, Finlandia...
4. Ad-Aware SE oraz ( stosuje dwa ) Spybot - Search & Destroy
5. Tweak-XP Pro - program do modyfikacji ustawień systemu XP
6. Outpost Firewall - Zapora sieciowa systemu
7. Norton Ghost - obraz dysku ( z zainstalowanymi grami, programami i aktalizacjami, Mój ma 14 GB ( w czasie tworzenia obrazu decydujecie na ile częsci ma być podzielony ) mój zajmuje 4 płyty DVD. System do stanu z teraz ( z wszystkimi sterami, kodekami, aktualizacjami, i wogóle ) przywracam w jakieś 38 minut ( zależy od sprzetu ).
8. System mam na dysku C: Programy na D: Gry E: Muza F: Filmy G:
Dzięki temu w razie total szoku, tracę tylko jeden z tych elemencików. Co dwa miechy zgrywam ważne zeczy na płyty i sobie archiwizuje.
9. I najważniejszy program: Własny Mózg, uważam w sieci, uważam co wywalam z kompa i śmiga już od uuuuuu czasu bez problemu odpukać w niemalowane
_________________ ... ruszyłem złapać ten dzień zanim minie ...
Ja teraz nie mam duzo programow, a nic z kompem mi sie nie dzieje
- norton (musialem zainsatlowac bo z mojej sieci dzwonili i mowili ze mam vira czy cos i blokuje cala siec lol, a ja sobie tylko porty odblokowalem )
- ad-aware pro
- windows xp pro;/
- teraz probuje MidnSoft Utilities Xp, a mialem norton utilities'a i ladnie dzialal
- jeszcze mam registry healer do poprawiania rejestru
- zapora systemu wylaczona
I jak narazie to pc mi dobrze chodzi i nie ma zamiaru sie posypac
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.
2. Firefox, Opera jaki firefox coś źle wyswietla - przeglądarka internetowa
3. Kaspersky Antyvirs - bardzo skuteczny, aktualizacje co kilka godzin, wykrywa trojany, wiry, spy i full innego syfu, wygrywa full testów, Francja, Hiszpania ( pkopnana Panda ) Anglia, Szwecja, Finlandia...
4. Ad-Aware SE oraz ( stosuje dwa ) Spybot - Search & Destroy.
Jw
System mam na dysku C: razem z programami na D: Filmy E: Gry, muza i backup niektórych rzeczy
Wysłany: Czw 03 Lis, 2005 15:12 Re: Lista najlepszych programów do obsługi systemu.
DzejmsBlond napisał/a:
3. Opera - przeglądarka internetowa (fakt by Roso - coś źle wyświetla
czasami)
No i jedni że opera lepsza inni że FF i zdania bede tak dlugo podzielone jak dlugo beda one istnialy. Ja używam FF i jak narazie sypnął się tylko raz
DzejmsBlond napisał/a:
4. AVG Anti-virus - wiadomo - b.szybki, b.dobry i w dodatku darmowy. (Nortona wywaliłem bo zamulał)
Avast także jest dobry... :-) i darmowy
DzejmsBlond napisał/a:
7. Outpost Firewall - zapora sieciowa systemu
wtf ?:| czemu mi nic nie wiadomo ze takie cos mamy zainstalowane w domu
DzejmsBlond napisał/a:
8. Ghost firmy Symantec - obrazy dysków, partycji, kopie bezpieczeństwa itp.
tjaaa... a odkrył go kto u nas w domu jak nie ja ?:P
No a do tych programów dorzuciłbym Nero chociaż czasami się sypie nie wiadomo czemu i potem godziny pracy Jeszcze O&O Defrag wmiare dobry.
A i najważniejsze MS DOS.... tego nie wypadałoby pominąć... Dlaczego? Chyba nie musze tłumaczyć
A i jeżeli chodzi o systemy to dzisiaj w sQl testowaliśmy po uruchomieniu ilu aplikacji się zawiesi... mój komp wymiękł przy 2 antywirach i tam kilku pierdólkach
a ja windows xp pro, nortostem works 2005, norton internet security, Ad-Aware SE Personal, TuneUp Utilities 2004 to rejestru i modyfikowania windowsa, oczywiście hid platinium do maskowania numu ip i zmienna proxy, trojan hunter i wszystko działa jak ta lala
_________________ wszyscy mówią lama, a zagraje se jakiś z okularami jak stępień
Firefox - wiadomo, wszystko lepsze niz IE
Spybot Search and Destroy - wywala adware
Ad-Aware SE Personal - j.w.
Total Commander
Reg Cleaner - czysci rejestr i nic nie psuje, latwy menedzer startupu
HijackThis - wyszukuje wtyczki w komputerze
CCLeaner - usuwa smieci po programach, cookiesy itp
Norton Antyvirus - taki sobie ale nie chce mi sie babrac z czyms nowym
StyleXP - klik klik i zupelnie inny windiws
Irfan_View - swietna przegladarka obrazow
Kerio Personal Firewall 5/6 - b.dobry frajerłol