Ja bym wywalił stacje dyskietek ( bo razcej umarła ta innowacyjna technologia ) i dołożyłe troszkę do ram-u żeby było 1 GB.
Co do grafiki to DUŻO mówi się o tym iz AGP odchodzi jednak wiele zestawów dalej opartych jest na takiej grafice, gdyż nieznacznie a czasem wogóle karty na PCI i AGP sobie w testach nie ustępują. Tak, że wg. mnie "powychodzą" AGP-ki jeszcze z 3 lata a za tyle czasu to już next kompa bedziesz składał ( no może za dwa, ale dalej są w dużej seryjnej produkcji )
Nagrywarkę kupisz znacznie taniej - Samsung czy nawet podobny LG tylko pokop po sklepach ( zeby mieć gwarancjie itd ), na allegro
Zasilacz zmień na mocniejszy koniecznie.
Co do chłodzenia to "podobno" mocno przereklamowane te Pentagramy ale tutaj akurat 59 zł to nic wielkiego
_________________ ... ruszyłem złapać ten dzień zanim minie ...
Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Pią 13 Sty, 2006 20:49
Krótko:
Nie jestem już na bieżąco ze sprzętem.
Najlepiej zadzwoń lub idź do Comp-artu (sklep najlepszy w Bydgoszczy) i powiedz, że masz 2000 zł i mają tobie pomóc w wyborze. Też często opieram się na ich opinii. Wszystko też kupuję u nich. Bardzo dobre ceny i pewny sklep.
Aha. Kanker. Myślałem, że sie ole.....e ze śmiechu. Zwolnij trochę!
dyskietek stacja sie przydaje
zasilacz wez jakis 500w najlepiej tracer albo cziftek
pentagram freezone jest dobry ale musisz sprawdzic czy sie zmiesci obok zasilacza
Nie tyle co mocniejszy, ale lepszy jakosciowo. Np Cheeftec 360W w zupełności starczy. Karte grafiki to jakies 6200 modowane na 6600.
Przy karcie uwazaj bo nie wszystkie sie da zmodowac a chiefteca mam 360W i nie narzekam..napewno nie bierz zasialacza typu 500W jakiejs syf firmy..poroponuje tweak.pl i poczytaj o kartach graficznych itp
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.
Co to jest PCI...???? sie taka nowa tecnologia sie takie nowe rozwiazanie mh....
a czy pamietacie pierwsze akcelatory
cudowne 3dfx
Voodo 1 , 2
jak pamietam nie wczepialem tego w AGP
nio tylko ten kabelek od karty do karty
mh... takie male wspomnienie jakby sie tylko 3dfx citut pospieszyl pewnie nie bylo by nvidi LOL male porownanie voodo6 i konkurenjca nvidi 256
nie kupuj plyty glownej z pci express,
bo w niektorych kartach graficznych takich jak WinFast GForce 6200 nie mozna odblokowac dodatkowych 4 potokow rederujacych
_________________ ''A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych, przez tych, którzy nie słyszeli muzyki. " F. Nietzshe.
Co to jest PCI...???? sie taka nowa tecnologia sie takie nowe rozwiazanie mh....
a czy pamietacie pierwsze akcelatory
cudowne 3dfx
Voodo 1 , 2
jak pamietam nie wczepialem tego w AGP
nio tylko ten kabelek od karty do karty
mh... takie male wspomnienie jakby sie tylko 3dfx citut pospieszyl pewnie nie bylo by nvidi LOL male porownanie voodo6 i konkurenjca nvidi 256
a pamietam, mialem voodoo w sli i pocinalem w quake'a 2... teraz mam 7800 w sli i pocinam w quake'a 4
hmmm... nie proponuje obecnie sli.... nieoplaca sie... lepiej jedna lepsza karte kupic.... zreszta poczytaj: forum.tweak.pl wszystko w jednym miejscu a jezeli o monitorach to mva.pl