Posiadam 2 kosci RAM , ktore odkad kupilem kompa dzialaly sprawnie i po pewnym czasie przestaly dzialac (komp sie nie opala jak sa razem, a osobno dzialaja). Przestaly "wspolpracowac" chyba po tym jak kiedys nowego biosa wgralem . Nie mam zbytnio pojecia
w tej kwestii , nizej znajduja sie odpowiednie screeny.
Wydaje mi sie, ze trzeba w Biosie cos przestawic, ale nie chce sam kombinowac
Klan: botland
Wysłany: Wto 30 Paź, 2007 14:51
Ja ostatnio siedzę w ramie to Ci powiem że zwaliłeś sprawę. Generalnie Kingstony chodzą na minimalnie innym napięciu niż większość innych kości. I tak jak w Twoim przypadku, często bios nie potrafi tych 2 rzeczy połączyć. Musisz znaleźć odpowiedniego biosa który to zgra. Ja dlatego zrezygnowałem z kupna Kingstona... Kupiłem jakiś noname i śmiga 1,5GB aż miło
Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Wto 30 Paź, 2007 23:05
Mój błąd ! Myślałem, że to DDR2 - one chodzą na 1,9V
Nie wiem czy w twoim przypadku może być to co ja miałem ostatnio, ale opiszę to.
Mam 2GB GEIL ULTRA 800 DDR2. Producent zaleca 2,1V i takie miałem. Wszystko było okej dopóki nie zrobiło się chłodniej ostatnio. Komp się uruchamiał, ale wywalał później czasami winda albo inne programy. Zaczynały dobrze chodzić dopiero gdy się dobrze rozgrzały (robiłem podmiany na inne i nie występował ten problem). Komp na luzie musiał chodzić przez 15 minut i dopiero wtedy mogłem coś robić na nim. Ciekawe zjawisko? Oddałem do reklamacji . Napiszę co dalej jak wrócą.
Ostatnio zmieniony przez Dzejms Wto 30 Paź, 2007 23:12, w całości zmieniany 1 raz