CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: qBert
Wto 21 Lis, 2006 18:41
smutno mi.
Autor Wiadomość
nappy

Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 13:01   

$w!ezak napisał/a:
Dokładnie ! Przeciez verba to jest disco polo a nie hip hop ? posłuchajcie sobie molesty, hg, wwo, włodiego a nie takie pierdoły

molesta - ostatnia płyta b. średnia ~
hg - klucz? sux imo
wwo - czekam na 'i tak to osiągnę' - promo obiecujący

wnb/wyp3/kg/100 rymuff/rymoplastykon/rademenez/omerta/emcefalograf/flexipp/hhr & more... ;)
nVidia GF8800 GTS 640 513/1600 @ 675/2100

addOns: Icemat Siberia, Razer DeathAdder, Steelpad QCK

nowik
Webmaster

Klan: Czasami ogladam
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 13:22   

zapomieliscie o paktofonice, łona, peji (nowy album SLU taki se~), 52debiec, flexxip, fenomen itd.

imho molesty nowa plyta jest calkiem, hg rowniez, wwo jak napisal nappy zobaczymy ;) jezeli chodzi o bdg underground to obiecująca jest Konkretta i Emblemat ;)

qBert

Klan: botland
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 13:32   

Powiem wam że ja słucham hh praktycznie od początku jak tylko zaczął się rozwijać w polsce. Czyli od około '97. Zaczynalo sie od Nagłego ataku, Liroya, WYP3 pierwsze, 3H Nastukawszy. Wtedy poziom bylo dosc mizerny, ale fajnie sie tego sluchalo. Imho poziom niewiele sie podniósł przez te wszystkie lata. Fakt, producenci co po niektórzy robią b.fajne rzeczy np.Kociołek, Noon... Ale jesli chodzi o poziom rymowania, to jestesmy daleko daleko w tyle... I nie mowie tutaj juz nawet o stanach. Nawet do Francuzów brakuje nam naprawde duuuuzo. Posluchajcie sobie NTM, Saian Supa Crew... Imo nie ma co swoich uszu kaleczyc wiekszoscia polskich produkcji. Wiecie jaka plyta z tych co wyszly 'ostatnio' najbardziej mi sie podoba? Funk dla smaku - 247... Zobaczcie kiedy ona wyszla! :0o: Poprostu zal jesli chodzi o polska scene hh.

PS. nowik, sory ale musze to napisac, CZEGO TY K. SLUCHASZ?! :wow: 52debiec? :/

nowik
Webmaster

Klan: Czasami ogladam
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 13:36   

no 52 to tylko kilka kawalkow ;P a i jeszcze zapomnialem o Plomien 81 ;) tez nawet daja rade ;) co do tekstow racja, ale czego mozemy wymagac od ludzi z sorry jak kogos obraze ale nawet nie srednim wyksztalceniem ? wiekszosc tych kolesi wychowala ulica, ale nie wszystkich, wiec sami rozumiecie...

qBert

Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 13:42   

wiekszosc moze i tak. ale np. niejaki Tede, chodzil do jednego z najlepszych liceow w warszawie, a pozniej skonczyl dziennikarstwo na UW. Zycze wszystkim aby udalo im sie dostac i skonczyc takie studia. Onar - chodzil do tego samego liceum, tylko ze kilka lat pozniej. Mi nie chodzi o teksty, tylko o technike. Np. wwo dla mnie ma teksty 'z pupy' ale technicznie sa (raczej sokol :P ) niezli... Jeszcze jak by tak nie seplenil... Mowie ci nowik, olej polski hh. Jest PELNO dobrego zagranicznego hh. Osobiscie wole nawet niektorych szwabuffff np. Massive Tone(przez o umlaut :P )

nappy

Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 13:56   

nowik napisał/a:
no 52 to tylko kilka kawalkow ;P a i jeszcze zapomnialem o Plomien 81 ;) tez nawet daja rade ;) co do tekstow racja, ale czego mozemy wymagac od ludzi z sorry jak kogos obraze ale nawet nie srednim wyksztalceniem ? wiekszosc tych kolesi wychowala ulica, ale nie wszystkich, wiec sami rozumiecie...

ohoho, nowik - chyba za dużo tego 52 debiec/peji (!!) etc. Tak naprawde wielu z nich jest konkretnie wykształconych.

A o Paktofonice, k44, Jajonaszu etc nie ma co pisac, bo ich kazdy zna.

@nowik - emblemat trzeba przyznac, ***cenzura*** bity maja ('Dla ziomków z osiedla - Emblemat') ;) Eremiks, Fanaberia, Bydgoska Liryka, Kloszard, KNG,Gabarytz, Osiedla Glos albo i NSW tez konkretnie graja (:

Chociaz z nielegalami to dla mnie i tak Ramona23 - Western (I i II) wymiataja. Co prawda na kradzionych bitach - ale pominmy to. Flow ramony wymiata, no i donguralesko na majku tez jest (:

@qbert - Polski hh siega wczesniejszych niz 97' lat. Chociazby wszystkim dobrze znany OSTR pierwsze nagrywki zaczynal chyba w 93'. W 95' konkretniejsze nagrywki juz z BDC (pozniej LWC). Nie zapominajmy też o 3XKlan który z Kalibrem nagrał 'Psychodelę'. Skład uformował się chyba w 94' i reprezentowali Psychorap. Ogólnie 'Dom Pełen Drzwi' i singiel 'Łza Wyobraźni' (z tego samego - 1997 - roku) tworzą klasykę.

:)

$w!ezak

Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 14:05   

nappy płyta hg klucz jest jedną z lepszych płyt hh która wyszła i nie biadol mi tutaj ze hg jest sux :]

nappy

Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 14:09   

bity fajne, 'zycie warszawy (przez to,ze byl rowniez pono), emokah (wlodi) jakos jeszcze ujda.

Ale kawalek 'ej ty kolo' ; o Przeciez 3/4 tej plyty to przeklenstwa, jak to oni Policji nielubia... modne to to wtedy bylo i tyle. 'Nienawisc' wyjasnia wszystko, moim zdaniem po prostu przerost formy nad trescia.

qBert

Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 14:09   

ja powiedzialem ze slucham hh od okolo '97 roku co bylo poczatkiem hh na wieksza skale w polsce. Nie jestem ekspertem polskiego hh ale powiem ci ze ostr w 93 roku to pewnie konczyl podstawowke :P Moze i zaczynal cos tam rzezbic, pewnie na jakims starym magnetofonie z koleszkami z osiedla, ALE TO NIE JEST HH! No zlituj sie. ostr zaczyan sie tak naprawde w '98 kiedy powstaje LWC. A to co wczesniej robil to byla amatorka... Zreszta, jak lubisz sie katowac starym kiepskim polskim hh to spoko. Z polskiego hh to nie wiem czy ci znajde 20 kawalkow ktore mozna sluchac bez konca, za kazdym razem odkrywajac w nich cos nowego. takie tam brzeczenie i k, ch w tle.

WEGier

Klan: na drzewie :)
Wysłany: Nie 19 Lis, 2006 17:32   

co wy tam o muzyce wiecie !!

FASOLKI i Majka Jeżowska rządzą !! !! !! !! !! !! !! !! !!

:hahaha: :hahaha: :crazy:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi