CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: teczufka
Pon 09 Lip, 2007 15:27
Reklamacja
Autor Wiadomość
qBert

Klan: botland
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 09:50   

@Dzejms, miediane wybiera się spośród wszystkich liczb. Czyli w tym przypadku 17x6 6x7 7x8 9x10 (Podzieliłem na twoją korzyść 13 na 2.)
DzejmsBlond napisał/a:
Tylko każdą demokrację należy usprawnić tak, aby większość była zadowolona.

Tak właśnie jest !! 17 to większość!
DzejmsBlond napisał/a:
Przykład ankiety (w oparciu o twoją ankietę):
Jestem za - 17
Jestem przeciw - 13
Jestem bardziej przeciw - 9

A może w takim razie jak dam przykład ankiety w oparciu o Twoją?
Jestem bardzo za - 17
Jestem za - 13
Jestem przeciw - 9

30:9 za większą powtarzalnością! Miażdżąca przewaga.

Nawet najpopularniejsze narzędzie statystyczne jakim jest średnia arytmetyczna jest poniżej 7,5. Czyli de facto 7 w zaokrągleniu. Jedyne co możesz wywalczyć to zmiana z 6 na 7 jeśli chcesz statystycznie wyłonić zwycięzce tej ankiety. Aha, i średnia też jest policzona na twoją korzyść.

Uczulony`
SteamBans Member

Dodatkowy Nick: nedlee
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 10:37   

A moze by tak zniesc wogole ograniczenie ?? , :lol:

kazdy ma ulubiona mape i kazdy by ja chcial choc raz dziennie zagrac, np. ja lubie szybkie mapki takie jak forge i sunny, niestety mamy "demokracy" i gramy to co chce (nie obrazam tu nikogo) "pospolstwo" ktore wbija na serwa bo jest d2 i dobry ping (a pozniej tukaczef same permy rozdaje) i z tad ten ciag:
dust
dust2
inferno
nuke
cpl_mill
...
z kad to wynika ?? , boja sie nowych map??, bo ich nie znaja na pamiec ??
mi sie wydaje ze 8 to minimum jakie powinno byc.

dzieki za uwage :P

F*** Tomorrow, Live Today,
Forgot yesterday and Just Play.

Dzejms

Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 10:43   

qBert średnia arytmetyczna wynosi dokładnie 7,42 i nie musisz nic dzielić na moją korzyść. Proponuję jeszcze raz "demokratycznie" niech zadecyduje większość w tej ankiecie . :faja:

lnk

Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 11:28   

w ogole nie powinno byc office itp. bo ludzie wychodza , jakbyscie dali tylko te popularne mapy to serwer nigdy nie bylby pusty albo 5vs5 ; fff , mi tam sie nie nudza nuki d2 inf cbble itp. ; p

Dzejms

Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 11:37   

lnk napisał/a:
w ogole nie powinno byc office itp. bo ludzie wychodza , jakbyscie dali tylko te popularne mapy to serwer nigdy nie bylby pusty albo 5vs5 ; fff , mi tam sie nie nudza nuki d2 inf cbble itp. ; p

Bo ty tym żyjesz, ale pomyśl o takich jak ja co grają dla rozrywki. Bydzia jest raczej dla takich, a nie dla "sportowców". :faja:

qBert

Klan: botland
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 12:03   

DzejmsBlond napisał/a:
lnk napisał/a:

Bo ty tym żyjesz, ale pomyśl o takich jak ja co grają dla rozrywki. Bydzia jest raczej dla takich, a nie dla "sportowców". :faja:

zgadzam się z lonkiem (chyba 2 raz !! :D )
Znów na bydzi powieje nudą i pustką bo 4 osoby chciały zagrać militie. Syf zrobicie jakich mało.

Aha, i powiem jeszcze jedno. Dla mnie TP w nazwie serwera oprócz stref oznacza że ktoś kto gra bez przerwy CW, mixy, gathery itd. chce się rozgrzać np 30 min. to wchodzi na taką bydzie i sobie gra. Ale nie widzę tego żeby ktoś chciał się na assaulcie rozgrzać...

Uczulony`
SteamBans Member

Dodatkowy Nick: nedlee
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 12:06   

no a kto dodal office i millitie ?? wywalic szit i dodac nowowsci.

F*** Tomorrow, Live Today,
Forgot yesterday and Just Play.
Ostatnio zmieniony przez Uczulony` Czw 21 Cze, 2007 12:06, w całości zmieniany 1 raz  

i.S.b

Dodatkowy Nick: IrYs
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 12:11   

dla sportowców ? no sory, ale wole gre taką jak jest jakaś normalna popularna mapa bo jest przynajmniej pełny serv i coś sie dzieje, a nie gre dla bociarni która usiądzie w jednym miejscu z jakimś czymś w reku i strzela na oślep bo coś sie ruszyło. czasy są takie, że decyduje wiekszosc, a nie wspomne ile jest osob grajacych na servie ktorych nie mam w hlsw, i ktorzy nie maja zielonego pojecia o naszym forum, a co za tym idzie jakas smieszna ankieta. jest dobrze tak jak jest, bo server nie swieci pustkami i nie ma bociarni 4v4 czy 5v5, zgadzam sie z qbertem i lonkiem, bo maja RACJE, to sa ludzie ktorzy cos mysla w grze i wiedza jak jest.
wiekszosc chce d2 nuke inf itd itd, to tak ma byc, a jak nie, to wywalcie w cholere te rockthevote i nominacje i nie zawracajcie czterech liter. CU

w0mbat

Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 12:19   

ta a razem z tymi mapami graczy ktozy dla tych map siedza pol dnia na tym serwerze

WEGier

Klan: na drzewie :)
Wysłany: Czw 21 Cze, 2007 12:19   

DzejmsBlond napisał/a:
lnk napisał/a:

szukajmy wyjścia tak zwanego "wilk cały i owca syta" tzn kompromis ... wiem że jako naród nie znamy tego pojęcia ale postarajmy się

PS chociaż nie gram, bo nie mam teraz czasu ... ale się wypowiadam bo nie po to walczyłem o nominations żeby teraz znowu grac jedno i to samo w kółko...
PS2 bydzia jest serwerem o który się troszczymy > dlatego nadkładamy poziom kultury nad skill graczy ... mamy bardzo dużo starszych graczy i graczy którzy szukają "relaxingu" - dlatego uprzedzając wasze komentarze do zdania Dzejmsika > jest dużo lepszych serwów gdzie ludzie grają dobrze ale .,... ciekawe ile tam wytrzymujecie ? mapę? dwie? cztery? a u nas jest śmiesznie i grają po kilka godzin (np ja)

EDIT
widzę ze nie zdarzyłem bo już było kilka wypowiedzi i to takich jak sie spodziewałem, róbta co chceta ... przytoczę piękny cytat:
Kod:
ta a razem z tymi mapami graczy ktozy dla tych map siedza pol dnia na tym serwerze

Ostatnio zmieniony przez WEGier Czw 21 Cze, 2007 12:22, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi