Klan: botland
Wysłany: Śro 24 Maj, 2006 20:00 bind amx_psay
Mam taki problem: zbindowalem messagemode name pod klawiszem "i"
Kod:
bind "i" "messagemode name"
wciskam "i" w grze no i na poczatku pisze nick a pozniej tekst? tak samo jest z messagemode amx_psay? jesli tak jest to mi nie dziala a jak jest inaczej, to prosze, niech ktos wytlumaczy...
alias "amx_psay" "apsay"
bind i "messagemode psay"
powinno działać
//tak - najpierw nick później to co chcesz pisac
//-- jesli tak nie bedzie dzialac, to raczej nie ma mozliwosci by to w ogole sie dalo zrobic. Problemem jest pewnie skladnia komendy (zlozona z 2 czlonow - nicka i wiadomosci)
Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Pią 26 Maj, 2006 16:03
A ja zrobilem tak:
1. Utworzylem nowy plik .cfg (np: admin.cfg) w nim wkleilem
Kod:
messagemode "amx_csay ADMIN:"
(zamiast admin moze byc np. qBert:)
2. W swoim cfg dodalem linijke
Kod:
bind "klawisz" "exec admin.cfg"
Podsumowanie...
Jak nacisnie zbindowany klawisz to w lewym gornym rogu pokazuje sie miejsce do wpisania tekstu. Wpisuje tekst naciskam ENTER i sie pokazuje biala wiadomosc
Kod:
ADMIN: tekst
P.S Jesli nie o to ci chodzilo to sorry, ake mysle ze to tez moze sie przydac.
Nie będzie wtedy przed tym co piszecie waszego nicka... Po pierwsze to lepiej zeby jak najmniej ludzi wiedzialo kto jest adminem (chodzi o przypadkowych bywalcow) a poza tym to jak powiedzial Siatek "wygląda obciachowo"
qBert: say # nick tekst (z tego co wiem to nie pokazuje nicka )
_________________ #cs.telsten.com@QuakeNet
Staraj sie korzystac z forum (PM/PW). Friends/GG to ostatecznosc. Piszac juz na GG nie pytaj czy jestem, tylko przedstaw sie i zadaj konkretne pytanie, napisz o co biega. Nie patrz na status...
Zaczynajac rozmowe od "jestes?" pokazujesz brak szacunku dla mojego czasu, a ja swoj czas cenie i poprostu nie odpowiem.