Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 22:58 neo czy chello
Za 4 dni muszę podjąć decyzję.
O komentarze proszę głównie użytkowników Chello bo nie wiem jak to działa.
Neo mam od 2004 roku. Łącze dzielę na siebie, Nowika i Akire.
HELP
Zapomniałem dodać w ankiecie:
odp.1 - to chello
odp.2 - to neo
Modki! Może to ktoś poprawić?
Ostatnio zmieniony przez nowik Pon 28 Maj, 2007 16:17, w całości zmieniany 2 razy
powiem szczerze ze upc nie jest dobrym wyborem, poniewaz maja czestrze awarie niz tpsa.
najwieksze problemy maja chyba wlasnie pomiedzy serwerami (nie wiem jak to sie ladnie nazywa) ATMana, TPSA >> chello. Czesto jest tak ze serwisy, stojace na serwerach ktorych obsluguje tpsa/atm nie chodza. Tak bylo z Warszawskim chello podajrze w marcu br.
Chociaz chello kusi niskim pingiem i stalym IP nie bralabym go.
Z neo+ tez sa klopoty. np. Lublinska neo+ 6mb ma gorsze pingi niz warszawska 256
Musisz sie zorietowac jak chodzi net w Twoim miescie, popytaj znajomych
Dzejmsik TYLKO i wyłącznie TePsa z tego powodu że wszyscy zapodają na kablach TP a tepsa ma w swoim złośliwym charakterze zwyczaj "problemowania" konkurencji ... podobnie jak nowa telefonia PLAY jest na antenach plusa, era i dziwnym trafem ciągle są problemy.
Klan: w tvp leci :D
Wysłany: Pon 28 Maj, 2007 15:05
Mam chello 512 juz 2 lata i nie narzekam. Przez ten czas nie bylo zadnej awarii. Internet chodzi dosyc szybko, a pingi na bydzi mam 30-40, w porywach do 50. I place tylko 39 zl miesiecznie.
Z tego co wiem bydzia stoi na laczach netii, ale gdybys chcial sie polaczyc z serwerem bialego krolika to moglbys nie miec 'ladnych' pingow.
Mieli awaraie, ktora 'usowali' ponad 2 doby. Osoby posuiadajace czelo w ogole nie widizaly serwerow stojacych na laczach tepsy jak polpak, czy atmana.
Pamietam ten dym, jak sie to 'czelowcy' pytali czemu serwer jest wylaczony.
Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Pon 28 Maj, 2007 19:00
Neo działa bez zarzutów. Z tym, że przy podziale na 3-ech brakuje "mocy" przy wysyłce. W czello te moce są o 100% wyższe. I dlatego moje pytanie. Nie chciałbym zamienić "siekierki na kijek"
Dzejms proponuje nie zmieniać bo ja zmieniłem na netie i teraz co chwila rozłancza co 5-10 minut czasami godzine , tragedia chyba zerwe umowe z netią z ich winy i wracam na kolanach do tpsa (niestety)
_________________ chcieliście wydymać ciastka to teraz ciastek wydyma was