znowu was pomęcze o pomoc mianowicie, po ostatniej próbie grania w doom3 zrobiło mi się niedobrze od dziwnego pływania ekranu, znajomy podpowiedział, że może coś nie tam z kartą graficzną (coś, że ram z karty nie chulają - nie wiem nie znam się). A wspaniały sklep gdzie kupowałem sprzęt, juz się zwinął. Jak można sprawdzić czy moja karta naprawdę używa te 256ramów?
mam GF 6600 256mb
z góry dzięki, jeżeli napisałem nie zrozumiale to sorry, daj znać i poprawie
Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Pią 28 Lip, 2006 11:27
potek napisał/a:
moze sciagnij najnowsze stery
Niekoniecznie najnowsze, ale spróbój stąd http://www.nvidia.co.uk/o...archive_uk.html ściągnąć inne. Może pomoże. Ja tak robię zanim zacznę grzebać w kompie. Przede wszystkim po kolei instaluję nowsze niż dostaję na płytce z kartą.
Smugi sie robia jak ilosc fps'ow jest wieksza niz odswiezanie
np:jak masz 100 fps ow a monitor jest na 75 czy tam 60 Hz to widac taki pasek powoli przechodzac przez monitor moze to TO?
Jak by ci ramy nie chulaly to nic byc na ekranie nie widzial hmmmmmmm a moze masz karte przykrecona i troche smieci na ekranie?
to ni przez to to chyba dzejms mowil o sterownikach....i mial racje na moim turbo elo sprzecie tez to mialem (w csie) tylko dodatkowo widzialem sylwetki rywali przes cienkie sciany a to ze karta niebedzie wykozystywala calych 256mb masz jak w banku
heh ja mam radeona 1900xtx cross fire czyli 2 karty graficzne nie mam z niczym problemu i dodatkowo widze przez 10 smokow i przez 10 gróbych scian
A tak na powaznie nvidia nawet przy nowym 7950gx2 pod sli jak mialem to przy najnowszych sterach to były problemy nawet przy 7900gtx tez ale nvidia juz dała nowe stery i wszystko gra a radeon ciagle ponawia stery i jak cos nie gra odrazu daje łateczke