Wysłany: Nie 27 Sie, 2006 11:12 Problem zez oprogramowaniem
Mam taki uno problem
Brat (zakała rodziny) włącza dzis rano kompa gdy ja jeszcze spie. Kiedy sie obudziłem przychodze do kompa i takie cus Zonk [po prawej na dole] jakiś hamski anti vir sie wpiepszyl na kompa brat mowi ze sam. Uruchamia sie na starcie systemu, neio ma go a autostarcie; w msconfigu tez nie; a w panelu sterowania tez nie ma takiej aplikacji i nie idzie go uzunac. NIe idze nawet w trau ppm i exit czy cos . kiedy klikam na ten dymek odpala sie przegladarka i download fuull software jak to wywalic?
To co sciagnales to adware instaluje sie on poprzez activx, twoj brat musial klinac na yes lub cos takiego podczas przegladania internetu, poszukaj w rejestrze i usun wpisy, a potem plik, jak nie znajdziesz po nazwie to poszukaj po dacie utworzenia, mozesz te sprobwac zawezic kryteria do plikow read only, bo zawyczaj sa one z takim atrybutem. Jak nie bedziesz mogl go usunac bo bedzie on uzywany przez inny proces, to sciagnij sobie program du wymuszania dostepu do aplikaci i wtedy go bezpiecznie usuniesz.
_________________ Born to kill... supported by dgl
I belive, I can fly... supported by rocket
Killing me softly, please... supported by <rotfl>
Format C a po formacie zainstaluj Zone Alarm Full wersia i wszystko bedzie grało jak w szajcarskim zegarku program nawet ochraania osobno programy przed niechcianymi złodziejami
Najlepiej bedzie jesli zabronisz korzystania z stron internetowych o danych słowach kluczowych np.sex wtedy bedziesz miał spokoj z braciszkiem a jak podałem wyzej polecam Zone Alarm on powiadamia o wszystkim czy uruchomic dany program , czy otworzyc dana strone o tesiach takich a takich , czy zezwalac na sciaganie plikow takich a takich i wiele innych zeczy Ale do zabronienia otwierania sie stron o danych słowach kluczowych to podstawa dla młodszego pokolenia a jesli ty wejdziesz sobie zdejmiesz ta blokade i tyle