Wysłany: Sob 18 Mar, 2006 11:28 Co kupić? Słuchawki + karta dźwiękowa
Powiedzmy, że na słuchawki moge wydać około 300zł (ale to nie znaczy, że musicie dawać tylko za taką cene... mogą być tańsze oczywiście - ale żeby były dobre )
Pierwsze za 329zł, drugie za 249zł... do tych drugich głównie przekonuje mnie cena i mikrofon. Ale te senny 515 ponoć są świetne.
Druga sprawa, czyli karta dźwiękowa. Nie chodzi mi o żadne tam audigy, bo amplituner mam... chodzi po prostu o jakość dźwięku. Dobrze by było, gdyby karta miała frontpanel (moge sam zrobić, ale jak dadzą... to czemu nie? ). Sound Blaster Live! Platinum będzie dobra? (Wiem, że aukcja zamknięta, ale zawsze można poszukać innej )
Na kartę nie chce wydać więcej jak te 150zł...
Ja Ci powiem, że gram na tym cosiu, który kosztował chyba 29 zł a głośność i efektywność ma lepszą niż niejeden złom kosztujący 200 zł Bardzo wygodne, jakoś dźwięku 10/10, głośność taka, że puszczając muzyka słychać w całym pokoju (a strzał z awp potrafi ogłuszyć), dodatkowo mikrofonik o jakości... tego już nie wiem ; ] to wy mnie słuchacie ^^
Ja Ci powiem, że gram na tym cosiu, który kosztował chyba 29 zł a głośność i efektywność ma lepszą niż niejeden złom kosztujący 200 zł Bardzo wygodne, jakoś dźwięku 10/10, głośność taka, że puszczając muzyka słychać w całym pokoju (a strzał z awp potrafi ogłuszyć), dodatkowo mikrofonik o jakości... tego już nie wiem ; ] to wy mnie słuchacie ^^
hEH, ja teraz też mam słuchawki za nieco ponad 30 zł. Ale jak sie przeszedłem do MM i posłuchałem na senn'ach za 300/400zł to jest słyszalna różnica.
Często trudno jest skompletować wysokiej klasy system wielokanałowy do kina domowego, a kiedy już nam się uda okazuje się że nie zawsze możemy korzystać z niego o dowolnej porze na poziomie głośności który nam odpowiada. Dzięki nowym słuchawkom firmy Manhattan wreszcie można delektować się wielokanałowym dźwiękiem surround w słuchawkach, i to przy zachowaniu najwyższej jakości dźwięku, odpowiadającemu wysokiej klasy zestawowi audio. Słuchawki posiadają aż 8 głośników, zapewniających doskonałą jakość dźwięku i rewelacyjny efekt surround. Specjalne głośniki odpowiadające za dźwięk z subwoofera zapewnią bas niespotykany dotąd w zestawach słuchawkowych.
* Obsługa kodowania Dolby Digital AC-3
* Obsługa systemu Digital DTS 5.1 Surround Sound
* Podłączenie poprzez USB typu "Plug and Play"
* 8 wbudowanych głośników – przednie (2) – tylne (2) - boczne (2) – subwoofer (2)
* Mikrofon z możliwością demontażu
* Idealny zestaw do oglądania filmów, gier i video konferencji
* W zestawie komercyjne oprogramowanie WinDVD 5 do odtwarzania DVD i InterVideo WinRip 2 do odtwarzania audio
Wymagania systemowe:
* Intel Pentium III (zalecane Pentium 4)
* 128 MB RAM lub więcej
* Wolny port USB
* Odtwarzacz DVD-ROM
* Karta graficzna z obsługą DirectDraw
* Windows 98SE, Me, 2000, XP
Zawartość zestawu:
* Zestaw słuchawkowy do kina domowego 8-głośnikowy
* Audio box w systemie 5.1, podłączany na USB
* Sterowniki i panel kontrolny na płycie CD
* Oprogramowanie dekodujące - InterVideo WinDVD 5 AC-3/Digital DTS
* InterVideo WinRip 2
* Mikrofon z możliwością demontażu
* Kabel USB
* Instrukcja obsługi
* Dodatkowy pasek
lol jak przeczytałem wymagania sprzętowe niedługo klawiatura będzie potrzebować proca 1 Ghz
btw
515 w zupełności wystarczają no chyba że oglądasz filmy nocami
515 w zupełności wystarczają no chyba że oglądasz filmy nocami
Huh, widać, że nie masz pojęcia na ten temat... HD515 to sprzęt z 'troszke' wyższej półki, przeznaczony właśnie do filmów/muzyki...
A te wymagania co podajesz, są wysokie tylko z powodu 5.1 i Dolby Digital które system musi przetworzyć.
no to rozpętałeś wojnę zaraz będzie dyskusja, kto się zna lepiej
co do tematu:
mam Creative 5.1 + soundblaster LIVE! (o głośnikach mówić nie muszę bo są super do filmów i gier, chodzi o kartę - polecam)
słuchawki sobie ostatnio kupiłem http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14945 Labtec`a. Słuchawki są b. dobre, mikrofon też ale.... bolą uszy po godzinie
No to po co mu proponujesz sluchawki ktore po 1 h bola uszy : O , on chce bardziej komfortowe na dluzszy czas taki mi sie wydaje ; D.Mowie ci jesli 1. cs a potem muza itp to bierz PC150 a jesli 1.Muza a potem cs to 515.