Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Śro 25 Sty, 2006 11:35
Crz chyba nieuważnie czytałeś wypowiedź Solida.
To przedłużanie czasu trwania rundy - wydaje mi się bez sensu, bo jak zagramy mapę typu De_Sunny w końcu, to po 15 minutach jak ogólnie wiadomo już będzie następna.
Uważm, że optymalny czas rundy to 30 minut, gdyż (z przymusu ) ostatnio grałem na innych serwerach i runda trwała tam 25 minut. Ten czas jak dla mnie był bardziej odpowiedni niż 35 minut. Więc dla takich graczy jak ja (którzy grają np. 2 godz. dzienie) lepiej jak będzie chociaż trochę krótszy czas niż 35 minut.
[ Dodano: Sro 25 Sty, 2006 11:45 ]
.:Solid_Snake:. napisał/a:
Jak znajde sposob, aby gracze sami sobie mogli vote przyspieszyc to zmienie na 30 minut czas rundy + 10 minut przedluzenia i mozliwych przedluzeń jedno.
To może 25 + 10 minut. Wątpię żeby ktoś chciał grać 40 minut jedną mapę.
No i od czasu do czasu militę możemy przecież zagrać. (przemęczyć się):faja:
Ostatnio zmieniony przez Dzejms Śro 25 Sty, 2006 13:11, w całości zmieniany 1 raz
nie rozmyalsjcie nad tym pluginem bo on jest bez sensu ppoprostu zal, najpierw jakies chetachu czy jak to sie pisze, potem italy i office bosz same sziteczne mapy,
[ Dodano: Sro 25 Sty, 2006 11:58 ]
tak jak było przez awaria serwa byo bardzo dobrze
nie rozmyalsjcie nad tym pluginem bo on jest bez sensu ppoprostu zal, najpierw jakies chetachu czy jak to sie pisze, potem italy i office bosz same sziteczne mapy,
[ Dodano: Sro 25 Sty, 2006 11:58 ]
tak jak było przez awaria serwa byo bardzo dobrze
Plugin jest tak ustawiony, ze ZAWSZE jest do wyboru przynajmniej jedna mapa ze starego MC, wiec w czym problem?
Czas mapy - 30 minut.
Czas przedłużenia - 10 minut.
Ilość przedłużen - max 1.
Jesli gracie np dust2, to po nim musicie odczekac juz tylko 13 map z tych 20, aby grac go ponownie.
Czyli jeśli nikt nie bedzie glosował na mapy jak italy czy vertigo, to te mapy poprostu nie bedą grane i tyle. Moga być same mapy z mc grane. Te kilka dodatkowych jak militia czy vertigo, są dla tych, co jednak je lubia i czasem uda im sie namowic ludzi, aby w nie grac oraz po to, aby był tzw "luz" w mapach.
W votach gdzie bedzie militia czy vertigo, zawsze znajdzie sie mapa z poprzedniego MC, wiec od Was tylko zalezy czy bedziecie ją grać, czy wybierzecie np italy.
Teraz pracuje jeszcze nad tym, aby vot pokazywał sie wczesniej, jesli np wiekszosc graczy wpisze na say "rockthevote", zamiast czekac 28 minut na vote'a, jeśli np mapa się znudziła grającym.
Jeśli chcecie przyspieszyć zmiane mapy to wstukujcie na say "rockthevote". Każdy wpis odrazu pokazuje ile jest jeszcze potrzebnych aby poszedł wcześniejszy vote na nextmap.
Rockthevote nie działa przez pierwsze 10 minut mapy.
Na dole ekranu czasem przelatuje właśnie info na temat "rockthevote". Uświadamiajcie graczy i niech to sie stanie normalnym narzedziem do albo zmiany, albo przedluzenia mapy, tak aby sie gralo najlepiej.