CS bydzia :: www.cs.telsten.com Strona Główna  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Thunderbird
Autor Wiadomość
Dzejms

Klan: oglądam w TV
Dodatkowy Nick: DzejmsBlond
Wysłany: Śro 22 Sie, 2007 19:52   

WEGier napisał/a:
DzejmsBlond napisał/a:
Bezpieczny - nie wiem. Mojego bezpieczeństwa pilnuje NOD32 i Outpost Firewall - narazie w miarę skutecznie, ale głównie to mnie chroni router sieciowy.
Używam go do szybkiego usuwania spamu z serwerów pocztowych (mam ich 6 nie licząc 3 na Gmailu).

Nie napisałem tego z nudów. :faja:

aha , no bo myślałem że służy Ci głównie do informowania o przychodzącej wiadomości - dźwiękiem, wizualnie czy węchem ... :E ... ja też w używam NOD i Outposta + router sieciowy . Zabezpieczenie przed spamem mam 2 : pierwsze to z nazwy.pl a drugie to teraz thunderbird .. daje rade - są ale mało. Dlaczego pytam : przeczytałem kiedyś w magazynie komputerowym że większość tych małych, darmowych programów to po prostu bramki przez które naraża się komp na ataki - nawet jak firewall czy antywir coś wykryje lub rozpozna to najczęściej się zezwala programowi (bo inaczej nie będzie działał)

Po części masz rację i dlatego ja tylko tym programem kasuję niechciane wiadomości jeszcze przed ściągnięciem z serwera. Generalnie korzystam z The Bata (najlepszy program pocztowy jeśli masz więcej skrzynek pocztowych do zarządzania - też nie ściąga wiadomości), ale poptrayem szybciej usuwam spam. :faja:

qBert

Klan: botland
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 13:12   

jaki plik należy skopiować żeby zachować wszystkie maile? Bo format chyba poleci a program na dysku C.
Ostatnio zmieniony przez qBert Pią 09 Lis, 2007 13:12, w całości zmieniany 1 raz  

WEGier

Klan: na drzewie :)
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 13:20   

ja zawsze kopiuje cały plik poczty ... jak nie pamietasz jaki podawałeś podczas instalacji to zobacz NARZEDZIA>KONFIGURACJA KONT>przechowywanie poczty (podświetl nazwe swojego email np. jestemlamazyciowa@alwaysfrag.pl)

qBert

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 14:27   

nie mam czegoś takiego jak przechowywanie poczty :/

EDIT:
Odczytałem taką ścieżkę gdzieś tam:
C:\Documents and Settings\Nikon\Dane aplikacji\Thunderbird
waży jakieś 700mb - pewno to mam skopiować?
Ostatnio zmieniony przez qBert Pią 09 Lis, 2007 14:31, w całości zmieniany 1 raz  

WEGier

Klan: na drzewie :)
Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 14:51   

zobacz czy masz tam pliki inbox, sent, drafts albo msgFilterRules ... jeżeli tak to powinno być to albo ...... przeszukaj dobrze to forum http://mozillapl.org/forum/forum-16.html na 1000000000% tam coś znajdziesz, a jak znajdziesz to daj znać :D

qBert

Wysłany: Pią 09 Lis, 2007 15:30   

po 2-3 min od włączenia kompa cały system mi pada, nie mam czasu na szperanie po necie

Ps. jest tam to...
Ostatnio zmieniony przez qBert Pią 09 Lis, 2007 15:31, w całości zmieniany 1 raz  

qBert

Wysłany: Nie 09 Mar, 2008 17:55   

gdzie się w thunderbirdzie ustawia żeby nie kasował maili z serwera poczty?

Bo$s

Wysłany: Czw 13 Mar, 2008 11:07   

Narzędzia => Kofiguracja Kont => Nazwa Twojego serwera => Konfiguracja serwera => Pozostaw kopię wiadomości na serwerze.

Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podawania przyczyn.

Odpowiedz do tematu