z tego co slyszalem to policja i prokurator.... podobno z nakazem
nie chodzi o win tylko o nielegalne oprogramowanie=u wiekszosci nielegalny win
a jak cie zlapia maja prawo zabrac kompa.... lol
Klan: [UnimatriX|sq]
Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 22:33
A ja widizlaem juz pozwy o podszywanie sie pod funkcjonariuszy panstwowych i grabiez mienia
To wszystko wlasnie z powodu ludzkiej niewiedzy i troche naiwnosci.
Klan: botland
Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 22:38
ja jeszcze słyszałem że w nakazie jest tylko napisane że mogą przeszukać tylko pomieszczenie w którym stoi komputer więc faktycznie dobrze jest szybko schować dysk w innym pokoju...
Klan: [UnimatriX|sq]
Wysłany: Czw 22 Lut, 2007 22:45
A kto Ci powiedzial ze w innym pokoju mozesz go schowac nawet za pasek od spodni , przeciez nie bedziesz mial rewizji osobistej. albo po prostu oddac komus z domownikow zeby wyniosl . Zreszta sprawa jest bezprzedmiotowac skoro i tak nikt niema prawa do Ciebie wejsc.No chyba ze handlujesz na gieldzie - to co innego . Wtedy mozesz byc pod obserwacja od dluzszego czasu
Z tego co czytalem w jakiejs gazecie Metro i w necie -strony Gaz. Wyborczej, to rozklejane byly ulotki o kontrolach przez naciagaczy, ktorzy chodzili po domach i niby sprawdzali legalnosc i inkasowali niby to kare za brak org. windowsa.
Do tego Windows podal na stronach swoich i w wywiadach ze nie sciga urzytkownikow pirackiego windowsa a nawet ba, nie blokuje dalszych pirackich kluczy, dlatego moglem sobie sciagnac SP 1 i SP 2, podmieniajac klucz windy.
Mowione tez bylo ,ze te SP1 i SP2 sa specjalnie udostepnione aby przekonac urzytkownikow ze WinXp jest naprawde dobrym systemem po patchowaniu oczywiscie oraz ograniczyc infekcje pirackich systemow ktore potem zarazaja pc-ty urzytkownikow oryginalnych Wind sam planuje zakup WinXp do konca roku.