Wysłany: Wto 12 Cze, 2007 07:53 problem z ruterem :/
Mam taki problem, gdy podłączam dwa kompy do rutera net działa mi na tym który się pierwszy połączy. Mam wybrane automatyczne przydzielanie ip dns itp. moze wpisać ręcznie ale jakie wartości? Posiadam ruter Comtrend CT-536+
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.
Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Wto 12 Cze, 2007 12:13
a jakiego masz neta ;> (jak dobrze pamietam NEo) moze nie mozesz rozszerzyc neta wiecej niz na 2 kompy czyli glowny+dodatek ;P nie znam sie za bardzo ale spotkalem sie juz z czyms takim...
jest już prawie dobrze wpisalem ip na laptopie (192.168.1.3). Moge się połączyć z routerem z laptopa ale nie mam neta resetuje laptopa i wgrywam update, zobacze co z tego wyjdzie
[ Dodano: Wto 12 Cze, 2007 14:25 ]
gdy najpierw połącze się przez wifi z laptopem to potem nie moge się połączyć z normalnym kompem
te dane przypisuje automatycznie i wszystko działa
na drugim kompie wywala coś takiego
Ograniczenie lub brak łącznośći
Możesz nie mieć dostępu do Internetu lib niektórych zasobów sieciowych. Ten problem wystąpił ponieważ sieć nie przypisała adresu sieciowego do tego komputera.
_________________ I'll move to Paris, shoot some heroin and f*ck with the stars.
ok przywróciłem fabryczne ustawienia rutera i przydziela dobra ip ale jest problem z konfiguracją pod neo. Wczesniej tylko wpisywalem login i pass a teraz nie wiem. dam screeny to może pomożecie
ee jasne... a jakies wyjasnienie co te poszczegolne opcje oznaczaja ?
btw na 5 screenie sproboj PAP zamiast CHAP, a enkapsulacja ustaw na VC-MUX i z tego co sie orientuje a moge sie mylic to powinno pomoc