Chcialem sie zapytac co moze byc przyczyna tego ze na bydzi mam ping 400-600 podczas gdy na wszystkich innych serverach 20-60 max ? Moze cos wiecie i to nie tylko ja tak mam ze tylko wyjatkowo na bydzi taki ping mamy ok 500 wiec to jest dziwne...myslalem ze to tak sie stalo 1 wieczora ale to juz trwa prawie tydzien ;/ moze solid cos zmieniales nie wiem jakis porty cos blokowales ja sie nie znam ale moze cos poradzicie bo inaczej stracicie kilku graczy ;/ z gory dziekuje...
_________________ .......::::::: Only God Can Judge Me ::::::::........
powiem tak - ja mam wszytsko w porząsiu - cały czas (poza dziwnymi akcjami mojego admina, ale wystarczy, że coś zmieni w jakimś pliku i jest ok) nawet jak w zeszłym roku miałem neo256 (nawet byłem bardziej zadowolony niż teraz, z neo jest tak -jak trafisz - ok, jak nie - to ci święty boże nie pomoże). Dużo ludzi ma pingi wysokie tylko i wyłącznie na bydzi, być może telsten wykorzystuje jakieś lewe/awryjne łącze dla nas? Nie mam pojęcia, niech się wypowiedzą mądre głowy. Ja powtarzam - mam ok pingi - co nie powiedziane że za 20min wykasuje te słowa bo mój ping będzie podobny do środowej wygranej w dużym lotku - TO JEST INTERNET - MA PRAWO
niektore łącza nie lubią sie z pewnymi serwerami, np. moja neostrada w 50% przypadkow nie lubi bydzi - 50 pinga, 3 loss
i gnetow na ktorych mam choke i loss spory
wydaje mi sie ze laczy sie to glownie z obciazeniem i polaczeniami miedzy routerami providerow
Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Czw 03 Sie, 2006 18:48
Ja jak juz wczensiej wspominalem mam lacze Multimedia 256 in/out bez ograniczen i mam Okropnego laga tylko na bydziach. Pingi potrafia podskoczyc nawet do 1000 a tak jest w granicach 500/700 i nie mam pojecia czym to jest spowodowane. Dodam jeszcze ze mam tak dopiero od tygodnia wczesniej ping byl w granicach 100/150 w dzien, a w nocy 30/50. Loss & choke = 0