Właśnie wysypały sie moje niezniszczalne sluchaweczki za 15 zł (po 3 latach )
i postanowilem zainwestowac w cos 'lepszego', chcialbym na to przeznaczyc max 300 zł , dodam, że zalezy mi na mikrofonie przy sluchawkach .
ja polecam IceMaT Ciberia White, mam osobiście i bardzo fajne, wszystko na nich elegancko słychać, nieuwieraja i nie męczą uszu, mikrofon mają przypinany do ubrania.
A co do mikrofonu przy słuchawkach to niepolecam, bo czesto jest tak że taki mikrofon daje, nieporządane echo, lub słychać takie ciche buczenie ( nie przy wszystkich modelach) i jak mówisz to niezbyt to przyjemne
Ostatnio zmieniony przez spree Wto 08 Maj, 2007 16:57, w całości zmieniany 1 raz
powiem w prost, kup dobre
ja jak rozwalilem swoje to kupilem jakies CANYON za gora 30 zeta, i sa dobre (tzn. slychac dziwiek i mozna gadac przez mike ze cie ludzie rozumieja )
to chyba Potek mowil i Irek ze Icematy sa dobre
ja jak rozwalilem swoje to kupilem jakies CANYON za gora 30 zeta, i sa dobre (tzn. slychac dziwiek i mozna gadac przez mike ze cie ludzie rozumieja )
a wlasnie tez zamierzam sobie kupic icemat syberia ale nie wiem czy zintegrowana karta 6-scio kanalowa + icemat syberia to bedzie dobre polaczenie. Wiec jak ? dozbierac kasy na sb live czy integra wystarczy ?
albo opcja 2 to zeby dozbierac kasy i kupic steelsounds 5H v2 i tam juz jest karta dzwiekowa tylko drogie troszke ;d
co prawda nigdy na głowie nie miałem icematów wiem że yelonek ma icematy, ja mam Sennheisery HD 465 (bez mica mam stojący mic) słychać w nich bardzo dobrze i co najważniejsze uszy nie bolą po długiej grze. W słuchawkach jest taki bas ze uuu do muzyki i gry super (nigdy jeszcze w słuchawkach nie słyszałem takiego dzwieku z takim basem) Ja swoje kupiłem coś koło 200, teraz a allegro najtańsze 230.
Kod:
Słuchawki HD-465 są idealne dla gracza komputerowego lub dla ludzi, dla których ważne jest doskonałe basowe brzmienie. Dzięki temu, że słuchawki HD-465 posiadają kształt dostosowany do ucha oraz od strony wewnętrznej są wykonane z miękkiego materiału – zapewnia to pełen komfort słuchania. Natomiast czarna silna opaska łącząca słuchawki doskonale dostosowuje się do głowy i jest bardzo trwała na wszelkiego rodzaje uszkodzenia mechaniczne.
Dane techniczne:
* Przetworniki dynamiczne, otwarte
* Pasmo przenoszenia 18 - 21 500 Hz
* Impedancja 32 Ohm
* THD poniżej 0.2%
* Max. SPL 110dB
* Kabel 3 m
* Wtyki 6,3 mm stereo. Przejściówka 3,5 mm
* Masa 220 g
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.
#cs.telsten.com @ QuakeNet
Ostatnio zmieniony przez potek Wto 08 Maj, 2007 17:57, w całości zmieniany 2 razy
Klan: botland
Wysłany: Wto 08 Maj, 2007 19:06
ja mam niedrogie słuchawki, tzn Philips SHP1900 i jestem zadowolony... Niedrogie, jak to philips, nie męczą się uszy w ogole. minusy: brak regulacji glosnosci (cfg zastepuje). Jakość & wytrzymałość na razie nie znana... Ale za 50 zeta można kupować słuchawki co pół roku
Ostatnio zmieniony przez qBert Wto 08 Maj, 2007 19:07, w całości zmieniany 1 raz