Klan: botland
Wysłany: Śro 17 Sty, 2007 21:18 Thunderbird
Czy jest mozliwosc aby thunderbird minimalizowal sie do traya Jak nie to czy jakis inny program pocztowy to potrafi I czy zna ktos jakis inny sposob aby mejl byl caly czas odpalony ale nie byl w pasku zadan?
podepnę się pod stary temat :
postanowiłem sobie zainstalować TB, wcześniej używałem panelu ze strony nazwa.pl ... narazie wszystko ok ale mam 3 pytania :
1. Sciągnął wiadomości odebrane ale jak jeszcze ściągnąć wysłane?
2. Gdzie jest opcja podpisów wiadomości (pozdrawienia itp)? Przeszukałem all i nikuta - nie ma
3. Jak się ustawia potwierdzenia odbioru wysłanej wiadomości? Ustawiłem niby w NARZEDZIA>KONFIGURACJA ale coś nie hula
heeeeelp
PS może jest jakaś strona z instrukcją czy cuś? Bo tam jest tyle opcji że OlaBoga
ok z potwierdzeniem sobie poradziłem
a jak w końcu sobie Q poradziłeś z minimalizacją to traya? Bo wszystkie rozszerzenia jakie są nie pracują z TB do wersji 2
[ Dodano: Wto 21 Sie, 2007 10:53 ]
aha i nie jest możliwe żeby ściągnął "wysłane" z serwa ... tylko "odebrane"
[ Dodano: Wto 21 Sie, 2007 12:20 ]
dobra - znalazłem kompatybilną wersje min to tray z ostatnią wersją TB
http://mozillapl.org/kata...inimize_to_tray
- najlepiej pobrać na dysk, a potem przez TB narzedzia>dodatki>zainstaluj
[ Dodano: Wto 21 Sie, 2007 16:24 ]
dobra prawie ogarnąłem TB ale jest .......... do pupy
śmierdzi jak linuks > czasochłonny, skomplikowany ALE nie gatsa, nie microsoftu i za darmo
od 2 dni siedzę na forach o TB i MAASSAAKKRRAA! ciągle trzeba instalować jakieś rozszerzenia ... a 3/4 nie pracuje z ostatnią wersją TB <sciana> większej głupoty w życiu nie widziałem <sciana>
żeby zrobić głupi podpis - trzeba napisać w notatniku, zapisać go jako plik z jakimś tam kodowaniem żeby się nie rozjeżdżało i trzymać to dziadostwo na dysku <sciana> BeZeDURA, i juz żadnego loga ani obrazka się nie doda ... chyba się przerzucę na outlooka ... tylko tam znowu nie ma słownika
goopi jusz jezdem
Ostatnio zmieniony przez WEGier Wto 21 Sie, 2007 09:52, w całości zmieniany 2 razy
Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Śro 22 Sie, 2007 16:41
Bezpieczny - nie wiem. Mojego bezpieczeństwa pilnuje NOD32 i Outpost Firewall - narazie w miarę skutecznie, ale głównie to mnie chroni router sieciowy.
Używam go do szybkiego usuwania spamu z serwerów pocztowych (mam ich 6 nie licząc 3 na Gmailu).
Bezpieczny - nie wiem. Mojego bezpieczeństwa pilnuje NOD32 i Outpost Firewall - narazie w miarę skutecznie, ale głównie to mnie chroni router sieciowy.
Używam go do szybkiego usuwania spamu z serwerów pocztowych (mam ich 6 nie licząc 3 na Gmailu).
Nie napisałem tego z nudów.
aha , no bo myślałem że służy Ci głównie do informowania o przychodzącej wiadomości - dźwiękiem, wizualnie czy węchem ... ... ja też w używam NOD i Outposta + router sieciowy . Zabezpieczenie przed spamem mam 2 : pierwsze to z nazwy.pl a drugie to teraz thunderbird .. daje rade - są ale mało. Dlaczego pytam : przeczytałem kiedyś w magazynie komputerowym że większość tych małych, darmowych programów to po prostu bramki przez które naraża się komp na ataki - nawet jak firewall czy antywir coś wykryje lub rozpozna to najczęściej się zezwala programowi (bo inaczej nie będzie działał)