A tak lopatologicznie to shelle jest kontem na jakims serwerze z linuxem . Posiadajac takie konto mozna postawic sobie sesje i na niej ircowac, wlaczyc ekg, mozna postawic bnc, bota i wiele innych rozmatych rzeczy robic. Ircowanie z takiego shella moze uchronic przed ddosem jesli ma sie stale ip , a niemilo jest byc ddoszonym .
Osobiscie korzystam z takich kont i nie narzekam, oczywiscie trzeba sie przestawic na troche innego klienta jesli uzywa sie klienta linuxowego. No i oczywiscie takie konto pozwala sie trche zaznajomic z systemem jakim jest linux, bez zadnych instalacji go u siebie w domu .
hmm... Duch z tego co widze to ladnie a mam pytanie na tych kontach shellowych co sa tam na tej stronie co podales np na tym za 30 zl to mozesz sobie postawic strone www, ftp ? bo z tego co widze to tak ale wole sie upewnic :p oraz czy miales moze z tym jakas stycznosc ? i wiesz jaki transfer jest i czy naprawde sie oplaca bo z tego co widac to kosmicznie tanio
Na tym koncie istnieje takze dostep do kompilatorow.. cos dla programistow, albo dla tych co lubia SHELL polaczony z WWW(15 serwerow WWW, wiecej miejsca i SQL).
Cytat:
Na tym koncie istnieje mozliwosc stawiania zaawansowanych serwerow WWW, CHAT i innych(dodatkowo, na zyczenie, uzytkownik dostaje swoje IP). Istnieje rowniez mozliwosc postawienia do 30 serwerow WWW, do kazdego serwera dodajemy jedna domene.
shut up linucha nie lubie bo mnie wkurzyl kiedys jak zamiast zainstalowac to sie dysk formatnal :F :F afeee.... naszczescie to w szkole bylo ale nie krzyczeli a co do tego shell-a to mowilem ze domyslam sie co to i wogole ale zem zapomnial zupelnie bo mi z glowy wylecialo... zreszta tez bys nie myslal jakbys od 8:00 do 18:00 w szkole siedzial :F:F:F:F