Klan: ^^
Dodatkowy Nick: RazeL
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007 20:42 Pomozcie...
No wiec tak sprawa wyglada nastepujaco.
Do laptopa mojego znajomego ktos prubowal przez wyjscie nasluchawki podlaczyc mixer (taki sprzet do muzyki ) az tu nagle trach... karta dzwiekowa przestala dzialac jak powinna, mianowicie lewy kanal dziala (troche), a prawy wogole... jak podlacza sie sluchawki pod JACK-a to glosnik (lewy) nadal gra i sluchawka lewa razem z nim
P.s wiem ze to wina karty dzwiekowej ale problem w tym ze karta ta jest zintegrowana i nie bardzo da sie ta karte wymienic
Prosze o szybka odpowiedz i moze jakies linki do ciekawych i godnych uwagi zewnetrznych kart dzwiekowcyh (tak do 100/200zl)
poza tym wszystkie sklepy komputerowe mają to w ofercie ... allegro to syf - coraz częściej porównując ceny widać że mają drogo albo ta sama cena (transport)
edit
prawdopodobnie spaliłeś końcówkę mocy - więc upewnij się czy zewnętrzna coś pomoże - najlepiej od razu w sklepie
Ostatnio zmieniony przez WEGier Czw 23 Sie, 2007 22:02, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007 22:01
Trel napisał/a:
serwis ?
Ja jestem w szkocji ;/ zreszta servis odpada bo ja wiem co jest nie tak i nie mam zamiaru wymieniac calej plyty glownej ;/
@ROSOMAK: wlasnie tez nad tym myslalem ale wolabym cos na PCMCIA, a z tego co widzialem to jak narazie w polsce jest tylko CREATIVE (5.1) (rozne modele) niestety wlasciciel lapciaka nie chce 5.1 bo uwaza ze jest to mu do niczego nie potrzebne w sumie to mu sie nie dziwie bo nie korzysta z czegos takiego jak 5.1 only 2.1
P.s jak by ktos juz szukal czegos na PCMCIA to prosilbym o linki do ebaya ze wzgledu na to ze jestem za granica i ciezko by bylo kupic cos z polski i wyslac to tu...
Ostatnio zmieniony przez WOJTAS Czw 23 Sie, 2007 22:04, w całości zmieniany 1 raz
Ja jestem w szkocji ;/ zreszta servis odpada bo ja wiem co jest nie tak i nie mam zamiaru wymieniac calej plyty glownej ;/
@ROSOMAK: wlasnie tez nad tym myslalem ale wolabym cos na PCMCIA, a z tego co widzialem to jak narazie w polsce jest tylko CREATIVE (5.1) (rozne modele) niestety wlasciciel lapciaka nie chce 5.1 bo uwaza ze jest to mu do niczego nie potrzebne w sumie to mu sie nie dziwie bo nie korzysta z czegos takiego jak 5.1 only 2.1
P.s jak by ktos juz szukal czegos na PCMCIA to prosilbym o linki do ebaya ze wzgledu na to ze jestem za granica i ciezko by bylo kupic cos z polski i wyslac to tu...
teraz to już marudzi ... przeszukałem wszystko i nie ma 2.1
Wysłany: Czw 23 Sie, 2007 22:59
jak narazie dzieki wam all na weekendzie pojade z nim do sklepu komputerowego w szkocji i moze tam cos ciekawego beda mieli... jak nie to odswieze temat.
P.s namowilem go na 5.1 i teraz to juz mu nie robi czy to 2.1 czy 5.1 czy nawet 7.1 on chce miec DZWIEK
Ostatnio zmieniony przez WOJTAS Czw 23 Sie, 2007 23:00, w całości zmieniany 1 raz