hmm.. z teggo co mi wiadomo to porty od 27015 TDP i UDP w gore sa domyslne ale nie wiem, jezeli adminowi chodzi oprzekierowanie tych portow to nic to nie da raczej, wina lezy poprostu po stronie lącza, pewnie jest tak zalagowane przez p2p ze pakiety nie nadążają i masz lagi
Od 27015 i w górrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeee ---> Giera
Są też HLTV-y cs-owe jak lubisz ogladac ale one często maja porty z kosmosu
Ten programik znam i nawet używałem, ale nie polecam bo nie radzi sobie tak jak powinien z ustawieniami neozdrady, na AsterCity było ok ( ale chyba mu się fuksneło ).
Niech admin wydzieli ci swoje właśne 20 kb D i 10kb U to pograsz spokojnie, pozabijasz i bedzie najs.
No i rzeczywiscie zgodzę sie z resztą, p2p na sieci szaleje, priorytet na dole i takie tam
_________________ ... ruszyłem złapać ten dzień zanim minie ...
Co do przekierowywania portow to raczej sie stosuje do takich rzeczy jak programy p2p np. Do gier nic nie trzeba przekierowywac . Conajwyzej mozesz dostac zew ip .
Odgrzebie temat bo cos mi sie zdaje ze nie czytaliscie strony steampowered
Cytat:
If your router has a firewall you need to allow the following ports:
Steam Client
* UDP 1200 (For the Friends service)
* UDP 27000 to 27015 inclusive
* TCP 27020 to 27050 inclusive
[UDP 27000 to 27015 inclusive || TCP 27030 to 27039 inclusive]
Dedicated Server
* UDP 27015 and 27020 (Default HLDS, SRCDS and HLTV ports)
* TCP 27015 (SRCDS Rcon port)
Cytat:
The default clientport is 27005 and you can only have one game with that port active on the same lan.
_________________ #cs.telsten.com@QuakeNet
Staraj sie korzystac z forum (PM/PW). Friends/GG to ostatecznosc. Piszac juz na GG nie pytaj czy jestem, tylko przedstaw sie i zadaj konkretne pytanie, napisz o co biega. Nie patrz na status...
Zaczynajac rozmowe od "jestes?" pokazujesz brak szacunku dla mojego czasu, a ja swoj czas cenie i poprostu nie odpowiem.