Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Sob 28 Paź, 2006 14:16 wyjasnij mi to... prosze
ludzie pomocy od trzech dni mam tagie lagi ze grac sie nie da...
net chodzi normalnie. zadzwonilem do tych z neo i sie pozalilem tym pingimem... a potem sprawdzalem ping dla wp.pl i dla IP bydzi 1 no wszystko dobrze mniej wiecej 30 ms
w neo powiedzieli ze mam zle ustawienia typu rate itp. wiec sciagnelem HLToolZ i tam podalem parametry lacza i ustawilem tak jak mi program obliczyl i dalej lagi maxymalne w krytycznych momentach ping skacze do 500 choke 100 i loss 100 co poprostu jest jak ktos wie co z tym zrobic prosze niech sie ta wiedza podzieli
Wysłany: Sob 28 Paź, 2006 14:18 Re: wyjasnij mi to... prosze
domeztoz napisał/a:
w neo powiedzieli ze mam zle ustawienia typu rate itp.
buhahahahahaha czyzby sie nauczyli co maja odpowiadac cs-owcom ?:D no popatrzcie, jednak ludzie w tej Telekomunie cos sie ucza po latach xDDDDD ale i tak mONdrzy to oni nie sa
Domeztoz, podaj tutaj lacze jakie masz i raty i te inne jakie poustawiales ?
Czy ci sie limit na NEO+ nie skonczyl Jak nie, to jak zawsze radze przeleciec caly system antywirusem i zabezpieczenie sie przed roznymi internetowymi smieciami.
Zwykle to wirusy i inne trojany odpowiadaja na znacze obciazenie kompa i zwolnienie przesylu.
Po formacie (przed podlaczeniem kabla/modemu) instalacja Firewalla + Antywirusa + Nod32 to moja recepta na dlugowiecznosc systemu
_________________ #cs.telsten.com@QuakeNet
Staraj sie korzystac z forum (PM/PW). Friends/GG to ostatecznosc. Piszac juz na GG nie pytaj czy jestem, tylko przedstaw sie i zadaj konkretne pytanie, napisz o co biega. Nie patrz na status...
Zaczynajac rozmowe od "jestes?" pokazujesz brak szacunku dla mojego czasu, a ja swoj czas cenie i poprostu nie odpowiem.
Klan: mam cały na hdd
Wysłany: Sob 28 Paź, 2006 14:34
tzn. watpie w to ze to wina wirusow bo mam kasperskiego internet security 6.0
bardziej spodziewalbym sie ze to sam anty wir a nie wir ale jak juz mowolem "nie umiem sie znac" wiec diagnozy nie postawie
zara skana sie zrobi...
Przy takich ustawieniach to ja mam choke 3-4 do 10. Preferuje:
cl_updateate 60
cl_cmdrate 50-60
rate 25000 (to zawsze jest max!) dla lacz neo+ polecam zejsc do 12500 i ewentualnie kompinowac
_________________ #cs.telsten.com@QuakeNet
Staraj sie korzystac z forum (PM/PW). Friends/GG to ostatecznosc. Piszac juz na GG nie pytaj czy jestem, tylko przedstaw sie i zadaj konkretne pytanie, napisz o co biega. Nie patrz na status...
Zaczynajac rozmowe od "jestes?" pokazujesz brak szacunku dla mojego czasu, a ja swoj czas cenie i poprostu nie odpowiem.